AFAD'ın makinaları iş başında

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD) Bartın için Devlet Su İşlerine (DSİ) verilen iş makinalarıyla gerçekleştirilen dere yatak temizliği ve taş tahkimat çalışmalarını yerinde inceleyen Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlarıyla da bir toplantı gerçekleştirdi. Vali Arslan ayrıca Bartın İl Emniyet Müdür Yardımcısıyken Muğla'ya atanan Mehmet Darendeli'yi makamında kabul etti.

AFAD'ın makinaları iş başında

Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca AFAD tarafından Bartın için Devlet Su İşlerine (DSİ) verilen iş makineleri kullanılarak yapılan dere yatak temizliği ve taş tahkimat çalışmalarını yerinde inceledi. DSİ 233. Şube Müdürü Bünyamin Karahan'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Arslan, Karaçay Deresi mansabından itibaren Bartın Çayına kadar olan yaklaşık 1 km alanda yatak temizliği ve genişletme çalışmalarının tamamlandığını; Karaçay, Dallıca ve Gürgenpınarı Derelerinde ise yatak temizliği ve taş tahkimat çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek görevli personele çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bartın için tasarruf tedbirleri masaya yatırıldı

Nurtaç Arslan aynı zamanda  Vali Yardımcıları ve İlçe Kaymakamlarıyla da bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya; Vali Yardımcıları Hasan Hüseyin Uzan ve Uğur Karakaya, Vali Yardımcısı ve Ulus Kaymakam V. Zeynep Topcu, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Kurucaşile Kaymakam V. Eda Sel ile İl Yazı İşleri Müdür V. Mehmet Akbulut katıldı. Toplantıda, 2024/7 sayılı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi kapsamında yapılacak çalışmalar olmak üzere Bartın genelinde alınacak yaz mevsimi tedbirleri, ilçelerde yürütülen faaliyet ve projelerle ilgili konular görüşüldü.

Müdür Yardımcısı Darendeli’den veda

Arslan, ayrıca Bartın İl Emniyet Müdür Yardımcısıyken  Muğla’ya  atanan Mehmet Darendeli'yi makamında kabul etti. Hizmeti süresince göstermiş olduğu özverili çalışmalarından dolayı Darendeli'ye teşekkür eden Arslan, yeni görev yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.