AK Parti'nin seçim beyannamesine sert eleştiri!

Millet İttifakı Bartın Milletvekili Adayları Aysu Bankoğlu ve Ceyda Halıcıoğlu Sargın'a destek olmak amacıyla Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ile birlikte köylerde seçim çalışmalarına devam eden CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesi, iktidarın tükenmişlik ve söyleyecek sözünün kalmadığının belgesidir. Baştan sona kopyalama, güncellenen yalanlarla, 21 yıldır tutulmayan sözlerle dolu bu seçim beyannamesi, iktidarın halkı kandırmak için son çırpınışının ve siyasi iflasının belgesidir!' dedi.

AK Parti'nin seçim beyannamesine sert eleştiri!

CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Millet İttifakı Bartın Milletvekili Adayları Aysu Bankoğlu ve Ceyda Halıcıoğlu Sargın’a destek olmak amacıyla Gelecek Partisi Bartın İl Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ile birlikte köylerde seçim çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda köylerde vatandaşlarla buluşan Başkan Karakaş, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı tarafından açıklanan AK Parti’nin seçim beyannamesini eleştirdi. Beyannamenin CHP ve Millet İttifakının vaatlerinden kopyalandığını ve güncelleme yalanlar içerdiğini ileri süren Karakaş, “21 yıldır tutulmayan sözlerle dolu bu seçim beyannamesi, iktidarın halkı kandırmak için son çırpınışının ve siyasi iflasının belgesidir!” sözleriyle beyannameyi eleştirdi.

“21 yıldır neden yapmadınız?”

AK Parti’ye “21 yıldır neden yapmadınız? Elinizden tutan mı vardı?” diye soran Selim Karakaş “İktidar, CHP ve Millet İttifakının vaatlerinden kopyalanan seçim beyannamesinde 21 yılda yapmadıklarını 5 yılda yapmayı vaat ediyor. Cumhurbaşkanı  Erdoğan tarafından açıklanan seçim beyannamesi, iktidarın tükenmişlik ve söyleyecek sözünün kalmadığının belgesidir. Kamu personeli alımında partizanlık ve mülakatlarla milyonlarca gencin hakkını çalan, geleceğiyle oynayan, umutsuzluğa ve intihara sürükleyenler, şimdi kendi getirdikleri mülakat sistemini kaldıracaklarını söylüyor. Gençlere cep telefonu ve bilgisayarda vergi indirimi vaat ediyor. Yıllardır söylediğimiz Aile Sigortası’nı ‘Aile Kalkanı’ adıyla kopyalayıp pazarlıyor. 2015 seçimindeki çeyiz kredisi, evlilik kredisi, bebeği olan aileye altın, genç evlenen üniversitelilere bedava yurt vaatlerini 8 yıl tutmadıktan sonra şimdi tekrar piyasaya sürüyor. Baştan sona kopyalama, güncellenen yalanlarla, 21 yıldır tutulmayan sözlerle dolu bu seçim beyannamesi, iktidarın halkı kandırmak için son çırpınışının ve siyasi iflasının belgesidir!” dedi.

“İktidar akıl tutulması yaşıyor”

AK Parti iktidarının tam bir akıl tutulması yaşadığını iddia eden Karakaş “Ülkemizde 3,5 milyon hektar tarım arazisi atıl durumda iken iktidar özel sektörü ‘kardeş ve gönüldaş’ olarak adlandırılan 12 ülkede tarım ve hayvancılık yatırımı kampanyasına çağırıyor. Ülkemizde milyonlarca hektar tarım arazisi ekilemiyor, hayvancılık tükenme noktasına geldi ise üreticiye gerekli teşvik ve destek verilmediğindendir. Başta Ziraat ve Halkbank olmak üzere kamu bankalarının kaynaklarının büyük bölümü tarım, hayvancılık, besicilik, seracılık, gıda endüstrisi vb. yerine iktidara yakın müteahhitlere, medya şirketlerine aktarılıyor” şeklinde konuştu.

“Maliye Bakanın et fiyatlarından haberi yok!”

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’yi de et fiyatlarıyla ilgili sözlerinden dolayı da sert bir dille eleştiren Karakaş, “Et fiyatlarındaki olağanüstü yükselişi çaresizce seyreden iktidar, halka damak tadını değiştirip koyun-kuzu eti yemesini tavsiye ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı, kuzu eti daha ucuz olduğu halde ‘koktuğu’ için halkın yemediğini söylerken, 400 lirayı aşan kuzu eti fiyatlarından ve halkın alım gücünün tükendiğinden bihaber! Et ve Süt Kurumu (ESK) mağazalarında sabah karanlığında, sahurdan sonra ucuz et için kuyruğa girerek saatlerce bekleyen vatandaşın halini görmeyen iktidar, çaresizliğini gizlemek için halka ‘damak tadını’ değiştirmeyi tavsiye ediyor” ifadelerinde bulundu.