Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın'daki yerel ve ulusal kuruluşlarda çalışan basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kamuoyunu bilgilendirmek adına fedakarca çalışan basın mensuplarına plaket takdim etti.

Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla Bartın’daki yerel ve ulusal kuruluşlarda çalışan basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.

Riverside Otel ve Restaurant’taki yemeğe Belediye Başkan Yardımcıları Erol Demirkoparanoğlu, Hasan Arınan, Ar-Ge Başkan Yardımcısı Ercüment Özçelik ve basın mensupları, Bartın Hergün Gazetesi’nden de Yazı İşleri Müdürü Nihal Karaman, Sayfa Editörü Nevin Özbakan, Muhabir Nurdan Eroğlu katıldı. Yemekteki konuşmasında basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şu ifadelerde bulundu:

 “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle bu akşam sizlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum.  Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde bir sel afetiyle karşılaştık. 98 yılında yaşanan sel afetinin ardından yaşanan en büyük sel afetiydi. Bize bildirilen 948 konut, işyeri ve bodrum katı afetten etkilendi. Etkilenen bu bölgelerde çok fazla çamur oluştu. Suyun çekilmesi ile gerekli çalışmaları başlattık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Bakan Yardımcımız Sayın İsmail Çataklı, Çevre Bakan Yardımcımız, AFAD, diğer kurum ve kuruluşların şehrimize gelmeleri ile birlikte çalışmalar hız kazandı. İl dışından kuka, vidanjör, yıkama araçları ve çok sayıda gönüllü vatandaşlar geldi.

“Sahada gerekli mücadelemizi verdik”

Belediye olarak bizlerde bu süreçte 250 personel ve 100’ün üzerinde araçla sahada gerekli mücadelemizi verdik. Şuanda 11 bodrum katında sıkıntı olduğunu biliyoruz. Bugün itibariyle 3’nde çalışmalar başlatıldı. Ayrıca Düşünür Kolejinde de temizlik çalışmaları devam ediyor. Kısa zamanda çalışmalarımızı tamamlayacağımızı düşünüyorum. Yine bu süreçte ilaçlama çalışmalarına büyük önem verdik. Sinek ve haşerelerden doğabilecek bir olumsuzluğun oluşmaması adına 6 ekibimizle ilaçlama çalışmaları gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Allah’ım bir daha böyle afetler yaşatmasın”   

İlaçlama çalışmalarının yanı sıra larva çalışmaları yaparak sinek ve haşerelerin üremelerini engelliyoruz.  Yine çöplükte İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimiz ilaçlama çalışmaları yapıyorlar. Yapmış olduğumuz bu çalışmalarla oluşabilecek salgın hastalıklarında önüne geçiyoruz.  Ben buradan sizler aracığıyla bir daha halkımıza geçmiş oldun diyorum. Allah’ım bir daha böyle afetler yaşatmasın.  Siz değerli dostlarımın da 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutluyor, katılımınız için teşekkür ediyorum”

Akın, konuşmasının ardından basın mensuplarına hem günün anlam ve önemine istinaden hem de kamuoyunu bilgilendirmek adına yaptığı fedakarca çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.

Canlı Müzik dinletisi ile devam eden programda Akın, basın mensupları ile sohbet edip sorularını yanıtladı.

 

Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket
Akın'dan gazetecilere anlamlı plaket