AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ

Siyasette gözlerin çevrildiği yerel seçimler öncesi Bartın basınıyla zirve toplantısı yapan AK Parti, seçim hedefini açıkladı. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan başta olmak üzere tüm teşkilat ağız birliği etmişçesine 'Bartın Belediyesini ak belediyecilikle tanıştıracağız' derken 3 dönem kuralının uygulanıp uygulanmayacağı merak edilen belediye başkanlarına kötü haberse Başkan Arslan'dan geldi. Arslan katıldığı son İl Başkanları Toplantısında kuralın yüzde 99.9 uygulanacağının ifade edildiğini açıkladı. 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesinin yılbaşında hizmete gireceğini, Katı Atık Bertaraf Tesisinin ise bitmek üzere olduğunu söyleyen Milletvekili Aldatmaz ise Bartın'da çok tartışılan camlı Bartın Irmağı Islah Projesinin ise uygulanacağını kaydetti.

AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, İl Başkanı Yaşar Arslan, Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ve Bartın Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hüseyin Manav ile AK Parti İl Başkanlığı Medya ve Tanıtım Başkanı Murat Yıldırım, Bartın’daki basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi.  Bartın’daki yerel basın ve ulusal basın temsilcilerinin katıldığı programda Bartın gündemine dair açıklamalarda bulunan Milletvekili Aldatmaz ve İl Başkanı Arslan, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Arslan: “Gönlümüz 2’de 2 yapmak isterdi”

Gazetecilerin sorularına geçmeden önce milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan  AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, yerel seçimlere de değinerek şöyle konuştu:

Ülkemizde ve Bartın’ımızda önce 14 Mayıs Milletvekilliği ardından da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini gerçekleştirdik. Bartın’ımızda da Yusuf Ziya Aldatmaz partimizin milletvekili oldu. Gönlümüz 2’de 2 yapmak isterdi ama nasip olmadı. Seçmenizin tercihine saygı duyduk, saygı duymaya da devam edeceğiz. İkinci vekilimizde Sayın Aysu Bankoğlu oldu. Ben her iki milletvekilimize de Bartın’ımıza hizmet yolunda başarılar diliyorum. 2007 yılından bu güne kadar Bartın’ımıza ve ülkemize çok büyük hizmetleri olan, bugün de Bartın’ımızın gururu Yılmaz Tunç Beyinde yine çok büyük destekleri olacaktır. Tüm teşkilatlarımızla birlikte gece-gündüz demeden Bartınlıların hizmetkarı olmaya talibiz.

“400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi Aralık ayına kadar bitecek”

2002’den bugüne kadar Bartın’ın nereden nereye geldiği ortada. İnşallah bundan sonrada yapılanların üzerine daha büyük projelerimiz var ve bunlar devam ediyor. Bugüne kadar Bartın’a 30 milyar TL’nin üstünde yatırım yapıldı ve bir o kadar da devam eden projelerimiz var. Bunlardan biri yeni çevre yolu projemiz. 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanesi inşallah Aralık ayına kadar bitecek. İnşallah 5 yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hem ülkemize hem Bartın’ımıza tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu bayrak bizde olduğu süre hem ülkemiz hem Bartın’ımız için gece-gündüz demeden iyi niyetle, amatör ruhla çalışmaya devam edeceğiz.

“Bartın’ımızı sadece kuzeyin yıldızı değil, ülkemizin yıldızı yapacağız”

Sayın Milletvekilimizin 2019 yerel seçimlerinde bir sloganı vardı. “Bartın’ımızı kuzeyin yıldızı yapacağız.” Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Bartın’ımızı inşallah sadece kuzeyin yıldızı değil, ülkemizin yıldızı yapmayı başarırız. Başarmamak için hiçbir sebebimiz yok.

