25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 25.Uluslararası Kitap Fuarı törenle açıldı. Fuarın açılışında Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, '30 Kasım akşamına kadar sürecek olan Uluslararası 25. Kitap Fuarımızda yazarlarımız, şairlerimiz ve bilim insanlarımız söyleşileri ile Bartınlılarla beraber olacaktır' derken Bartın Valisi Nurtaç Arslan da '1997 yılından bu yana kararlılıkla düzenlenen ve geleneksel hale gelen bu fuarının nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum' ifadelerinde bulundu. 23 Kasım-30 Kasım 2022 tarihleri arasında 8 gün süre ile Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalacak. Bu yıl 17 yayınevinin katılımıyla düzenlenen fuarda söyleşi, imza günü, dinleti, konserler gerçekleştirilecek.

25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI

Bartın Belediyesi tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale gelen ve tüm ülkeye hitap eden Bartın Belediyesi 25.Uluslararası Kitap Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Belediye Sosyal Tesislerinde gerçekleşen açılış törenine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Köksal Toptan’ın eşi Emekli Yargıtay Hakimi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV)Kurucu Başkanı Yazar/Şair Saime Toptan, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, protokol üyeleri, Bartın Belediyesi personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bugün açılışı yapılan ve kapılarını kitapseverlere açan kitap fuarında çok sayıda yazar ve yayınevi fuarda vatandaşlarla buluşmak için stant kurarken, özellikle açılış gününde çocuklar kitaplara yoğun ilgi gösterdi.

Birçok Tanınmış Yazara Ev Sahipliği Yapacak

1997 yılında ilki gerçekleştirilen ve bu yıl söyleşiler ve imza günleri ile uluslararası düzeyde konuklarını ağırlayacak olan fuar 23 Kasım–30 Kasım 2022 tarihleri arasında 8 gün süre ile Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalacak. Bu yıl 17 yayınevinin katılımıyla düzenlenen Bartın Belediyesi Uluslararası 25. Kitap Fuarı kapsamında söyleşi, imza günü, dinleti, konserler gerçekleştirilecek. Yazarlar ile okurlarını buluşturacak olan fuar, birçok tanınmış yazara ev sahipliği yapacak. Uluslararası düzeyde konuklarını ağırlayacak olan fuar, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında Belediye Sosyal Tesislerinde açık kalacak.

Akın: “Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum”

Yoğun katılım olduğu tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, düzenlenen fuarın önemine değinerek, emek veren herkese teşekkür etti. Akın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Kitap fuarımız için yurtdışından ve ülkemizin değişik illerinden gelerek bugün aramızda bulunan dostlarımız, değerli basın mensuplarımız, değerli kitap dostlarımız hoş geldiniz. Yerel yönetimlerin kültüre, sanata sahip çıkması gerekliliği bilinciyle belediyemizin düzenlediği etkinlikler arasında bulunan, birkaç büyük şehir dışında Anadolu kentinde 2019 yılında pandemi sürecinden dolayı zorunlu olarak ara verdiğimiz, 14 Ekim 2022 tarihinde Amasra İlçemizde yaşanan ve hepimizi derin üzüntüye boğan maden kazası sebebiyle ertelediğimiz Kitap Fuarı bu sene 25.’ci kez düzenleniyor. Bu etkinliğin başlangıcında ve devamlılığında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Hz. Muhammet’e gönderilen ilk sure “Yaratan Rabbinin adıyla oku” olmuştur. Okumak, öğrenmek, insan yaşamının uyum ve denge içinde kurulabilmesinde büyük önem taşımaktadır.  Eğitim, kültür ve sanatla ilişki içinde olmak bireyin kendisini tanımasına, kişiliğini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi, ortak duygu ve düşünceler oluşturarak, paylaşımı güçlendirmekte, bireylerin birbirine karşı anlayışlı, hoşgörülü saygılı olmasına ortam hazırlamaktadır.

“Kitapla aydınlığa sloganı 25 yaşında”

Bireylere olduğu kadar toplumlara da ayna tutan eğitim, kültür ve sanat insanoğlu için tarihin her döneminde vazgeçilmez, kitaplar ise yol gösterici olmuştur. İnsan olmanın, yaşamanın, gelişmenin, hep ileri ve aydınlığa yürümenin en anlamlı göstergelerinden sayılan kültür ile toplumlar güç kazanmış, zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgüveni yüksek, olgun bireylere dönüşmelerinde kültür ve sanatın en etkin araç ve yöntemlerden olduğuna inanıyor, belediye olarak bu tür etkinlikler ile onları destekliyoruz. Bugün açılışını yaptığımız ve 30 Kasım akşamına kadar sürecek olan Uluslararası 25. Kitap Fuarımızda yazarlarımız, şairlerimiz ve bilim insanlarımız söyleşileri ile Bartınlılarla beraber olacaktır. Geniş bir içerik yelpazesiyle hazırlanan programı umarım Bartın’da yaşayan herkes daha çok katılımla sahiplenir. Tüm etkinlikleri ücretsiz olan Kitap Fuarı etkinliklerine gösterilen ilgi her yıl heyecanımızı daha da artıracaktır. Aydınlığın penceresinden bakmayı ilke edinen, Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Bartın’da, “Kitapla Aydınlığa” sloganı ile başlayan bu etkinliğimizde bizlere destek veren bütün dostlarımıza, katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Vali Arslan: “Nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum”

