AK PARTİ 'ALDATMAZ VE KALAYCI' DEDİ

AK Parti'nin Bartın Milletvekili Adayları belli oldu. Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, aday tanıtım lansmanında partisinin Bartın Milletvekili Adaylarının 1. Sıra Yusuf Ziya Aldatmaz, 2. Sıra Turhan Kalaycı olduğunu açıkladı. Başkan Arslan ve Milletvekili Adayları, tanıtımda 14 Mayıs akşamı Bartın'dan 2 milletvekili göndererek AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tam destek olacaklarını vurguladı. Belirlenen bu adaylarla önceki yerel seçimlerinde partisinden Belediye Başkanı Adayı olan Yusuf Ziya Aldatmaz ve Cemal Akın yeniden karşı karşıya gelmiş oldu. O dönem 146 oy farkla Cemal Akın yeniden Bartın Belediye Başkanı olurken 14 Mayıs akşamı bu iki ezeli rakipten hangisinin sandıktan çıkacağı ve milletvekili olacağı merakla bekleniyor.

AK PARTİ 'ALDATMAZ VE KALAYCI' DEDİ

AK Parti Bartın İl Başkanlığı, lansmanla adaylarını tanıttı.  Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı olurken Turhan Kalaycı da AK Parti Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı oldu. Parti binası önünde yapılan aday tanıtımında AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, her iki milletvekili adayının  AK Parti’nin bağrından çıktığını ifade ederek şöyle konuştu:

“22 Mart’ta sona eren aday adaylığı sürecinden sonra 11 tane aday adayımız oldu. Öncelikle her bir kardeşimize bu süreçte medeni cesaretini göstererek ak davamızın neferi olmaya talip olduğu için şükranlarımızı sunuyorum. Bizim davamızda kaybetmek yok. Biz çok kutlu ve ulvi bir davanın neferleriyiz. Yusuf Aldatmaz kardeşimiz bugüne kadar ak davamızın neferi olmuş, bugün de milletvekili adayımız olmuştur. Kendisini tebrik ediyorum. 2014 yılında benim oluşturduğum listede il yönetim kurulu üyesi ve olan ve Hüseyin Manav Beyden il başkanlığı bayrağını alan ve bu süreci tam 5,5 yıl bir dava adamı bilinciyle gece-gündüz demeden bu bayrağı taşıdı ve 8 Mart’ta bize teslim etmişti. Turhan Kalaycı da bizim diğer milletvekili adayımızdır. 2018 yılında alamadığımız 2 milletvekilini teşkilatların bağrından çıkmış 2 değerli adayımızı buradan Ankara’ya göndererek Sayın Cumhurbaşkanımızın elini güçlendireceğiz. Mecliste yüzde 100 bir katkı sağlayacağız.

“Sayın Cumhurbaşkanımızı tekrar o makama oturtacağız”

O kadar seçim geçirdik ama bu seçim bir başka. Bu seçim asrın seçimi. Bütün dünyanın gözü bu seçimlerde. Halbuki bu seçim bizim ülkemizin seçimi. Milletimiz sandığa gidecek ve kendisini 5 yıl temsil edecek cumhurbaşkanı ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini seçecek. Ama maalesef gelinen noktada Türkiye’nin jeopolitik konumu ve Sayın Cumhurbaşkanımızın üstlendiği misyondan dolayı bugün Cumhurbaşkanımız hedef tahtasında. Allah’ın izniyle Bartın’dan başlamak üzere Türkiye’mizin ve milletimizin tüm desteğiyle çok yüksek bir oy oranıyla tekrar Sayın Cumhurbaşkanımızı o makama oturtacağız. Bu süreçte önümüze çıkacak hiçbir engel bizi yolumuzdan caydıramaz, yıldıramaz.

Tunç’a teşekkür

Sayın Grup Başkanvekilimiz ve Bartın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç da 2007 yılından bu zamana kadar Bartın’a hizmet etti. Kendisinin milletvekilliği 14 Mayıs’ta sona erecek ve bayrağı bir değil, inşallah bu iki kardeşimize birden devredecek. Kendisi de görevli olduğu diğer illerdeki seçim çalışmalarından kalan zamanlarında da Bartın’a gelerek bu iki kardeşimize ve bizlere buradaki seçim çalışmalarında destek verecek. Sayın Milletvekilimize bugüne kadar yaptığı tüm hizmetler için canı gönülden teşekkür ediyorum. Onun için her zaman bir siyasi büyüğümüzdür. Her bir son yeni bir başlangıçtır. Dua ve temennim odur ki inşallah kendisini önümüzdeki süreçlerde bakan olarak görmeyi arzu ediyoruz.

