AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor

AK Parti, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz'un açıklamasıyla birlikte 31 Mart yerel seçim sürecinin ve belediye başkanlığı aday adaylığı ile Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeliği adaylık başvuru sürecini başlattı. Sürecin başlamasıyla da hem AK Parti Bartın Teşkilatında hem de siyasi kulislerde aday adaylarının isimleri de telaffuz ediliyor. Kulislerde en sık adı geçen isim 14 Mayıs seçimlerinde partisinden milletvekili adayı olan AK Parti Bartın Eski İl Başkanı Turhan Kalaycı. Keza Kalaycı, AK Parti'de belediye başkan aday adaylığı için telaffuz edilen isimler arasında en güçlü kişi olarak yer alıyor. Partisinde 5, 5 yıl başarılı bir şekilde il başkanlığı yapan ve seçim tecrübesiyle de bilinen Turhan Kalaycı, hem Bartın şehir merkezinde hem de il genelinde halka yakinen nüfus etmeyi başarmış siyasetçi olarak da biliniyor.

AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor

AK Parti, Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un açıklamasıyla birlikte 31 Mart yerel seçim sürecinin ve belediye başkanlığı aday adaylığı ile Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeliği adaylık başvuru sürecini başlattı. AK Parti’den belediye başkan aday adayı olmak isteyen siyasetçilerin 17 Kasım’a kadar partisine başvurmaları gerekiyor. Aynı şekilde Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeliği adaylığı için başvurmak isteyenlerin de başvurularını 3 Aralık’a kadar yapmaları gerekiyor. AK Parti’nin seçim startını vermesiyle birlikte hem parti içinde hem de siyasi kulislerde kimlerin aday adayı olacağı şimdiden merak konusu oldu. Bu durum sadece merak edilmiyor. Aynı zamanda kulislerde isim telaffuzları da çoktan başladı bile.

Bartın Belediyesini alabilecek en güçlü isim

Kulislerde adı sıkça telaffuz edilen isimlerden biri de 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti’den Bartın Milletvekili Adayı olan ve partisinde 5,5 yıl gibi uzun bir süre il başkanlığı yapan AK Parti Bartın Eski İl Başkanı Turhan Kalaycı. Kalaycı’nın aday adaylığına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Üstelik Kalaycı, telaffuz edilen isimler arasında AK Parti’nin başlıca hedefi olan Bartın Belediye Başkanlığını alabilecek potansiyeldeki en güçlü isimlerden biri. Kalaycı, uzun süreli il başkanlığı döneminde yürüttüğü başarılı süreçlerle seçim tecrübesi çok fazla olan bir siyasetçi. Bu süre zarfında yıllardır diğer siyasetçilerin kazandıramadığı il başkanlığı binasının yapımını üstlenen Turhan Kalaycı, partisine yeni bir bina kazandırdığı gibi Bartın’ın en zor zamanlarında da engin siyasi deneyimiyle partisine en iyi şekilde hizmet eden de bir isim olarak öne çıkıyor.

Bartın’ın en zor zamanlarında halkın ve partisinin yanında

Dünyayla birlikte ülkemizi de derinden etkileyen pandemi ve arkasından gelen küresel ekonomik kriz sürecinde Bartın’da partisi adına süreci başarıyla götüren Turhan Kalaycı, 2021 seli ve arasından yaşanan 2022 selinde yine Bartın’da gece-gündüz demeden vatandaşların yanında olan biri.  2 yıl üst üste yaşanan sellerde AK Parti’nin halka hizmet anlayışını vatandaşlara sonuna kadar hissettirerek selin izlerinin silinmesinde öncü siyasetçilerden olan Kalaycı, tüm Türkiye’yle birlikte Bartın’ı da derin yasa boğan 43 madencimizin şehit olduğu Amasra maden faciasında da madenci ailelerinin ve halkın acısını derinden hissederek onların yanında olan biri olarak biliniyor. O süreçte madenci ailelerini bir an olsun yalnız bırakmayan Turhan Kalaycı, aynı şekilde bu ailelerin taleplerini ve isteklerini partisine de ileterek AK Parti ile madenci aileleri arasında köprü vazifesi de görmüş bulunuyor.

6 Şubat depremlerinde de partisi adına etkin rol

Turhan Kalaycı, sadece bu dönemde değil, 6 Şubat’ta sadece 11 ili değil tüm ülkeyi sarsan Kahramanmaraş depremlerinde de etkili ve aktif çalışmalarıyla da biliniyor. Depremlerin yaşandığı andan itibaren Bartın’da AK Parti Teşkilatını harekete geçiren Kalaycı, il genelinde toplanan yardımların koordine edilmesinden tutunda deprem bölgesine güvenle ulaştırılmasına kadar bizzat yaptığı çalışmalarla da biliniyor. O dönemde bununla da yetinmeyen Kalaycı, yine AK Parti Bartın Teşkilat üyeleriyle deprem bölgesine giderek oradaki halkın durumunu yerinde görüp talepleri partisine eksiksiz bir şekilde iletmesiyle de dikkat çeken bir isim.

Başarılı iş adamından spora da destek

Mısır El Ezher Üniversitesi mezunu olan Kalaycı, başarılı siyasi geçmişi kadar eğitiminin de verdiği bilgi ve beceriyle başarılı da bir iş adamı. Almanya ve Bartın’da uzun yıllar iş dünyası ve özel sektör içinde yer alan Kalaycı, Bartın esnafı ve iş dünyası tarafından da yakından tanınıyor. Almanya ve Afrika’da ticaret yapan Kalaycı’yı Bartın’da yakından tanıyan çevrelerden biri de spor camiası. Bartınspor yönetiminde de yer alan Turhan Kalaycı, hem Bartınspor’a hem e Bartınlı sporculara verdiği desteklerle de biliniyor. Kalaycı bu anlamda hem il esnafının hem spor camiasının hem de halkın takdirini kazanmış bulunuyor.

Sorunları kökten çözecek projeler yapacağına inanılıyor

Siyaset, spor, ticaret derken Turhan Kalaycı’nın çok yönlü olmasında yıllardır Almanya’da yaşamış olması ve orada yaşadığı sürece dernek başkanlığı dahil yaptığı işlerin de etkisi var. Keza Bartın’da olduğu gibi Almanya’da da sivil toplum kuruluşlarıyla da iç içe olan Kalaycı, vizyon ve misyon sahibi. Bunun üstüne bir de 5,5 yıllık İl Başkanlığı tecrübesi eklenince Bartın’ın problemlerini yakından bilen Turhan Kalaycı’nın Bartın Belediye Başkanlığına aday olması durumda üreteceği projelerle belediyecilikte Bartın’ın bir çok sorununa çözüm getireceği ve Bartın’ı ak belediyecilikle tanıştıracağına inanılıyor.

AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor
AK Parti'de kulisler 'Turhan Kalaycı' diyor