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, fuarın düzenlenmesindeki emek ve katkılarından dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a ve emeği olan herkese teşekkür etti. Vali Arslan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Bartın’ın sosyal, kültürel ve sanat yaşamına önemli değerler katan en güzel etkinliklerden birindeyiz. Bu vesile ile kitap fuarımız için yurtdışından ve ülkemizin değişik illerinden gelerek bugün aramızda bulunan dostlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Öğrencilerimiz, vatandaşlarımız bu etkinliğe gelerek yeni yayınları görme, her yaş grubuna hitap eden kitaplarla tanışma imkanına sahip oluyorlar. Ayrıca şair ve yazarlarımızın söyleşilerine katılıp onlara kendi kitaplarını imzalatma fırsatı buluyorlar. Okuma kültürünün yaygınlaştırılması adına çok önemli bir görevi de yerine getiren bu etkinlik tam anlamıyla bir kitap ve kültür şölenine dönüşüyor. 1997 yılından bu yana kararlılıkla düzenlenen ve geleneksel hale gelen bu fuarının nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum. Bu faaliyete ev sahipliği yapan Belediye Başkanımız ve ekibini kutluyor, Bartın’ın kültür ve sanat hayatına bu güzel katkıyı yaptıkları için teşekkür ediyorum.”

23. Hasan Bayrı Şiir Yarışması ödülleri sahiplerini buldu

Vali Arslan’ın konuşmasının akabinde Uluslararası 25. Kitap Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 23. Hasan Bayrı Şiir Yarışması’nda derece giren şairlere ödülleri takdim edildi. Bartınlı şair Hasan Bayrı'nın isminin yaşatılması amacıyla düzenlenen yarışmaya bu yıl 54 kişi 114 şiirle katıldı. Işıl Işık, İlkiz Kucur, Keramettin Çetin, Leyla Okyar ve Doç. Dr. Mustafa Yeniasır’dan oluşan seçici kurulun yaptığı değerlendirme sonucunda; Karaman’dan İbrahim Şaşma 365 puan alan "Yunus’un Diliyle" isimli şiiriyle birinci oldu. Yarışma sonucunda ikincilik ödülünü 345 puanla Ankara’dan Metin İpek "Münzeviler Kahvesi" isimli şiiriyle kazanırken, 338 puanla Ankara’dan Halil İbrahim Durdu "19’un Matemi" isimli şiiriyle üçüncülük ödülünü, 335 puanla İzmir’den Erdinç Doğu "Düşler Ülkesi" isimli şiiriyle mansiyon ödülünü kazandı. Yarışmanın ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Toptan: “Emek veren herkesi yürekten tebrik ediyorum”

Ödül taktimi için sahneye gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Köksal Toptan, fuarın düzenlenmesindeki emeklerinden dolayı Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür ederek, Bartın’a olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Toptan; “Kitap fuarında bulunmak ayrı heyecan verici bir iş. Bu fuarın düzenlenmesindeki emeklerinden dolayı sevgili Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Fuarlar yoğun emek gösterilen kültür faaliyetleridir. Bu tür fuarlarımızın ve etkinliklerimizin sayısını her geçen gün daha da artırmalı ve gençlerimizi kitapla buluşturmalıyız. Bun u ne kadar çok başarabilirsek çocuklarımızın başarısı o kadar da fazla olacaktır. Bu nedenle fuarı düzenleyenleri ve fuara katılanları, kitapların sahiplerini ve emek veren herkesi yürekten tebrik ediyorum. Konuşmamın sonunda madendeki kazada hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Hayırlı akşamlar diliyorum” dedi.

Onur Plaketleri takdim edildi

Ödül töreni sonrası fuarın onur konukları olan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi  Köksal Toptan’ın eşi Emekli Yargıtay Hakimi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV)Kurucu Başkanı Yazar/Şair Saime Toptan’a ve Bartın Belediye Maket Atölyesi Eğitmeni,  Ahşap Maket ve Naht Sanatı Ustası Ahmet Güldür’e onur plaketleri takdim edildi.