“Karşımızda ne olduğu belirsiz 7 birbirine benzemez bir ittifak var”

Her ne kadar 34 günde olsa yolumuz uzun. 24 saatin her birini dolu dolu geçirmek zorundayız. Karşımızda ne olduğu belirsiz 7 birbirine benzemez bir ittifak var. Yetmez Amerika’nın ve Avrupa’nın bir ucundan hepsi bir araya gelmişler Sayın Cumhurbaşkanımızı alt etme peşindeler. Bartın’dan yüksek bir sesle haykırıyoruz; Sayın Cumhurbaşkanımızı size yedirtmeyeceğiz. Allah’ın izniyle Sayın Cumhurbaşkanımız bir 5 yıl daha milletimizin hizmetkarı olacak ve bugüne kadar olduğu gibi yapılamaz denilenleri yapmaya devam edecek. Bizimde 21 yıldır Bartın’a kazandırdığımız eserler yeni dönemde de Bartın’a kazandıracağımız eserlerin bir işaret fişeğidir. 14 Mayıs’ı firesiz geçmek zorundayız. 2 tane teşkilatımızın bağrından çıkmış adayımızı görev ve sıfatımız ne olursa olsun milletvekili olarak Ankara’ya göndermeyi başaracağız.

“Muhalefet milletvekilleri bugüne kadar Bartın’a ne yaptı?”

İlk dönemi saymazsak 2007 yılından beri Bartın’dan 1 tane muhalefet milletvekilini Ankara’ya gönderiyoruz. Bütün Bartın halkına sesleniyorum. Allah için muhalefet milletvekilleri bugüne kadar Bartın’a ne yaptı? Önerge vermekten, eleştirmekten başka. Aysu Bankoğlu, bugün de kendilerinin adayı ne dedi “PKK’lı kardeşlerimizden oy istiyorum” dedi. Buna ne diyeceğiz? Ama Bartınlı seçmenlerimiz inanıyorum ki ona sandıkta tokat gibi cevabı verecek ve sandığa gömecekler. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine Cumhur İttifakı olarak giriyoruz. Ama Bartın’da milletvekili seçimlerinde ittifak değiliz. Her parti kendi adaylarıyla seçime giriyor.”

Kalaycı: “Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere zafer nasip etsin”

Yaşar Arslan’ın bu açıklamalarının ardından AK Partiden Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı olan Turhan Kalaycı da şunları söyledi:

“Uzun bir süredir il başkanlığını yaptık. Biz Yusuf Beyle beraber Ankara’ya mülakata gittik. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımız “İl Başkanı sensiz, Merkez İlçe Başkanı da Sayın Yusuf Bey” dedi. Bizi buraya gönderdi. Biz aldığımız bayrağı elimizden geldiğince sizlerin de yardımıyla en yukarılara kadar diktik. Yusuf Bey şimdide 1. Sıra milletvekili adayımız. Ben öncelikle Yusuf Ziya Aldatmaz’ı tebrik ediyorum. Rabbim çıkmış olduğumuz bu yolda bizlere zafer nasip etsin inşallah.  Ben 5,5 yıldır her yaptığım konuşmada “Bu davanın bir çakıl taşı olmak büyük bir onur ve şereftir” dedim. Bu davada il başkanlığı yapmışım. Bugünde Sayın Cumhurbaşkanımız bizi 2. Sıradan milletvekili adayı olarak uygun görmüş ve sizlerin huzuruna göndermiş.

“Bugün benim kendimi düşüneceğim zaman değil”

Önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçim öyle sıradan bir seçim değil. Bugün benim kendimi düşüneceğim zaman değil. Başkasını düşüneceğim zaman değil. Ben Bartın’ımı, Türkiye’mi, İslam alemini, Türk milletimiz ve mazlum ve mağdur coğrafyaları düşünmek zorundayım. İnşallah 14 Mayıs akşamı 2-0 gidecek. 5,5 yıllık il başkanlığı döneminde 2 seçim atlattık. Rabbim bize parti binamızı kazandırmayı nasip etti. Ardından pandemi, küresel enflasyon Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı tedarik zincirinin kırılması ve biliyorsunuz enflasyonun tavan yaptığı dönemde Turhan Kalaycı esnaf esnaf gezdi. İl Başkanı olarak esnaflarımızın halini hatırını sorduk. 5,5 yıllık dönemde 3 binin üzerinde düğüne gittim. Yaşadığımız sellerde uyumadık, koşturduk, halkımızın, Bartın’ımızın yanında olduk. Amasra’da ne yazıkki büyük bir maden faciası yaşadık ve şehit madenci kardeşlerimizin ailelerinin ve yaralı madencilerimizin yanında olduk. Daha sonra ülkemizin belini büken büyük bir deprem faciasıyla karşı karşıya kaldık. Bartın halkına depremde gösterdiği duyarlılıktan dolayı çok teşekkür ediyorum.