Kurucaşile Teşkilatına atama

Teşkilat yönetimimizde ufak tefek değişiklikler yapmıştık. Bu süreçte de Kurucaşile İlçe Başkanımız yerel seçimlerde aday adayı olma düşüncesinden dolayı görevinden kendi isteğiyle affını istedi. Bu bir istifa değil. Kurucaşile İlçe Başkanlığında Murat Erfındık Beyin atamasını yaptık. Bundan sonra Merkez İlçe, Amasra ve Ulus İlçe Yönetimimizde kısmi değişiklikler yapılacak. Gençlik Kolları Başkanımızda ailevi durumlarından dolayı affını istemişti. Onun da yakın zamanda atamasını yapacağız. Yeni yönetimlerimizle Bartın’a teşkilat olarak hizmet etmeye devam edeceğiz. ”

Manav’dan yerel seçim sinyali

Yaşar Arslan’ın bu sözlerinin ardından Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz ve Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu  kahvaltıya katılan basın mensuplarına teşekkür ederken Bartın Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Hüseyin Manav “Bu toplantının siyasetin seçimlere yaklaştığı günlerde daha etkili olacağını düşünüyoruz. Basın toplumumuzun haber alma ve bilgi kaynağı. Bu anlamda sizlere çok büyük görev düşüyor. Bugüne kadar Bartın basını bu görevi bence çok güzel ve layıkıyla yerine getirmiştir. Bunun için ayrıca her birinizi tek tek kutluyorum. Vazifelerinizde başarılar diliyorum. İnşallah gelecek günler ülkemiz ve ilimiz için daha güzel olur” ifadelerinde bulundu.

Dursun: “Yaz döneminde 215 kilometre asfaltımız bitmek üzere”

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun ise kahvaltıda “Parti teşkilatımızın önümüzdeki süreçle ilgili değerlendirmeleri ve çalışmaları var. Önümüzdeki süreç Bartın için hayırlı olsun. Bu sene büyük bir sel afeti yaşadık. Köylerimizde çok zarar gördü. Sayın Bakanımızın, Sayın Milletvekilimizin ve İl Başkanımızın gayretleriyle Bartın’a aldığımız acil yardım ödenekleriyle hayatı normale çevirme gayretlerimiz sürüyor. Bir kısmında hayatı normale döndürdük, bir kısmında da standart yükseltmeye doğru gidiyoruz. Bartın’da yaz döneminde 215 kilometre asfaltımızı artık bitirmek üzereyiz. Çalışmalarımız Eylül ayında sonlanacak. Ekim ayında artık asfalt dönemi bitmiş oluyor. Kırsaldaki vatandaşlarımızın bizden beklediği hizmeti ihtiyaç ve bütçe imkanlarımızın genişlemesi oranında biz sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Aldatmaz: “Bartın’da yeni bir dönem başladı”

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Dursun’un açıklamalarının ardından Bartın’da yürütülen çalışmalar ve yatırımlarla ilgili şu bilgileri verdi:

“ Bir seçim dönemini geride bıraktık. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ikinci seçimini gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında hükümetimiz kuruldu. 16 yıldır Bartın milletvekilliği yapan Sayın Yılmaz Tunç da Adalet Bakanımız oldu. Bende içinizden bir kardeşiniz olarak Cumhurbaşkanımızın olurları ve halkımızın teveccühüyle Bartın milletvekili oldum. Keşke 2 milletvekili çıkarabilseydik. Ama olmadı. Tabi ki hayırlısı. Şimdi Bartın’da yeni bir dönem başladı.

“Her zaman Bartın’da oldum olmaya da devam edeceğim”

Cumhurbaşkanımızın hükümeti kurmasıyla çok hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başladık. Sayın Bakanımızda Bartın’ı bugüne kadar Bartın sevdasıyla Bartın’ı birkaç defa ziyaret etti. Bende 14 Mayıs seçimlerinden sonra hem Ankara’daki görevlerimizi yerine getirmeye hem de her fırsatta Bartın’a gelerek sivil toplum kuruluşlarımız, köylerimiz, ilgili kurumlarımızı ziyaret etti. Her zaman Bartın’da oldum. Bundan sonrada olmaya devam edeceğim. Bartın’daki yatırımları takip etmeye devam edeceğim.

