AK PARTİ'DEN HEM 'TEŞEKKÜR' HEM 'SAHADAYIZ' MESAJI

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milletvekili Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz'a verdiği destekler için Bartın halkına teşekkür eden AK Parti'den 28 Mayıs'taki 2. Tur seçimleri için 'sahadayız' mesajı gecikmedi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Adatmaz, hedeflerinin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda alınan yaklaşık 75 bin oyu artırarak ikinci turda 100 bin oyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Bartın'dan destek vermek olduğunu söyledi.

AK PARTİ'DEN HEM 'TEŞEKKÜR' HEM 'SAHADAYIZ' MESAJI

Türkiye 14 Mayıs 2023 tarihinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de Milletvekili için oyunu kullandı. Bartın’da 14 Mayıs sabahı başlayan seçim sürecinde Milletvekilliği için sandıktan AK Parti’den Bartın Milletvekili olarak Yusuf Ziya Aldatmaz çıkarken, CHP’den ise Av. Aysu Bankoğlu yeniden Milletvekilliğine seçildi.

Cumhurbaşkanlığı yarışında ikinci tura gidilirken, AK Parti’ den ‘sahadayız’ mesajı gecikmedi.

AK Parti Bartın İl Başkanlığında gerçekleşen basın açıklamasında konuşan İl Başkanı Yaşar Arslan ile AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz 28 Mayıs tarihinde yapılacak ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bartın’dan AK Parti’ye 100 bin oy hedeflediklerini ve sahadaki çalışmalarını sürdürdüklerini vurguladı.  

Arslan; “Bartın’ımız için hizmet etmeye hazırız”

Başkan Arslan konuşmasında Bartın Milletvekillerini tebrik ederek; “Öncelikle Bartın’ımızda ki tüm hemşerilerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere verdikleri destek için ve Milletvekili seçimlerindeki destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Bartın’ımız da seçim süreci olabildiğince centilmence geçti. Tüm paydaşlara tüm siyasi partilere,  tüm adaylara teşekkür ediyorum. Bartın’ımızda hepinizin bildiği üzere Milletvekili Adayımız Milletvekili olarak seçildi. Diğer seçilen aday CHP Milletvekili Aysu Bakoğlu’ yu da tebrik ediyorum. Bu bir yarıştı, aslında tüm hedefimiz Bartın’da 2’de 2 yaparak AK Parti’den mecliste güçlü bir destek vermek istiyorduk. Sonuçta bu bir yarıştı. Bartın’da seçmenimizin iradesi böyle tecelli etmiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Bartın’dan yüzde 56 alarak Türkiye ortalamasını üzerinde bir destek verdik Sayın Cumhurbaşkanımıza. İnşallah 28 Mayıs tarihinde Bartın olarak Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek vererek Türkiye’de mevcut oyun çok daha üzerine çıkarak Cumhurbaşkanımızı tekrar seçeceğimize inanıyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte Bartın’ımız için siyasi görüş ne olursa olsun hizmet etmeye hazırız.” Dedi. 

“14 Mayıs’ta sandıklardan çıkan sonuçlara hepimiz saygılıyız”

Milletvekili Aldatmaz yeni dönemde Bartın Milletvekilleri olarak Bartın için çalışmaya söz verdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 “Güzel bir seçim süreci yaşadık 35 günlük bir propaganda döneminin sonucunda 14 Mayıs’ta sandıklardan çıkan sonuçlara hepimiz saygılıyız. Bir AK Parti bir CHP Milletvekili olarak Bartın’ı temsil etmek için bundan sonraki süreçte görev alacağız. Bu seçim sürecini centilmence ve başarılı bir şekilde geçirdik. Ben bütün aday adayı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma dönemi oldu. Verilen karar doğrultusunda Bartın için ortak paydalarda çalışmaya devam edeceğiz. Kendi adıma elimden gelen beraber çalışma ortamını yaratmaya çalışacağıma söz veriyorum. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1’i yakalayamadık.  Yüzde 49 buçukta kaldı Cumhurbaşkanımız. Şimdiki amacımız 28 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanımızın daha güçlü bir oy oranı ile seçilmesi için sahadayız çalışıyoruz. Seçim sonrasında da tüm Bartın’ının Milletvekili olarak çalışmak için elimden geleni yapmaya çalışacağım. Bu yeni dönemde Türkiye Yüzyılı için hep beraber çalışacağız inşallah.”

Hedef 100 bin oy

Gazetecilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Arslan, 14 Mayıs tarihinde yapılan seçimde Cumhurbaşkanlığı için Bartın’dan 75 bin oy aldıklarını dile getirirken, 28 Mayıs’ta yapılacak ikinci tur seçimlerinde hedeflerinin 100 bin oy olduğunun altını çizdi.