2024'ün istihdam kursları planlanıyor

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2024'ün ilk toplantısını Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda 2024 yılında açılacak kurs ve programlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün alan ya da dal açma-kapama teklifleri ile Bartın'da dezavantajlı grupların istihdamını artırıcı faaliyetler görüşüldü.

2024'ün istihdam kursları planlanıyor

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2024’ün ilk toplantısını Bartın Valisi Nurtaç Arslan başkanlığında gerçekleştirdi. 2023 yılı Faaliyet Raporu ile Denetim Kurulu faaliyetlerinin kurula sunulduğu toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2023 yılı hedefleri ile engelli bireylerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hazırlanan projenin değerlendirildi. Toplantıda aynı zamanda 2024 yılında açılacak kurs ve programlar, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün alan ya da dal açma-kapama teklifleri ile Bartın’da dezavantajlı grupların istihdamını artırıcı faaliyetler görüşüldü.

Bu yılın ilk Halk Günü toplantısı

Yine Vali Arslan, bu yılın ilk Halk Günü toplantısını da yaptı. Vali Yardımcısı Zeynep Topcu ve ilgili kurum müdürlerinin de bulunduğu toplantıda vatandaşlarla tek tek görüşerek taleplerini dinleyen Arslan, kendisine aktarılan konuları ilgili kurum müdürlerine doğrudan ileterek vatandaşlara yardımcı olunması talimatını verdi.

Öğrenciler bu dönem 150 bin kitap okudu

Valilikteki programlarının yanı sıra zaman zaman il esnafını da ziyaret eden Nurtaç Arslan, bu kez şehir merkezindeki Demirciler Çarşısı esnafıyla buluştu. Esnafa hayırlı işler dileyerek onlarla sohbet eden Arslan, esnafın sorun ve taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi. Arslan esnaf gezisi esnasında Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğünce başlatılan Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum Projesiyle ilgili olarak Valiliğimiz koordinesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlattığı Telefonumu Bırakıyorum, Kitabımı Okuyorum Projesinin Birinci Dönem hedefine öğrencilerimizin 150 bin kitap okumasıyla ulaştık. Tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz” bilgisini verdi.