Anjiyo sorunu yeni hastaneyle birlikte çözülüyor

Bartın’da Adalet Bakanımızın başlattığı çok büyük yatırımlar var. Bu yatırımları bitirmek için elimizden gelen çalışmayı gösteriyoruz. Başta 400 Yataklı Bartın Devlet Hastanemiz. Hastanemizi yılbaşına kadar hizmete açmış olacağız. Anjiyo yapılabilen 16 tane ameliyathanesi olan, küçük ameliyathaneleriyle birlikte 24 tane ameliyathanesi olan, 400’den fazla tek kişilik odası olan bir devlet hastanesini Bartın’a kazandıracağız. Bu Bartın için çok güzel bir yatırım. Yıllardan beri sorun olan anjiyo sorununu da bu şekilde çözmüş olacağız.

“Katı Atık Bertaraf Tesisi bitmek üzere”

Bartın’ın diğer bir sorunu olan yeni çevre yolunun 1. Etabı başladı ve devam ediyor. Katı Atık Bertaraf Tesisi bitmek üzere. O da yakında hizmete girecek. Katı Atık Bertaraf Tesisinin hizmete girmesiyle Boğaz mevkiinin orada olan vahşi depolama sisteminden kurtulacağız. Çöplerimiz hem ayrıştırılacak hem de ekonomimize büyük bir katkı verecek.

600 milyonluk sulama projesi yolda

Kirazlıkköprü Barajımızda sulama projemiz var. 147 kilometre sulama hattı olan, Bartın’da çok ciddi bir alanın sulu tarıma geçebileceği çok büyük bir proje. 600 milyon TL değerinde çok büyük bir proje. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta bu projenin tanıtımını Vali Hanımın başkanlığında yapacağız.

“Bartın Irmağı Islah Projemizde inşallah başlayacak”

Bartın Irmağı Islah Projemizde inşallah başlayacak. Bunun tanıtımını yaptık. Bartın’da yapılması gereken çok işlerimiz var. Sayın Valimizle, ilgili kurumlarımıza uyumlu bir şekilde Bartın’a ne yapılması gerekiyorsa bunun için çalışıyoruz. Bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Bartın’da ne yapmak gerekiyorsa hep beraber yapacağız.

“Yerel seçimde halkımızdan ak belediyecilik için yetki isteyeceğiz”

Önümüzde yerel seçimler var. Bartın Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyeleri de AK Partimize kazandırıp yerel belediyecilikte ak belediyeciliği başlatarak hep beraber uyumlu bir şekilde Bartın’ı daha iyi yerlere getirmek için, şehrimizin içindeki sorunları daha hızlı çözebilmek için yerel seçimde de halkımızdan yetki isteyeceğiz.”

Bu açıklamalarının ardından Aldatmaz ve İl Başkanı Arslan gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Süreç henüz muğlak”

2024 yerel seçimlerine ilişkin merak edilen adaylık sorularına yanıt veren AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, “Siyaset nihayetinde bir hizmet yarışı. Biz Cemal Akın’ın istifasının ardından AK Parti Grubu’ndan bir Meclis Üyemizin Belediye Başkanı seçilmesini isterdik. Ama Cumhur İttifakı, ülkemiz için, milletimiz için çok önemli bir oluşum ve teşkilatımızın protokol kararı gereği Bartın’da bu kararın ardından dimdik durduk ve gereğini yaptık. Şuan ise şöyle olacak diye bir yol haritamız yok. Genel Seçimlerin gerçekleştirildiği 28 Mayıs akşamında da ifade etmiştim; biz teşkilat olarak 31 Mart seçimleri için hazırlığa başladığımızı belirtmiştim. Biz kendi adayımızla seçime gidecekmişiz gibi teşkilatlarımızı motive ediyoruz. Sonuçta bizler Genel Merkezi’mizin vereceği karara saygılıyız bana fikrimi sorarlarsa da o zaman medeni bir şekilde beyan ederiz ve gönlüm Cumhur İttifakı olacaksa Bartın’da AK Parti olmasından yana ama dediğim gibi Genel Merkezi’mizin vereceği karar bizler için emirdir. Şuan için de aday adaylığı süreci söz konusu değil ancak geçtiğimiz aylarda Bartın ölçeğinde bir tarama yapıldığını biliyoruz. Bartın’da 2004’ten bu yana yapılan tüm yerel seçimlerde AK Belediyecilikle Bartın’ı bir türlü tanıştıramadık. Her kim Bartın’dan bir taş üstüne bir taş daha koymuşsa yapılan tüm hizmetler için teşekkür ediyoruz ama AK Belediyecilikle Bartın’ın çağ atlayacağını düşünüyoruz ve inşallah öyle olacak. Ama süreç henüz muğlak ve ne olursa olsun biz Bartın için çalışacağız” dedi.

