2021 geliri 164 milyon TL!

Mayıs gündemini görüşmeye başlayan İl Genel Meclisinin ilk toplantısında konuşan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, İl Özel İdaresinde 2021 yılında toplam 164 milyon TL gelir ve toplam 165 milyon TL gider gerçeklemesi yaşandığını açıkladı. Başkan Dursun, Mayıs toplantıları kapsamında 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının da görüşüleceğini kaydetti.

2021 geliri 164 milyon TL!

İl Genel Meclisi, Ramazan Bayramı sonrası Mayıs gündemini görüşmeye başladı. Gündemin ilk toplantısında alınacak kararların Bartın’a hayırlı olmasını dileyen İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun “Mayıs ayında 5 gün sürecek olan meclis toplantılarımızda alınacak olan tüm kararların şimdiden Bartın'ımıza ve Özel İdaremize hayırlı olmasını diliyorum. Nisan ayı meclis toplantılarının ardından ihtisas komisyonlarına havale edilen tüm dosyalar, Meclis Başkanlığına ulaştı. Komisyon çalışmalarında büyük bir özveri ve gayretle çalışan başta komisyon başkanları olmak üzere komisyonlarda görev alan tüm meclis üyelerine göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yine Mayıs ayı meclisinde önemli gündem maddeleri var ve  ilerleyen birleşimlerde de ilavelerin olabilecek” dedi.

Dursun’dan bütçe hatırlatması

Kasım ayı toplantılarında İl Özel İdaresinin bütçesinin belirlendiğini hatırlatan Başkan Dursun, “5302 Sayılı İl Özel İdare Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemler oldu. Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yılın faaliyet raporu, Sayın Valimiz tarafından meclise sunuldu.  Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı. Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabı mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayının ise diğer aylardan farkı olarak 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçe ortaya çıkarıldı” şeklinde konuştu.

164 milyon gelir gerçekleşmesi

Bu ayki toplantılarda 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının görüşüleceğini kaydeden Kenan Dursun, “Bu kapsamda 5302 Sayılı yasa gereği her yıl Mayıs ayı meclis toplantılarında görüşülmesi zorunlu olan bir önceki yıla ait 2021 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının görüşmeleri yapılacak. Bu kapsamda 68 milyon 563 bin 945,45 TL olarak öz kaynak, 95 milyon 905 bin 697,40 dış kaynak toplamda 164 milyon 469 bin 642,85 TL olarak gelir gerçekleşmesi oldu.  68 milyon 415 bin 657,70 TL öz kaynak, 97 milyon 377 bin 113,59 TL dış kaynak, toplamda 165 milyon 792 bin 771,29 TL gider gerçekleşmesi yaşandı. Tüm bu gerçekleşmelerin yasa gereği Mayıs ayı Meclis toplantısında kesin hesabın karara bağlanacak. Sırasıyla gündem maddeleri arasında bir önceki ay meclis toplantılarında komisyonlara havale edilen dosyalar, komisyonlarda görüşülerek karar aşamasına getirildi. Mayıs ayında yapılacak meclis toplantılarında komisyonlardan gelen raporlar, karara bağlanacak” ifadelerinde bulundu.

3 milyonluk fazlalık bütçeye eklenecek

2022 Yılı Ek Gelir Ödenek kaydedilmesi konusuyla ilgili raporun da Meclis Başkanlığına ulaştığını belirten Dursun, “Ayrıca Mayıs ayı gündeminin bir başka önemli maddesi olan 2022 Yılı Ek Gelir Ödenek kaydedilmesi konulu gündem maddesi komisyon raporu,  Meclis Başkanlığına ulaştı. 2022 yılı bütçesinin bir önceki kasım ayında İl Genel Meclisi kararıyla 85 milyon TL olarak belirlendi. Ancak yıl içerisinde yapılan tasarruf ve yine idaremizin gelir artırıcı çalışmaları sonucunda 3 milyon  TL ek gelir elde edildi. Elde edilen ilave ödeneğin İl Özel İdaremizin ihtiyaç duyduğu alanlarda değerlendirilecek. Önceki yıllarda yapılan beton santrali ve kilitli parke tesisinin yanına yine 2021 yılında yapımı tamamlanan yeni asfalt plentiyle birlikte üretimdeki yenilenme, başarıyla tamamlandı. Bundan sonra yapılması gereken en önemli işler, makine parkındaki eksikliklerin zaman ve imkanlar ölçüsünde yenilenmesiyle ilgili çalışmaları meclis olarak destekleyeceğiz. Meclisin gündeminde olan ek gelir ödeneği ile bir adet paletli cisibi ile yine yükleyici forklift alımını programa alacağız. Amacımız her anlamda yenilenmiş ve gelişmiş olan tesislerle Bartın’a daha kaliteli ve hızlı hizmet etmenin önünü açmak. Mayıs ayı meclis toplantılarında alınacak kararların İlimize İdaremize hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte alınacak tüm kararlara katkı sağlayan tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum”  dedi.