80 bin bitki toprakla buluştu

2018 yılında Sanayi Sitesi'nde ki yeni binasına geçen Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Binası ile Bitki Üretim Tesisi, bu yıl içinde ürettiği Ateş Çiçeği, Kadife, Horoz İbiği, Balta, Gazanya, Sardunya, Petunya, Çin Karanfili, Şebboy Bellis, Süs Lahanası, Menekşe, Calendula ve Zinya türlerinde toplam 80 bin bitkiyi park, bahçe, refüj, kavşak, meydan ve yol kenarlarına dikti.

80 bin bitki toprakla buluştu

2018 yılında Sanayi Sitesi’nde ki yeni binasına geçen Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Binası ile Bitki Üretim Tesisi burada yetiştirdiği bitkilerle şehrimize güzellik katmaya devam ediyor. Bu yıl içinde üretilen Ateş Çiçeği, Kadife, Horoz İbiği, Balta, Gazanya, Sardunya, Petunya, Çin Karanfili, Şebboy Bellis, Süs Lahanası, Menekşe, Calendula ve Zinya türlerinde toplam 80 bin bitki park, bahçe, refüj, kavşak, meydan ve yol kenarlarına dikilerek şehrimize güzellik kattı.

“Bartın’ı Her Mevsim Güzelleştirmeye Devam Ediyoruz”

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait serada yapılan çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu,” Park, bahçe, refüj, kavşak, meydan ve yol kenarlarına dikimi gerçekleştirilmek üzere Sanayi Sitesi’nde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ait serada bitki üretimine devam ediyoruz. Seramızda ürettiğimiz bitki türleriyle şehrimizi rengârenk bir görünüme kavuşturuyoruz. 2022 yılında yazlık ve kışlık olmak üzere Ateş Çiçeği, Kadife, Horoz İbiği, Balta, Gazanya, Sardunya, Petunya, Çin Karanfili, Şebboy Bellis, Süs Lahanası, Menekşe, Calendula ve Zinya türlerinde toplamda 130 bin bitki yetiştirilip, dikimi yapıldı. Bunlara ilaveten 45 bin adet de Lale Soğanını toprakla buluşturduk. 2023 yılının 9 aylık döneminde de yine aynı türlerde toplamda 80 bin bitki yetiştirildi. Bu bitkilerden 70 bininin dikimi gerçekleştirildi. 40 bin adet Lale Soğanıyla da Bartın’ı güzelleştirme gayretinde olduk. Altyapı, üstyapı, kültürel ve sosyal anlamda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaların yanı sıra çevre düzenlemelerine de büyük önem veriyoruz. Yaptığımız bu üretimlerle Bartın’ı her mevsim güzelleştirmeye devam ediyoruz” dedi.