“Yüzde 99.9 uygulanacağı ifade edilmişti”

İlçe ve belde belediyelerindeki mevcut başkanlar için 3 dönem kuralı uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin de Arslan, “Daha önce Genel Merkez’de katıldığım İl Başkanları Toplantısı’nda yüzde 99.9 üç dönem kuralı uygulanacağı ifade edilmişti. Hatta kapsamının da genişletilerek İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis’lerinde de uygulanabileceği yönünde ifadeler vardı. Ama henüz ‘yüzde 100 bu kural uygulanacak’ demek için elimizde bir veri yok” ifadelerini kullandı.

“Camlı proje uygulanacak”

Bartın kamuoyunda çok tartışılan ve merak edilen Bartın Irmağı Islah Projesi ile ilgili soru üzerine AK Parti Milletvekili Aldatmaz, yanıt verirken Belediye Başkan adaylığı döneminde kendi projesinin de hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Şuanda daha önce gündeme gelen camlı proje uygulanacak. Yalı’daki 900 metrelik kısımda doğayı bozmadan, bölgenin tüm özelliklerini koruyarak, çitlerin olduğu bölgede 900 metrelik bölümde duvarın arka tarafına artık su geçmeyecek. DSİ’nin mühendisleri bunu taahhüt ediyorlar. İnşallah küçük bir kısımda başlayacaklar çalışmalara ve orada da yerinde göreceğiz. Bu çalışma Bartın’daki bütün sel sorununu halletmeyecek, bu projenin birinci etabı, Orduyeri Köprüsü’nden başlayacak Sanayi’nin oradaki TOKİ Köprüsü’nün orada bitecek. Kemerköprü kısmı da ikinci etap olacak. O da bu çalışmaların devamında yapılacak.

“Bartın’daki selleri de önleyeceğine inanıyorum”

Benim projem bir taslak projesiydi, uygulama projesi değildi. Uygulama kısmına geldiğimizde birçok şeyle karşılaşıyorsunuz. DSİ, çok büyük bir çalışma yaptı. Bartın Irmağı’nın sel sebepleri her selden sonra değerlendirilmiş, bir dönem ‘Irmak ağzı dar’ demişler ve ırmak ağzı genişletilmiş, bir dönem ‘ırmak yatağı dar denilmiş’ ırmak yatağında genişletme çalışması yapılmış ama şimdiki teknolojiyle DSİ, yüksek çözünürlüklü bilgisayarlarla Bartın Irmağı’nda sel simülasyon yapmış. Yaptıkları simülasyonlarda da Bartın Irmağı’nın sel sebebinin kanal darlığından, denize rahat boşalamamasından değil Bartın Irmağı’nın şehir içine kadar girmesinden dolayı yukarıdan gelen suların rahat boşalamaması sebebiyle olduğunu bulmuşlar. Bu sebeple Bartın Irmağı kıyısında bir setleme yapmak zorundalar. Yalı’daki setlemeyi de doğayı bozmamak için camla geçirecekler ve bu Bartın Irmağı’nın doğasını bozmayacak bir proje. Karşı tarafa da kademeli duvar set yapılacak, içinde bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. Ben güzel olacağına inanıyorum ve Bartın’daki selleri de önleyeceğine inanıyorum.”