“Kutlu bir yola çıktık bugün çalışma günü”

İl Başkanımızın koordinesinde yeniden halkımızı ziyaret ederek halkımızdan destek isteyeceğiz. Kutlu bir yola çıktık. Bugün çalışma günü. 14 Mayıs akşamı liderimiz, baş tacımız Sayın Cumhurbaşkanımıza eğer o balkon konuşmasını yaptıramazsak Bartın teşkilatı olarak Bartın’dan plakamız kadar oyu oraya gönderemezsek bu bize yakışmaz. Biz teşkilatlarımıza güvenerek söz verdik. Biz sizlere güveniyoruz. Sizlerde bizlere güvenin. Bu yolda plakamız kadar oyu alarak yani 74 bin oyu alarak Bartın’dan 2 milletvekilini Ankara’ya göndereceğiz. Bu zamana kadar emek vererek beraber çalıştığım tüm kardeşlerime sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bu yolda bizleri muzaffer eylesin. AK Partili olmak bir şereftir, onurdur, gururdur. Bizim için önemli olan budur.”

Aldatmaz: “İçinizden biriyim"

AK Parti Bartın 1. Sıra Milletvekili Adayı Aldatmaz parti binası önünde gerçekleşen aday lansmanın da konuşmasına grizu patlamasında şehit olan 43 madencimiz ile 100 yılın felaketi olarak nitelendirilen depremler sonucu hayatını kaybeden yurttaşları anarak başladı.

Milletvekili Adayı Aldatmaz konuşmasını “İçinizde biriyim, bu şehirde yaşayan bu şehirde ticaret yapan, bu şehirdeki birçok STK’da görev alan içinizden bir kardeşinizim.” Diyerek sürdürdü.

“Bartın aşığı olarak karşınızdayım”

AK Parti’de bu güne kadar birçok kademede görev aldığını da sözlerine ekleyen Aldatmaz, “Merkez İlçe Başkalığı, İl Genel Meclis Üyeliği ve 2019 yerel seçimlerinde İl Belediye Başkan Adayı oldum. Bu günde Bartın aşığı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın oluru ve teşkilatlarımızın desteği ile Bartın Milletvekili Adayı olarak karşınızdayım.” Dedi.

“Bartın’ımızı marka kent yapmak için çalışacağız”

Aldatmaz konuşmasının devamında marka kent vurgusu yaparak şunları söyledi:

 “Bayrağı ilk alan Sayın Asım Kulak ve bayrağı zirveye taşıyan başarılı Milletvekilimiz, AK Parti Grup Başkanvekili Bartın Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’tan bayrağı zirvede devir almanın gururu ve heyecanı içerisindeyim. Bartın’ımzın her köşesinde imzası olan ve alacağı yeni görevlerle yine bizlerle beraber olacak olan Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a teşekkür eder yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Bu seçimin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Cumhur İttifakı olarak girdiğimiz bu seçimde ortak Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’dır. Ülkemizin daha da çok güçlenmesi, istikrarın ve büyük projelerin devam etmesi, dünyadaki ilk 10 ülke içinde yer alabilmemiz için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a Bartın’dan en güçlü desteği vereceğimize şahsım ve teşkilatlarımız adına söz veriyorum.

“Var gücümüz ile çalışacağız”

 Cumhurbaşkanlığı için Cumhur İttifakı içinde girdiğimiz, Millet Vekilliği için her partinin kendi adayları ile girdiği bu seçimde inşallah ikinci sıra milletvekili adayımız Turhan Kalaycı ile birlikte siz değerli halkımızın desteği ile Bartın’dan iki milletvekili çıkararak Türkiye Büyük Millet Meclisinde önceden söz verdiğim gibi, Bartın’ımızı kuzeyin yıldızı ve marka kent yapmak için var gücümüz ile çalışacağız. Şahsıma ve yol arkadaşlarıma göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra durmak yok yola devam. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan liderliğinde başlasın Türkiye yüz yılı”