Akdeniz 'Zam kararını komisyon aldı'

Bartın'da 7,5 TL'den satılan 210 gram ekmeğin yapılan zamla 250 gr olarak 10 TL'den satılmaya başlamasıyla ilgili açıklama yapan Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz ekmek fiyatlarındaki zamların fırıncı esnaflarının tek başına aldığı bir karar olmadığını ve kararın komisyonca alındığını ifade etti.

Akdeniz 'Zam kararını komisyon aldı'

Bartın’da 7,5 TL’den satılan ekmeğe yüzde 12 zam yapıldı. Yeni tarife ile ekmek fiyatları 10 TL’ye çıktı. 210 gram ekmeğin gramajında da artışa gidildi. 10 TL’ye satışa sunulmaya başlanan ekmekler artık 250 gram olarak satışa sunulmaya başladı. Zam kararının esnafların tek başına aldığı bir karar olmadığını ifade eden Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Yılmaz Akdeniz açıklamada bulunarak kararın komisyon tarafından alındığını ifade etti.

“Komisyon görüş alıyor”

Başkan Akdeniz açıklamasında artan maliyetler nedeniyle fırıncıların zam talebinde bulunduğuna dikkat çekerek, “Bartın’da faaliyet gösteren fırıncıların un fiyatları başta olmak üzere artan maliyetler karşısında zam talebinde bulunmalarının ardından ekmek fiyatlarında artışa gidildi. Artan maliyetler dolayısıyla zam talepleri vardı, Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği ve Bakkallar Bayiler Odası yer aldığı komisyon tarafından yapılan incelemelerin ve değerlendirmelerin ardından Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Genel Müdürlüğü’nden görüş alınıyor. Tüm bu sürecin nihayetinde yeni gramaj ve fiyatlar hakkında karar alınıyor” dedi.

“Fırıncı esnaflarının tek başına aldığı bir karar değil”

Kararın fırıncı esnaflarının tek başına aldığı bir karar olmadığını kaydeden Akdeniz “Bu karar fırıncı esnaflarının tek başına aldığı bir karar değil. Komisyonca alınan bir karar olup, Bartın’da ekmek üretimi yapan fırınların artan maliyetler karşısında zam talebi değerlendirildi. Değerlendirme komisyonunda Ticaret İl Müdürlüğü, Belediye, Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Sanatkârlar Odası Birliği ve Bakkallar Bayiler Odası yer aldığı komisyonca yapılan değerlendirmenin sonucunda  Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’nün görüşü tebliğ edilmiş ve 7,5 TL’den satılan 210 gram ekmeğe yüzde  12 zam yapılarak  250 gr olarak 10 TL’den 27 Ocak 2024 Cumartesi gününden itibaren satışa sunulmaya başlanacaktır” şeklinde konuştu.