“Bizim esas derdimiz enflasyonu düşürmek”

Emeklilerin durumu ve kiralardaki fahiş artışlara ilişkin soru üzerine ise Milletvekili Aldatmaz, “Ev kira artışları konusunda yüzde 25 oranında yasal bir sınırlama getirildi. Sorunlarla ilgili de arabuluculuk mekanizması geliştirildi. Emeklimize Meclis açıldıktan sonra muhakkak bir iyileştirme yapacağız ama bizim esas derdimiz enflasyonu düşürmek olacak. Enflasyonu düşürmek için ciddi çalışmalar yapılıyor, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek başkanlığında yeni bir ekonomik düzenleme yapıldı, Merkez Bankası Başkanımız da değişti, onların çalışmalarıyla enflasyonun düşürüleceğine inanıyorum. Enflasyon düşürüldüğü zaman da bunlar artık konuşmayacağımız konular olacak” açıklamasını yaptı.

Aldatmaz: “600 konut kiraların gerilemesinde etkili olacak”

Ev kiralarındaki fahiş fiyat artışlarıyla ilgili soyu Aldatmaz, “Bunların hepsi arz talep dengesi. İnşallah önümüzdeki süreçte, yakın zamanda teslim edilecek, halen yapımı devam eden 600 kadar dairemiz var Bartın’da. Bunlar da tamamlanıp teslim edildiğinde Bartın’da 600 konut daha sisteme dahil edilmiş olacak. Bu konutların da Bartın’da kiraların gerilemesinde etkili olacağına inanıyorum” sözleriyle yanıtladı. “Bartın’da ev çok ama yatırım amaçlı alınıp kapısına kilit vuruluyor. Konut yapmanın kiraların düşmesine vesile olacağına inanıyor musunuz?” sorusu içinde “Bunlar özel mülkiyet olduğu için bir şey diyemeyiz. Ben konut sayısının artmasının kiraların düşmesinde etkili olacağını düşünüyorum” dedi.

Arslan: “Aslında bir arz talep dengesi”

Yaşar Arslan ise aynı konuyla ilgili “Evet, şimdi yüzde 25 kira artış sınırlaması var. Bu Sayın vekilimin de söylediği gibi aslında bir arz talep dengesi. Mesela sınırlama varken ev sahibi yüzde 60 kira artışı istediğinde bunu hemen kabul etmemek lazım. Ev sahibi de ben şu kadar yatırım yaptım diyebilir. Bu noktada arabuluculuk sistemini işletmemiz lazım” dedi.

Manav’dan arabuluculuk uygulamasıyla ilgili açıklama

Aynı zamanda avukat olan Hüseyin Manav, 1 Eylül’de uygulamaya giren arabuluculuk müessesiyle ve konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bartın’da da bir kira sıkıntısı, daha doğrusu bir konut arz sıkıntısı var. Bunun temelinde yatan birinci sebep bu. İkincisi Bartın özelinde bir husus daha var, diğer illerde de bu var mı yok mu bilmiyorum, şehrimize doğalgaz geldikten sonra özellikle köylerde yaşayan yaşlı nüfus ve çocuğu gurbette olanlar kent merkezine taşınmaya başladı. Biliyorsunuz doğalgaz oldukça ekonomik bir yakın haline geldi. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 1 yıl boyunca 25 metreküpe kadar olan doğalgazdan ücret alınmayınca neredeyse kış ayları hariç doğalgaz parası vermemek gibi bir ihtimal ortaya çıktı. İnsanlar genelde ’Ben yazın köydeyim, yazın oraya gidiyorum. Ama kış olup kaloriferler yanmaya başlayınca soba ile uğraşmayayım diye Bartın’daki evime geliyorum’ diyorlar. Dolayısıyla Bartın’ın yaz nüfusu ile kış nüfusu gurbetçileri saymazsak değişiyor. Yani köydeki insanlar kış aylarını Bartın’da geçirdikleri için evlerini burada kiraya vermiyorlar.

