Adalet Bakanı Tunç Bartın'da büyük sevinç yarattı

Adalet Bakanlığına son seçimde yeniden aday olmayan Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç getirildi. Bakan Tunç'un haberi İlimizde büyük sevinç ve gururla karşılanırken, Bakan Tunç'un köyünde komşuları sevinçten uyuyamadıklarını ifade etti. Bakan Tunç'u Bartın'lı hemşerileri deir teslim töreninde yalnız bırakmadılar.

Adalet Bakanı Tunç Bartın'da büyük sevinç yarattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinede görev alacak isimleri açıkladı. Adalet Bakanlığına son seçimde yeniden aday olmayan Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç getirildi.
Bakan Tunç AK Parti Milletvekili olarak görev yaptığı dönemlerde Adalet Komisyonu Başkanlığı ve AK Parti Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulunmuştu. Tunç'un Adalet Bakanı olması Bartın'da büyük sevinç yarattı. 
16 Yıl Bartın Milletvekilliği yapan Av. Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından Adalet Bakanı olarak ilk paylaşımını yaptı. 'Cumhurbaşkanlığı kabinemizin ülkemize ve aziz milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı kabinesinde bakanlık görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Milletimize hizmet yolunda tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz' dedi.
Köyünde sevinç ve gurur bir arada yaşanıyor
Bakan Tunç’un doğduğu ve büyüdüğü Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyündeki hemşerileri haberi almalarının ardından sevinçten uyku uyuyamadıklarını ifade ettiler. Köy sakinleri hemşerileri Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olması sonrası yaşadıkları mutluluk ve duyguyu, “Muhakkak gururumuz oldu. Ulukaya’lı olup da Bakanımız olması daha iyi oldu. Zaten beklentimiz vardı. Hükümetin böyle kurulması memnun etti. Birde Yılmaz Tunç’un Adalet Bakanı olmasından çok gururlandık bu memleketin çocuğu olarak. Her ne kadar milletvekili seçilmesi de Adalet Bakanı olma görevini biz zaten tahmin ediyorduk. Dört gözle bu haberi bekliyorduk. Bizim için Ulukaya halkı olarak gurur verici. Onun orada olması, AK Parti’nin de kazanması hem Türkiye için gurur oldu hem bizim içinde kazanım oldu. Yılmaz beyin orada olması her zaman aklımızdan geçen, içimizde bir beklentiydi. Dileğimizde kabul oldu yani. Bizi uyku tutmadı sevincimizden. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görev verilmesi bizim için gurur verici oldu. Uyku uyuyamadık.” Şeklinde ifade ettiler.
İlk tebrik Milletvekili Aldatmaz'dan
AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Adalet Bakanlığına atanan Yılmaz Tunç’u tebrik ederken, “Başarılarıyla bizleri her zaman gururlandıran ve bugünde Adalet Bakanlığı görevine başlayan Sayın Bakanımız 
Tunç’a başarılar diliyoruz. Onurlu ve gururluyuz. Bugün aziz milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir gün. Böylesi bir güne şahitlik ederken inşasını ilmik ilmik gerçekleştireceğimiz Türkiye Yüzyıl’ının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.AK Parti Bartın Milletvekili  Yusuf Ziya Aldatmaz Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atandığını duyurduğu  Yılmaz Tunç’u devir teslim töreninde yalnız bırakmadı.