Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı yapıldı.

Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu toplandı

Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı yapıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Jandarma Komutan V. J.Yb. Mete Demircan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Bnb. Yavuz Daylak, İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Enver Çayır, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Yıldız, Orman İşletme Müdürü Temel Nadir ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdür V. Ramazan Onur katıldı.

İlimiz 112 Acil Çağrı Merkezinin 2022 yılı faaliyetleri ve istatistiki verilerine ilişkin 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürünün sunum yaptığı toplantıda, gerek olağan gerekse olağanüstü dönemlerde ihbar ve yardım çağrılarının 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından karşılanması ve müdahale ekiplerine aktarılması esnasında çağrı karşılayıcı ve çağrı yönlendirici personelin koordinasyonunun en üst seviyeye taşınması, çağrı karşılama ve yönlendirme reaksiyon ve görüşme süresi standartlarının yükseltilmesi, 112 Acil Çağrı Merkezinin bilinirliğinin ve farkındalığının artırılması amacıyla tanıtım ve eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmesi hususlarında kararlar alındı.

Acil durumlarda ilgili ekiplerin olaya/duruma hızlı bir şekilde müdahale etmesinin önemine vurgu yapan Vali Arslan, bu konuda fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti.

Görüş ve önerilerin alınması ile sona eren toplantı sonrasında Vali Arslan, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü hizmet binasında incelemelerde bulundu.