Bu noktada hükümetin denetim ile ilgili de bir çalışması var. Siz de takip etmişsinizdir, emlak vergisine ilişkin olarak. Boş tutulan evlerin emlak vergisinin değerlerinde artışa gidilmesi ile ilgili. Bu durum da Meclis açıldıktan sonra Sayın Vekilimizin de değerlendireceği bir konu olacaktır.

Arabuluculuk meselesi de geçmişte pek çok iş davalarından tutun da tüketici hususlarına varana kadar bugüne kadar başarı ile uygulandı. 1 Eylül itibariyle de kiralar konusunda uygulanmaya başladı. Bu konuda başvurular da ciddi anlamda var. Orada arabuluculara çok görev düşüyor. Arabuluculuk Daire Başkanlığı’nda görevli arkadaşların açıklamalarından da bunu anlıyorsunuz.  Çeşitli talepler var, Mesela ‘Benim yanımdaki daire 15 bine kiraya verirken ben niye 5 bine vereyim’ diye soruyor haklı olarak. Ancak bizim zaten Borçlar Hukukumuzda bir madde var buna ilişkin Ev sahibi 5 yıldan önce sözleşme yenilemeyi isteyemez 6. Yıldan itibaren isteyebilir. O da şöyle diyor: Sen eski kiracısın o yeni kiracı en azından yüzde 10 ya da yüzde 20 yeni kiracıya göre daha az bir kira belirlemelisin’ diyor. Yani ilk 5 yıl kanundaki değer üzerinden kira belirlenmeli. Ki şu andaki kanun yüzde 25 üzerinden diyor.

Burada dikkat edilmesi gereken şey evsahibi ve kiracı birbirini anlarsa çok daha kolay anlaşılacaktır. Çünkü dediğim gibi adam mesela ev sahibi ama bir emekli maaş var bir de kira geliri, onunla geçiniyor. Burada kiracı biraz kendini ev sahibinin yerine koyup empati yapmalı. Yüzde 25 uygun mu, biraz daha fazla artış olmalı’ gibilerinden. Keza aynı şekilde ev sahibi de kendini kiracı yerine koyup ona göre bir artış talebinde bulunmalı. Toplumsal uzlaşıyı bu şekilde sağlayabiliriz.

İnanın yon 1 yılda kiracı-ev sahibi ve kiracı-dükkan sahibi uyuşmazlıkları en az 10 kat arttı. Arabuluculuk sistemi bütün bu sorunları çözebilecek. Ama dediğimiz gibi insanlarımızın biraz daha empati yaparak bu konuyu değerlendirmesi daha doğru olacaktır.”

Aldatmaz’dan TOKİ Köprüsü açıklaması

TOKİ Köprüsüyle ilgili soruya Aldatmaz “TOKİ Köprüsü yapılırken DSİ, Bartın Limanı’na yazı yazmış. Demiş ki, ‘Bu limandan ne tür gemiler geçmekte? Irmağın özelliklerini sormuş. O zamanki Liman Başkanı, ki kim olduğunu bilmiyorum, bir yazı yazmış ve ‘yüksekliği 3,5 metreyi bulan sandallar geçmektedir’ demiş. Ve TOKİ de o yazıya göre bu uygulamayı yapmış. Doğru mu yapmış? Evet, bugüne geldiğimizde farklı görüşler var. İnşallah bunu ilerleyen dönemlerde değerlendiririz” sözleriyle cevap verdi.

Bartınspor, Belediyespor olabilir mi?