“Çok sevdiğim Bartın’da bulunmak benim için en büyük ödül”

Plaket taktimin ardından değerlendirmelerde bulunan Emekli Yargıtay Hakimi, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV)Kurucu Başkanı Yazar/Şair Saime Toptan; “Çok sevdiğim Bartın’da ve çok sevdiğim dostlarım arasında bulunmak benim için en büyük ödüldür. Allah sağlık verdikçe sizlerin arasında olabilmek, çarşı pazarında dolaşabilmek benim için en büyük ödüldür. İnşallah hepimizin sağlığı el verdiği sürece bugünleri yaşarız. Tabii geçtiğimiz günlerde üzücü bir olay yaşadık. Maden kazasında hat-hayatını kaybeden maden şehitlerimiz için hepimizin yüreği dağlandı. Allah bir daha böyle kötü günler yaşatmasın. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Bartın Kitap Fuarının Onur Ödülünü almak benim için şereftir. Bunda katkısı olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Maket Ustası Güldür Onur Ödülü aldı

Ahşap Maket ve Naht Sanatı Ustası Ahmet Güldür ise yaptığı konuşmasında; “Amasra ilçemizdeki maden kazasında hayatını kaybeden tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek sözlerime başlamak istiyorum. Bana bu akşam verilen Onur Ödülü için Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın başta olmak üzere Bartın halkına teşekkür ediyorum. Fuarın düzenlenmesine emeği olan herkesi tebrik ediyorum” dedi.

Fuarın dünü ve bugünü fotoğraflarla anlatıldı

Plaket taktiminin ardından Bartın Belediye Başkan Cemal Akın protokol üyeleri ile fuar alanını gezerek kitapları inceledi. Kitap Fuarı Açılış Töreni, “Parthenios’un Kıyısında, Çınarların Gölgesinde 25 Yıl” Sergi Açılışı ile sona erdi. Sergide 1997'den bu yana geleneksel olarak düzenlenen fuarla ilgili fotoğraflar yer aldı.

İşte 8 günlük fuar programı!

24 KASIM 2022 PERŞEMBE

Söyleşi

Emrah Yücel

“Nerden Çıktı Bu Yazı?”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 16.00

Workshop

Emrah Yücel – Kaligrafi Sanatı

Yer: Belediye Sosyal Tesisleri     Saat 17.00

Söyleşi

İlkiz Kucur

“Şiirden Öyküye Söylenceden Romana ”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 18.30

25 KASIM 2022 CUMA

Söyleşi - İmza

Saime Toptan

“Engellilerin Sorunlarını Ne Kadar Fark Ediyoruz?”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 11.00

Söyleşi- Dinleti – İmza

Tuna Kiremitci

“Müzikli Söyleşi ve İmza”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 19.00

26 KASIM 2022 CUMARTESİ

Söyleşi - İmza

Mustafa Şahin – Ferhat Uludere

 “Kasaba ve Roman”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat:16.00  

Söyleşi

Prof. Dr. İ. Ahmet Aydemir

“Sibirya’da Yaşayan Türk Halkları ve Dilleri”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 18.00

Konser

“Türkülerle Neşet Ertaş”

Bartın Belediyesi Halk Müziği Topluluğu

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 20.00

27 KASIM 2022 PAZAR

İmza Günü

Ali Yılmaz – Anekta- Barış Berberoğlu –Türkan Vardan Baydar – Oral Yılmaz

Yer: Belediye Sosyal Tesisleri     Saat: 11.00 – 20.00

Söyleşi

Prof. Dr. Ayhan Gökdeniz

“Turist Tercihleri ve Turizmde Yeni Eğilimler”

Yer: Belediye Cep Sineması Saat: 14.00

Söyleşi-İmza

Hacı Bulut

“Tarihin Tanıkları Pullar”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 16.00

Söyleşi

Doç. Dr. Mustafa Yeniasır

“Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi’nin Ada Edebiyatına Yansımaları”

Yer: Belediye Cep Sineması Saat: 18.00

28 KASIM 2022 PAZARTESİ

Söyleşi – İmza Günü

Bahriye Gürpınar Geredeli – Hülya Ekmekçi

“Hayalin Ufkundan, Kitabın Diline”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 18.00

Söyleşi – İmza

Tamer Levent

“Sanata Evet – Yaşama Sanatı”

Yer: Belediye Sosyal Tesisleri     Saat:19.30

29 KASIM 2022 SALI

Söyleşi

Mutallip SAYDULLA

“Edebiyat ve Milli Ruh”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 18.00

Söyleşi

Dr. Özgür TİLBE

“100’e 1 Kala: Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Türkiye”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 19.30

30 KASIM 2022 ÇARŞAMBA

Söyleşi – İmza Günü

Erhan Ergingu

“Türk Şiiri ve Şairlerimiz”

Yer: Belediye Cep Sineması        Saat: 18.30

 

25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
25.ULUSLARARASI KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI