AK Parti'den kan bağışı kampanyası

AK Parti Bartın İl Başkanlığınca, Türk Kızılay'ı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki kampanyada AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan başta olmak üzere teşkilat üyeleri kan bağışında bulundu.

AK Parti'den kan bağışı kampanyası

AK Parti Bartın İl Başkanlığınca, Türk Kızılay’ı işbirliğiyle kan bağışı kampanyası düzenlendi. Cumhuriyet Meydanındaki kampanyada AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve İl Başkanı Yaşar Arslan, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başta olmak üzere teşkilat üyeleri kan bağışında bulundu. Kan bağışı süreçlerinin her birini başarıyla tamamlayan Milletvekili Aldatmaz, tüm Bartınlı vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulundu.

Aldatmaz: “Tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz”

Milletvekili Aldatmaz çağrısında şu ifadelere yer verdi, “AK Parti İl Başkanlığı olarak Türk Kızılay’ımızın başlattığı kan bağışı kampanyasına destek veriyoruz bugün. Her Türk erkeğinin 3 ayda, kadınların 4 ayda bir vermesi gerekiyor. Kızılay tüm Türkiye’de insanlarımıza yardımcı olan bir kuruluşumuz.  Bugün kan bağışı etkinliğine katılmaktan çok mutluyum. Bugün İl Başkanımız ile birlikte buradayız. Kızılay’ın başlattığı kan bağışı etkinliği vesilesiyle bende kan vermiş oldum. Bir sene olmuştu en son kan vereli. Keşke daha az sürelerde verebilsem. AK Parti İl Başkanlığımızın düzenlediği kan bağışı etkinliğine tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz. Belli dönemlerde Kızılay’ımız burada kan bağışlarını topluyor. Tüm vatandaşlarımızın bu dönemlerde kan bağışında bulunmasını rica ediyoruz. Kan bağışı çok önemli. İhtiyacı olan insanların kana erişmesi için Kızılay’ımız çok önemli bir kuruluş.”

Arslan: “Kızılay’ımız çok büyük bir görev ifa ediyor”

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan da kullandığı ilaçlar nedeniyle kan veremediğini dile getirerek şunları söyledi; “Tüm teşkilatlarımızın katıldığı ve tüm Bartınlı vatandaşlarımızın katılımını beklediğimiz bir kan bağışı etkinliği organize ettik. Tüm Bartınlı hemşerilerimizi bekliyoruz. Kızılay’ımız çok büyük bir görev ifa ediyor. Her olayda, her doğal afette insanlarımızın yanında olmaya çalışıyor.  Tüm hemşerilerimizi kan bağışı yapmaya davet ediyoruz.”

Dursun: “Rabbim hastalarımıza şifa versin”

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun da kan verdiği sırada şu ifadelere yer verdi, “Kan bağışı çok önemli. Kızılay’ımız özellikle bu konuda son yıllarda çok önemli bir çalışma içerisinde. Bizde yerelde böyle bir talebe duyarsız kalamayız. Dolayısıyla vatandaşlarımızı da bu şekilde kan bağışı yapmaya davet ediyoruz. Bizde geldik, kan vermeye uygun çıktık. İnşallah Rabbim hastalarımıza şifa versin. Kan bağışına kimsenin ihtiyacı olmasın inşallah. Yine de ellerinde böyle bir stokun olması çok önemli.”

Karagöz: “Kan stoklarımızda bir sıkıntı yaşıyoruz”

Son olarak kan bağışçısı olmanın önemine vurgu yapan Karabük Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Dinçer Karagöz de “Kan, kaynağı sadece insan olan, dışarıda yapay olarak üretilemeyen hayati önem taşıyan bir ilaç, bir sıvı. Bu yüzden birbirimize ihtiyacımız var. 18-65 yaş arası, 50 kilo ve üzeri, TC vatandaşlık numarasına sahip olan herkes kan bağışında bulunabilir. Kan bağışı bir süreçtir. İlk önce bunu söyleyeyim. Vatandaşlarımız çok aceleye getiriyor. Bu süreç form doldurarak başlıyor. Bu formu doldurduktan sonra fiziki muayene daha sonra doktorumuz tarafından küçük bir muayene ve değerlendirme. Daha sonra sedyeye yatıp kan alımı işlemi başlıyor. Sonrasında ikram alanımızda 10 dakika bekledikten sonra kan bağışı sürecimiz bitmiş oluyor. Şuanda kan stoklarımızda bir sıkıntı yaşıyoruz. Gönüllü vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz. Hastanede yatan ihtiyaç sahipleri adına rica ediyoruz.” Dedi.

AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği kan bağışı etkinliği vatandaşların da katılımıyla devam etti.

AK Parti'den kan bağışı kampanyası
AK Parti'den kan bağışı kampanyası
AK Parti'den kan bağışı kampanyası
AK Parti'den kan bağışı kampanyası
AK Parti'den kan bağışı kampanyası
AK Parti'den kan bağışı kampanyası