Bartınspor’un Bartın Belediyespor olmasıyla ilgili konunun yeniden gündeme getirilmesi üzerine Yusuf Ziya Aldatmaz “Bartınspor’un yeni Başkanı Kenan Bey oldu. Kenan Bey, Bartın’ın evlatlarına, Bartınspor’a gönül vermiş çocuklarına sahip çıkarak Bartınspor’u en iyi yere getirmek için elinden gelen çabayı gösteriyor. Mühim olan Bartınspor’un Bartın Belediyespor, o spor, bu spor olması değil Bartınspor’u daha iyi yerlere nasıl taşıyabiliriz, Bartınlı çocuklarımıza nasıl sahip çıkabiliriz? Bunların mücadelesini vermemiz lazım, altyapıyı  güçlendirmemiz lazım. Alttaki 16, 18, 21 yaş gruplarını güçlendirmemiz lazım. Bölgemizdeki başarılı çocuklarımızı alıp futbolda daha iyi yerlere getirmemiz lazım. Bunlarla ilgili çalışmaları inşallah altyapıya da önem vererek önümüzdeki dönem yapacağız. Tabi belediyeler çok önemli. Dün Ereğli Belediyespor maçına gittik, Kenan Bey de vardı, Ereğlispor’un Başkanı Ereğli Belediye Başkanı. Kendilerine bu takıma kaç para harcadığını sordum. ‘Bende 13 tane branş var’ dedi Belediye’de. ‘Kadın Futbol Takımımız 1. Lig’de oynuyor’ dedi. Hentbol takımımız var dedi. 13 tane branşta Belediyespor olarak desteklediklerini söyledi. Biz de Bartın Belediyesi’nin Bartın’ın sporuna her alanda katkı vermesini isteriz. Bartın Belediyesi’nin  kapalı spor salonu yapmasını, statlar yapmasını isteriz. Bunun için de Belediyeyi AK Parti’ye kazandırıp önümüzdeki dönem bunları yapmak için çalışacağız inşallah” dedi.

Aldatmaz: “Bir liman daha yapılmasını talep edeceğiz”

Bartın Limanına ileriki dönemlerde bir yatırım olup olmayacağına dair de Aldatmaz şöyle konuştu:

“Bartın limanı tabi ki bizim için çok önemli. Bartın’ın bir giriş kapısı. Bartın’ı yurtdışına bağlayan bir kapı. Aslına bakarsanız bunu bugüne kadar bu şekilde değerlendiremedik. Liman aynı zamanda Bartın Belediyesi’nin en önemli gelir kaynaklarından da bir tanesi. Lakin, Bartın Limanı’nın kapasitesi belli. Bartın Limanı’nın yükleme indirme yapabilecek gemilerin rodajı da belli. Çok büyük gemiler Bartın Limanı’na giremiyor. O yüzden Bartın Limanı’nı bir şekilde korumamız lazım. Bartın bölgesinin çok daha büyük bir liman ihtiyacı var. Filyos Limanı’nın TPAO’ya tahsisinden sonra KARDEMİR için de Bartın’da demir-çelik işi yapanlar için de Bartın çevresinde büyük bir limana ihtiyaç var. Bunu bölgemizin diğer illerinin milletvekilleri ile birlikte takip edeceğiz. Bartın Limanı’nı koruyacağız ama Filyos Limanı’na alternatif ve destek amaçlı bir liman daha yapılmasını talep edeceğiz” dedi.  

Belediye Başkanlığında ittifak olacak mı?

İl Başkanı Arslan ise, basın mensuplarının önümüzdeki seçimlerde  belediye başkanlığında ittifak olup olmayacağı sorularına ise, “Şu anda verilmiş bir karar yok. Yol  haritası da yok. Ama Cumhur İttifakı da olacaksa da ben başkanın AK Parti’den yana olmasını tercih ederim. Şunu altını çizerek söylüyorum ki Bartın’ın bir 5 yıl AK Parti Belediyeciliğine ihtiyacı var. Örneğin Zonguldak’ın çehresinin nasıl değiştiğine ben bizzat şahit oldum. Daha önce Bartın’da kim belediye başkanlığı yapmışsa herkes daha iyisini daha güzelini yapmak için çalışmıştır ve şu anda da çalışıyordur. Bu farklı bir şey. Ama bizim vizyon ve misyonumuz ise daha farklı bir şey. Ben Bartın’ın buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu dönemde Bakanı olan bir Bartın’da şimdi de teşkilatımızın bağrından çıkmış milletvekilimizle bizim bugün yapmamız gereken Bartın’ı 5 yıl iktidarla uyumlu yan yana yürüyen bir belediye başkanı seçmeliyiz. Ben olacağına da inanıyorum. Bizim amacımız Bartın’da 8 belediyeyi AK Parti ile buluşturmak. Amasra’mız, Bartın merkez ilçe belediyemiz, Kumluca ve Hasankadı belediyemiz. Nihai kararı seçmenimiz verecek. Bizim de görevimiz projelerimizle kendimizi anlatmak ve daha iyi yapacağımızı ispatlamak” şeklinde cevap verdi.

