Akdeniz'den yerel seçimde liste çıkışı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Yılmaz Akdeniz, önümüzdeki yerel seçimlerde siyasi partilerin il ve ilçe belediyelerinin meclis üyeliklerine dair adaylık listelerinde esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının yöneticilerine de yer verilmesini istedi.

Akdeniz'den yerel seçimde liste çıkışı

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (ESOB) Yılmaz Akdeniz, önümüzdeki yerel seçimlerde siyasi partilerin il ve ilçe belediyelerinin meclis üyeliklerine dair adaylık listelerinde esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının yöneticilerine de yer verilmesini istedi. Esnaf temsilcilerinin halkla iç içe olmaları vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını çok daha iyi bildiklerini kaydeden Başkan Akdeniz “Yerel seçimlere yaklaştığımız şu günlerde İl ve İlçe Belediyelerin meclis üyeliklerine dair adaylık listeleri yavaş yavaş şekillenmeye başlarken esnaf ve sanatkarlar meslek kuruluşlarının yöneticilerine de siyasi parti listelerinde yer verilmelidirler. Esnaf temsilcilerinin görevlerinden istifa etmeden aday olamamaları her ne kadar kamuoyunda siyasetten uzakmış gibi görünmelerine sebebiyet verse de aslında esnaf temsilcileri her daim siyasetin merkezinde yer almaktadırlar. Esnaf temsilcilerinin halkla iç içe olmaları vatandaşların sorunlarını ve sıkıntılarını çok daha iyi bilmelerine imkan sağlamaktadır” dedi.

“Vatandaş ve esnaf tarafından olumlu karşılanacak”

Esnaflarımızdan siyasi partilerin listelerinde önemli sıralarda yer vermelerinin vatandaşlar ve esnaflar  tarafından da olumlu karşılanacağını belirten Yılmaz Akdeniz “Esnaf temsilcileri buna paralel olarak ta çözüm odaklı olarak hareket ederek vatandaşların menfaatine olan her işi layıkıyla yerine getireceklerdir. Bu durum esnaf temsilcilerinin vatandaşlar nezdinde daha iyi ve kaliteli hizmet vermelerine fırsat sağlayacak olup Bartın ilimizin değerinin kat ve kat artmasına vesile olacaktır. Esnaf ve sanatkar sayısı göz önüne alındığında aileleri birlikte Bartın ilimizin yaklaşık yüzde 20'lik kesimini oluşturan esnaf ve sanatkarları temsil eden yöneticileri olarak esnaflarımızdan siyasi partilerin listelerinde önemli sıralarda yer vermelerinin vatandaşlarımız ve esnaflarımız tarafından da olumlu karşılanacağından şüphemiz yoktur” şeklinde konuştu.

“Siyasi partilerin değerlendirmesini beklemekteyiz”

Siyasi partilerin kendileriyle görüşerek listelerinin önemli yerlerinde esnaf yöneticilerini değerlendirmelerini beklediklerini belirten Akdeniz, “Bu vesileyle vatandaşlarımız kendi içerisinden gelen kişilere listelerinde yer veren siyasi partilerin daha duyarlı ve çözüm odaklı oldukları kanaatine varacaklardır. Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak siyasi partilerin bizlerle görüşerek listelerinin önemli yerlerinde esnaf yöneticilerini değerlendirmelerini beklemekteyiz. Esnaf ve sanatkarlarımıza değer vererek onların temsilcilerine de listelerinin önemli ve değerleri sıralarında yer veren siyasi partilerin bu tutumlarını vefakâr ve cefakar esnafımız karşılıksız bırakmayacaktır” ifadelerinde  bulundu.