816 köyde orman yangınları bilgilendirmesi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta toplam 816 köyde 40 bin 411 kişi orman yangınları ve ormancılık çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi.

816 köyde orman yangınları bilgilendirmesi

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce, Bartın, Karabük ve Zonguldak’ta toplam 816 köyde 40 bin 411 kişi orman yangınları ve ormancılık çalışmalarıyla ilgili bilgilendirildi. Bilgilendirmelerin devam ettiğini ifade eden Bölge Müdürlüğü, “Başta orman yangınları ile mücadele olmak üzere ormancılık faaliyetleri ile ilgili olarak 2023 yılında Bartın, Karabük ve Zonguldak illerimizde 816 köyde 40 bin 411 vatandaşımıza bilgilendirme yapıldı. Bilgilendirme toplantılarımız devam ediyor” dedi.

Yenice’de selin izleri siliniyor

Öte yandan Bölge Müdürlüğü, Temmuz ayında Bartın gibi sel afeti yaşayan Karabük’ün Yenice İlçesinde hayatın normal akışına dönmesi için çalışmalara devam ediyor.  Çitdere havzasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Zonguldak Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu "Sel afetinin ardından şuan bölgemizde mevcut olan 8 bin 233 kilometre orman yolunun bin 724 kilometresi zarar gördü. 48 adedi piyasadan ve 41 adedi kurumumuza ait olmak üzere 89 adet iş makinesi ormanlarımızda görev yapmaktadır. Yenice İşletme Müdürlüğümüz sınırları dahilinde bin 255 kilometre orman yolunun yaklaşık yarısı 652 kilometrelik kısmı zarar gördü. 28 adet iş makinesi orman bakımı, koruma ve gençleştirme çalışmalarının daha sağlıklı yapılmasının sağlanmasının yanı sıra orman köylülerimizin de yol ve ulaşım sorunlarını çözüyoruz. Çalışmalarımız hayatın normal akışına dönünceye dek devam edecektir" dedi.

İncelemelerde Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Deniz ve Yenice İşletme Müdürü de yer aldı.