3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI

İlimizde bir hafta boyunca etkili olan kar nedeniyle, Bartın Belediyesi ekipleri yoğun mesai yaparak 3.178 kamyon dolusu kar kaldırıldı. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde ekipler, kar yağışıyla birlikte küreme, tuzlama, kumlama ve solüsyon çalışması gerçekleştirdi.

3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI

3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI

Bartın Belediyesi ekipleri yoğun mesai yaparak 3.178 kamyon dolusu kar kaldırıldı. Yağışların başladığı andan itibaren özellikle hastane yollarında, ana cadde ve sokaklarda hızlı bir çalışma yapan ekipler, şehir merkezinde ulaşımın aksamaması adına yoğun bir çaba sarf etti. Şehir merkezindeki yol ve kaldırımları açan ve çatılarda biriken karları ve buz sarkıtlarını temizleyen ekipler, bir yandan da kar kaldırma çalışması gerçekleştirdi. Bartın Belediyesi’ne ait 24 ayrı araçla ve 300 kişilik ekiple toplanan bu karlar kamyonlara yüklenerek kaldırıldı.

“Kontak Kapatmadan Çalıştık” 

Gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgi veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın; “İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından yoğun bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması için ne gerekiyorsa yaptık. Meteorolojiden aldığımız verilere göre, hazırlığımızı yapmıştık. Kar yağışının başladığı ilk andan itibaren teyakkuza geçtik. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde tüm mahallelerimizde toplam 22 ayrı ekiple kar küreme ve kaldırma çalışması gerçekleştirdik. Herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması adına 1 adet greyder, 1 adet Komatsu büyük kepçe, 1 adet küçük kepçe, 15 kepçe, 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 kaldırım kar kürüme makinesi, 1 adet solüsyon tankı ve 300 personel 7/24 görev başında çalışmalarımıza devam ettik. Kar yağışının etkililerini ortadan kaldırmak için gece-gündüz kontak kapatmadan çalışarak 3.178 kamyon kar taşıdık. Bu süreçte fedakarca çalışan personelimiz ile çalışmalar sırasında gösterdikleri sabır ve anlayış için vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Çalışmalar aralıksız devam ediyor

Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri şehrin dört bir yanında kar kaldırma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Bartın Belediyesine bağlı ekipler ilimizde etkili olan kar yağışının ardından başlatmış oldukları kar kaldırma çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 24 saat esasına göre çalışan ekipler trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde biriken karları temizleyerek ulaşım kolaylığı sağlıyor. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’da sık sık çalışma yapılan bölgeleri ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler alıyor.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” “İlimizde etkisini sürdüren yoğun kar yağışının ardından çalışmalarımız devam ediyor. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde tüm mahallelerimizde kaldırma çalışmalarını hızlandırmış durumdayız. Ekiplerimiz özellikle trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde kar kaldırma çalışmaları gerçekleştiriyorlar. Yapmış olduğumuz çalışma ile vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamanı engelliyoruz. Ekiplerimiz son olarak Kırtepe Mahallesi Eski Konak Caddesi, Kırtepe Mahallesi Cumhuriyet Caddesi, Orduyeri Mahallesi Kaynarca Caddesi, Kemerköprü Mahallesi Bülent Ecevit Caddesi ve Sanayi Sitesi’nde çalışma gerçekleştirdiler. Bu çalışmalarımızın yanı sıra oluşabilecek buzlanmaya karşılıkta tuzlama ve kumlama çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü ekiplerimizde çatılarda biriken ve yaya vatandaşlarımız için tehlike oluşturan kar birikintilerini temizliyor. Diğer çalışmalarımız gibi karla mücadele çalışmalarımızla da halkımıza en iyi hizmetleri sunmaya devam ediyoruz” dedi.

 

Tüm cadde ve sokaklar ulaşıma elverişli hale getirildi

Bartın Belediyesi tarafından gece gündüz sürdürülen karla mücadele çalışmaları aralıksız olarak tüm mahallelerde, ana cadde ve sokaklarda devam ediyor. Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde gerçekleştirilen karla mücadele kapsamında kent merkezindeki hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşmesi sebebiyle tuzlama, solüsyon ve kumlama çalışması gerçekleştirildi. 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 adet bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 adet solüsyon tankı, 1 adet greyder, 9 adet kepçe, 1adet küçük kepçe ve 1 adet Komatsu büyük kepçe yardımı ile yapılan çalışmalar kapsamında ana arterler ve hastane yolları başta olmak üzere tüm cadde ve sokaklar ulaşıma elverişli hale getirildi.

