AK Parti'de yerel seçim süreci başladı

AK Parti'de yerel seçim süreci resmen başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, partide başvuru sürecinin başladığını açıkladı. AK Parti'den Belediye Başkan Aday Adayı olacaklar 17 Kasım'a kadar partiye başvurabilecek. Meclis üyesi, il genel meclisi üyeliği başvuruları da 3 Aralık'ta sona erecek. Öte yandan parti, 12 Kasım'da da Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan dahil 81 ilin il başkanlarıyla toplanıp yerel seçim kampında yol sürecini belirleyecek. Bartın'da 4 belediyeyi elinde bulunduran AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı için kimlerin AK Parti Bartın İl Başkanlığına başvuruda bulunacağı şimdiden merak ediliyor. Keza önceki yerel seçimlerde Bartın Belediyesini kıl payı farkla MHP'ye kaptıran AK Parti, bu kez Bartın Belediyesini almak istiyor.

AK Parti'de yerel seçim süreci başladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti'nin yerel seçimler için başvuru sürecinin başladığını açıkladı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantıda Genel Başkan  Yardımcısı Yavuz, başvuru sürecini ve başvuru şartlarını paylaştı. Yavuz, "Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere şehirlerimizi AK Parti belediyeciliğiyle buluşturmak istiyoruz. Aday müracaatları bugün başlıyor. 17 Kasım'a kadar devam edecek. Meclis üyesi, il genel meclisi üyeliği başvuruları da bugün başlayacak, 3 Aralık'a kadar devam edecek" dedi.

Aidat değil, bağış alınacak

Aday adaylık sürecinde alınacak başvuru aidatlarının İsrail’in saldırısı altındaki Gazze’ye yardım olarak gönderileceğini ifade eden Ali İhsan Yavuz "Başvurular dijital ortamda alınacak. Kişiler ön başvurusunu istediği yerden yapabilecek. Aday formunun sıcak imzalı şekilde bize gelmesi gerekiyor. Sadece aday formunu çıkartıp imzalamak suretiyle aday adaylığı yapılacak. Bu sefer başvuru aidatı almıyoruz. Bağış alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 50 bin TL, İl belediye başkanlığı için 30 bin, ilçe belediye başkanları için 20 bin, TL bağış alınacak. Bağışlar tüm dünyanın gözleri önünde soykırıma varan saldırılardan etkilenen Gazzeli kardeşlerimiz için AFAD tarafından kendilerine ulaştırılacak” şeklinde konuştu.

AK Parti’den yerel seçim kampı

Öte yandan parti, bu kapsamda Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan dahil 81 ildeki il ve ilçe başkanları ile bir çalışma kampı düzenleyecek. İl Danışma Meclisi ve İlçe Danışma Meclisi toplantılarıyla istişare sürecini hızlandıran ve şehir buluşmaları ile saha çalışmalarına devam eden AK Parti, 12 Kasım'da da il başkanları ve Teşkilat Başkanlığı il koordinatörleri ile Kızılcahamam'da bir araya gelecek. Aday adaylığı başvuruları ile hız kazanacak yerel seçim süreci için izlenecek yol haritası üzerinde durulması planlanan kampta, 81 il başkanıyla görüşülerek yerel seçimlere yönelik yapılan ve incelenen anketlerle ilgili alınan notlar üzerinden yapılan çalışmaların ele alınması öngörülüyor.

Değerlendirmeler sonucunda 31 Mart 2024 yerel seçim sürecinin şekilleneceği çalışma kampı, 14 Kasım Salı günü sona erecek.