2023 ücret tarifeleri belirlenecek

Şubat gündemi görüşmelerine başlayan İl Genel Meclisinin ilk toplantısında 195 milyon TL'lik 2023 bütçesinin yüzde 41'inin yatırımlara ayrıldığını ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, bu ayki toplantılarda İl Özel İdaresinin 2023 ücret tarifelerinin belirleneceğini açıkladı. Başkan Dursun ayrıca yer tahsisi yapılan Denetim Komisyonun çalışmalarına başladığını ve Nisan ayında raporunu Meclise sunacağını kaydetti.

2023 ücret tarifeleri belirlenecek

İl Genel Meclisinde Şubat gündemi görüşmeleri başladı. Meclis Üyeleri gündemin ilk toplantısında tam kadro yer aldı. Şubat ayı toplantılarının 10 gündemle başladığını ve 5 gün boyunca devam edeceğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Dursun “Şubat ayı toplantıları 10 gündemle başladı ve 5 gün boyunca devam edecek.  Yine bu süre içerisinde Özel İdaremizin talebi ile Meclis Başkanlığımıza yeni gündem maddeleri de gelebilecek.  İhtisas komisyonlarından Meclis Başkanlığımıza ulaşan 3 konu hakkında karar verilecek.  Yine gündemde olan diğer konular ilgili komisyonlara havaleleri yapılarak komisyonlardaki değerlendirmelerinin ardından Mart ayı toplantılarında dosyalar kararlara bağlanacak” dedi.

Ücret tarifeleri belirlenecek

Şuana kadar yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Dursun, şöyle devam etti:

7. Dönem meclisimizin uzun süren çalışmalar sonucunda hazırladığı 2023 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı bütçesi 195 milyon TL olarak belirlendi.  Bu rakamın yüzde 41 gibi önemli bir oranın yatırımlara ayrılmış olmasının Bartın İl Özel İdaremizi diğer bir çok özel idarelerden farklı kıldı. Bu konudaki söylemlerimizi eyleme dönüştürmek için her zaman kararlı adımlarla yola devam ettik. Yeni bir yıla girmiş olmamız sebebiyle Şubat ayı meclis gündemimizde mevzuat gereği idaremizin iş ve işlemlerinin daha hızlı yürütülebilmesi için çeşitli faaliyet alanlarımızdaki ücret tarifelerinin güncellenmesi ile ilgili gündem maddeleri yer aldı.

İmarla ilgili dosyalar komisyondan geldi

Komisyonlardan gelen gündemin 1,2 ve 3 üncü maddesinde yer alan İmar Planları ile ilgili dosyalar İmar ve Bayındırlık Komisyonunda incelendi ve komisyon raporları Meclis Başkanlığına ulaştı. Mecliste görüşülerek karara bağlanacak. İdaremizin iş ve işlemleri ile ilgili 2023 Yılı Ücret Tarifelerinin güncellemeleri konusunda gündem maddeleri yer aldı ve bunun yanında önemli konular Şubat Meclisinde görüşülecek.  

Denetim Komisyon raporunu Nisan’da verecek

Bu arada 2022 yılı gelir ve giderlerini denetlemek üzere Denetim Komisyonu üye seçimleri Ocak ayında gerçekleştirildi.  Komisyonun çalışması için yer tahsisi işlemleri yapıldı ve bu kapsamda komisyon çalışmalarını Şubat ayı sonuna kadar devam ederek bir sonraki ayın 15’ine kadar Denetim Komisyon raporunun Meclis Başkanlığına sunulması gerekiyor. Ayrıca Nisan ayında da komisyon raporu Meclisin bilgisine sunulacak. Bu kapsamda Denetim Komisyonunda görev alan üyelerimize kolaylıklar diliyorum.”