 

Başkan çalışmaları inceledi

Bartın Belediyesi karla mücadele ekipleri kar kaldırma çalışmalarına devam ederken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın sık sık çalışma yapılan alanları ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceliyor.

 

İlimizde etkili olan kar yağışının ardından kar kaldırma çalışmaları sürdüren Bartın Belediyesi ekipleri son olarak Devlet Hastanesi bahçesi ve çevresi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bahçesi, Sanayi Sitesi ve Topçukonağı Caddesi’nde çalışma gerçekleştirdiler.  Devlet Hastanesi bahçesi ve çevresinde gerçekleştiren çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Cemal Akın daha sonra çevredeki esnafları ziyaret ederek yapılan çalışmaları anlatıp esnafların bir isteklerinin olup olmadığını sordu.

 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın,” Bir süredir ilimizde etkili olan kar yağışında halkımızın mağdur olmaması için tüm ekiplerimizle 24 saat esasına göre çalıştık. Ana arterler başta olmak üzere, hastane yolları ve tüm sokaklarımızda kar küreme çalışmaları gerçekleştirerek oluşabilecek tüm mağduriyetlerin önüne geçtik. Kar yağışının sona ermesi ile de kar kaldırma çalışmalarını başlattık. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından yürütülen çalışma kapsamında bir çok noktada biriken karla temizlendi. Ekiplerimiz son olarak ise Devlet Hastanesi bahçesi ve çevresi, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi bahçesi, Sanayi Sitesi ve Topçukonağı Caddesi olmak üzere 4 farklı noktada çalışmalarını sürdürdü. Bu süreçte büyük bir özveriyle çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

İhbarlara anında müdahale edildi

İlimizde etkili olan kar yağışına karşı ilk andan itibaren büyük bir mücadele veren Bartın Belediyesi kar kaldırma, kar küreme, tuzlama gibi çalışmaların yanı sıra Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’e gelen ihbarlara da anında müdahale ederek vatandaşların mağdur olmasını engelledi.

Ekiplerin Koordinesini Sağladı

Karla mücadele çalışmalarının koordine edildiği BAHMER’de incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Acil Hizmet Merkezi’nde vatandaşlardan gelen telefonlara cevap vererek talepleri not aldı. Vatandaşların taleplerini not alarak alanda görevli karla mücadele ekiplerine ileten Başkan Akın, iletilen taleplerle öncelik sırasına göre ilgilenilmesi talimatını verdi. Kar yağışının ilk anlarından itibaren alanda yapılan çalışmaları yakından takip eden Akın, vatandaşlardan gelen ihbarlara da yanıt vererek, ekiplerin koordinesini sağladı.

“İhbar Hattı İle Vatandaşlarımızın Taleplerini Karşıladık”

Gelen ihbarların öncelik sırasına göre değerlendirildiğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, karla mücadelede görev alan tüm personele teşekkür etti. Akın; “Karla mücadele çalışmalarımızı 1 adet greyder, 1 adet Komatsu büyük kepçe, 1 adet küçük kepçe, 15 kepçe, 1 adet bıçaklı otomatik tuzlama kamyonu, 1 bıçaklı kamyon, 2 adet manuel tuzlama kamyonu, 1 kaldırım kar kürüme makinesi ve 1 adet solüsyon tankı ile sürdürdük. Bu çalışmalarımızın yanı sıra olaylara en hızlı ve en etkili şekilde müdahale etmek ve belediye hizmetlerinin her koşulda kesintisiz şekilde sürmesi için kurulan BAHMER ihbar hattı ile vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Çalışmalarımıza BAHMER koordinesinde yön verdik. Vatandaşlarımızın ulaşımda sorun yaşamaması adına üzerimize düşeni yaptık. Çalışmalarda büyük bir özveri gösteren personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI
3.178 KAMYON DOLUSU KAR KALDIRILDI