8 akülü araç sahiplerini buldu

Bartın İl Özel İdaresinin sosyal projeler kapsamında, Bartın'da yaşayan dezavantajlı bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri ve sosyal hayat ile önlerindeki engelin kaldırılması için 8 adet Elektrikli Akülü Tekerlekli Sandalye sahiplerine teslim edildi.

8 akülü araç sahiplerini buldu

Bartın İl Özel İdaresi sosyal projeler kapsamında 2021 yılından itibaren gerçekleştirdiği Elektrikli Akülü Tekerlekli Sandalyeleri dağıtımının bu yıl 3’üncüsü düzenlendi. 

 

Karakaya; “Sosyal risklerle dolu bir hayatı yaşıyoruz”

 

Bartın İl Özel İdaresinde gerçekleştirilen Elektrikli Akülü Tekerlekli Sandalyeleri dağıtım programında konuşan Bartın Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Karakaya 3 yıl içerisinde 27 adet akülü aracın teslim edildiğini ifade ederek; “Görev alanımız birçok faaliyeti kapsıyor. Sağlık, turizm, eğitim, tarım ve afet durumlarında faaliyet gösteriyor sizlerde bu faaliyetlere şahitlik ediyorsunuz. Bu hizmetlerimiz bazen olumlu bir tebessüme vesile olurken bazen de bir olumsuzluğun bertaraf edilmesiyle tezahür ediyor. Nitekim 6 Şubat depremleri ülkemizi, şehirlerimizi yıktığı zaman İl Özel İdaremiz personeli, makinesi ve araç gereçleriyle depremin yaralarının sarılmasında fedakârca mücadele etti. Daha bir kaç gün önce Amasra’da yaşanan sel sonrasında da Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan’ın talimatlarıyla fedakârca elini taşın altına koyarak olumsuzlukların bertaraf edilmesinde rol almış bulunmaktadır. Bu anlamda vizyonuyla bizlere her zaman destek olan Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan’a teşekkür ediyorum. Bu güzelliklerin ortaya çıkması bir uyumla oluyor. Bu anlamda da Meclis Başkanımız ve Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum. Bizlerle uyum içinde çalışan, ortaya konulan vizyona uygun şekilde çalışmalarını sürdüren ekip arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bugün bir güzelliğe vesile olmak için buradayız. Sosyal risklerle dolu bir hayatı yaşıyoruz. Bu risklerin tamamı hepimiz için geçerli. Devletimiz toplumumuzun içinde sosyal risklerle mücadele noktasında vatandaşlarımızın yanında olmak anlamında bizlere de görevler biçmiştir. 3 yıl içerisinde 27 tane akülü aracı 285 bin bir bedelle akülü araçlarımızı dezavantajlı vatandaşlarımıza teslimlerini gerçekleştirdik. Bugünde burada hak sahibi vatandaşlarımıza 8 tane akülü aracın teslimini gerçekleştireceğiz. Bu hizmetin hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Güzel günlerde kullanılmasını temenni ediyorum.” Dedi.

 

Dursun; “3 yıldır bu hizmeti sunmaya çalışıyoruz”

 

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ise dezavantajlı gurupta yer alan engelli vatandaşların sevincine ortak olmaktan mutluluk duyduğunu dile getirerek; “Özel idare ile çok güzel işler yaptık. Yollar yaptık, köprüler yaptık, okullar yaptık, sağlık merkezleri yaptık en önemlisi sosyal hizmetlerde ne yapabileceğimizi çok düşündük. Bartın’da dezavantajlı guruplarda bu araçlara ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımızın sayısının bir hayli fazla olduğunu gördük. Hem İl Genel Meclis kararlarımızla hem sizin desteğinizle 3 yıldır bu hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bugün de bunu yaptık. Bundan önce 27 tane araç verdik bunlarla beraber inşallah sayı 30’u aşacak. Bugün bu sandalyeleri alan kardeşlerimiz sosyal hayata katılmaktaki heyecanlarını hep beraber göreceğiz.” Dedi. 

 

Arslan; “Verilen destekler noktasında ülkemiz çağ atladı”

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da konuşmasında Özel İdarenin birçok görev üstlendiğinin altını çizerek; “Özellikle son dönemlerde Anayasamıza baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir sosyal hukuk devleti. Bu noktada son yıllarda sosyal sorumluluk projeleri dezavantajlı guruplara verilen destekler noktasında ülkemiz çağ atladı. Çok büyük mesafeler kat ettik. Vatandaşlarımıza çok ciddi destekler sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz. Özel İdaremiz yoldan afete, turizmden spora, engelli vatandaşlarımıza sosyal sorumluluk projeleri anlamında yürüttüğü faaliyetler olmak üzere birçok alanda önemli görevler üstlenmekte. Özellikle son 3 yılda bu sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alan akülü araçlarımızla da dezavantajlı arkadaşlarımıza, kardeşlerimize önemli destekler sağlamaktayız.” İfadesini kullandı. 

 

Konuşmaların ardından engelli vatandaşlara tekerlekli akülü sandalyelerin teslimi yapıldı.

 

3 yılda 27 aracın teslimi yapıldı

 

Bartın İl Özel İdaresi 2021 yılından itibaren 27 tane akülü aracı 285 bin bir bedelle temin ederek dezavantajlı gurupta yer alan engelli bireylere akülü araç teslimini gerçekleştirdi.

 

Bu kapsamda engelli bireylerin işleri kolaylaştırmak ve sosyal yaşantılarına devam etmelerini sağlamak amacıyla teslim edilen Elektrikli Akülü Tekerlekli Sandalyelerin teknik özellikleri ise şöyle;

 

-Aküler çıkarılabilir, araç katlanabilir,

-2 Adet 12 volt kuru tip jel akü, kolayca sökülüp takılabilir,

-Kolçakları arkaya ya da öne katlanabilir taşıma kolaylığı,

-Ev içi ve ev dışı kullanıma uygun özelliği,

-Ayak pedalları içe ve dışa doğru katlanabilir,

-Oturma genişliği 45-50cm aralığındadır,

-Bel ve emniyet kemerli, boy ile kilo durumlarına göre ayarlanabilir fonksiyonlu,

-Otamatik şarj aleti (220 volt-50 Hz.) ile aküler çıkarılmadan şarj edilebilir,

-Elektronik kumanda ünitesi bir joystick güç dağıtım modülü mevcuttur; açma kapama, şarj

göstergesi, hız ayar ve korna düğmelerinden oluşur,

-Motorlu sürüş konumundan, elle sürüş konumuna veya her iki motoru devre dışı bırakma

işlemini bir tuşla yapabilme özelliği,

-Çift denge aparatı veya arkaya devrilmeyi engelleyici 2 Adet denge tekerleğine sahip,

-Taşıma kapasitesi 120 kg,

-Tam dolu şarj ile 18km yol yapabilir,

-Elektro manyetik firene /motor firenine sahiptir,

-Akü tam boş olduğunda 10 saat sürede şarj olma özelliği”