Aldatmaz: “İnkumu tüneli Bartın Belediyesi’nin yapabileceği bir tünel değil”

İnkumu’na tünel projesi ile ilgili soruyla ilgili Yusuf Ziya Aldatmaz  “İnkumu tüneli benim hayalimdeki bir proje. Ama bunu yapmamız için belediyeyi almamız lazım. İnkumu’nu mahalle yapmak için Bartın Belediyesi’ni almamız lazım. Bunları alamazsak İnkumu Tünelini yapamayız bu bir gerçek. Bunlar yerel yönetimle uyumlu yürümesi gereken işler.  Geçtiğimiz seçimlerdeki süreç bitti şimdi önümüzde yerel seçim yeni bir süreç var. Seçimlerde amacımız Bartın Belediyesi’ni alıp bakanımız, ben, il başkanımız ve teşkilatlarımızla beraber halkımızla birlikte bir güç olarak projelerimizi takip edeceğiz. İnkumu tüneli Bartın Belediyesi’nin yapabileceği bir tünel değil. İnkumu Tüneli, Ulaştırma Bakanlığı’nın yapabileceği bir tünel. Bunun için Bartın’dan Cumhurbaşkanımıza güçlü bir sesle gitmemiz lazım. Cumhurbaşkanımızın oluru ile yapılabilecek bir iş. Cumhurbaşkanımız Devlet Hastanemizin açılışına gelecek. İnşallah o zaman da Bartın’daki projeleri anlatma fırsatımız olacak yerel seçimler için de bize büyük güç vereceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

“Bartınspor için önümüze tekrar şapkamızı koyar bakarız”

Bartınspor ile ilgili  “Neden ‘Bartın Belediye Spor, neden İl Özel İdare Spor olmasın” şeklindeki soru içinde Aldatmaz “Şu anda adının o veya bu olması değil başarılı olması benim için önemli olan. Bu dönem Kenan Dursun Başkanlığında devam edecek. Ondan sonra süreçte ise önümüze tekrar şapkamızı koyar bakarız” dedi.

“Bartınspor’a tesisi belediyeyi alarak gerçekleştireceğiz”

Aldatmaz, Bartınspor’un tesis eksikliğindeki soruları için “Projelerimizi takip etmek benim görevim. Seçilecek belediye başkanımızla beraber bu projeleri takip edeceğiz. Bartın’da bir imar sorunu var. Bartın’da yeniden bir imar yaparak, yeni 18 uygulamaları yapmalıyız. Şehrimize bir kere yeni bir stat lazım. Bartınspor’a tesiste lazım. Bunları da belediyeyi alarak gerçekleştireceğiz. Bu ara TOKİ’ye fazla yüklenemiyoruz. Ağırlık deprem bölgesinde ama mevcut projelerini devam ettiriyor” dedi.

“İkinci sahaya ödenek var lakin…”

Ömertepesi’ne ikinci saha ile ilgili de Aldatmaz, “ İkinci sahaya ödenek var. Lakin büyük saha yaptığımızda 9 milyonluk sahanın yanında 12 milyonluk fore kazık gerekiyor. Ben de il müdürümüzle konuşarak sahayı küçülterek yapalım dedik” dedi.

 

 

 

 

AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ
AK PARTİ'DEN SEÇİM ÖNCESİ BASIN ZİRVESİ