1200 kişiye iş umudu

1200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı 'Mobilya İmalatı Yatırımı' amaçlı tesisler kurulması amacıyla  Vali Sinan Güner ile MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan arasında ön izin sözleşmesi imzalandı.

1200 kişiye iş umudu

 

400 MİLYONLUK YATIRIM START ALDI

 

1200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı “Mobilya İmalatı Yatırımı” amaçlı tesisler kurulması amacıyla  Vali Sinan Güner ile MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan arasında ön izin sözleşmesi imzalandı.

 

Nihal Karaman

Bartın Merkez Çayırlar Köyü Düz Mevkiinde bulunan hazineye ait 102 ada 31 parsel nolu 215.824,96 m2 yüzölçümlü arsa-tarla vasıflı taşınmazın 200.281,22 m2 kısmı ile 102 ada 34 parsel nolu 4.927,27 m2 yüzölçümlü arsa vasıflı taşınmazın tamamı üzerinde 1200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı “Mobilya İmalatı Yatırımı” amaçlı tesisler kurulması amacıyla  Vali Sinan Güner ile MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan arasında ön izin sözleşmesi imzalandı.  Vali Sinan Güner başkanlığında yapılan imza törenine, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı AK Parti Milletvekili Av. Yılmaz Tunç, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi sahibi Muhammet Nazır Khan Şirket Avukatı İsrafil Kahraman Firma Yetkilileri ve basın mensupları katıldı.

SİNAN GÜNER, “BARTIN İÇİN BÜYÜK  YATIRIM’’

Bartın Valisi Sinan Güner konuşmasında, ‘’30 milyon dolar değerinde bir yatırım olan bu yatırım için çok mutluyum. Bartın’a ilgi artıyor, biz de ilgiyi daha fazla buraya çekmek istiyoruz, bu Bartın’ı daha da büyütecek. Geçtiğimiz günlerde Filyos Projesi hakkında, kalkınma, daha da gelişme, konaklama konuları hakkında konuşmuştuk, devam da edeceğiz’. Sayın Yılmaz Tunç bu konuda çok çaba gösterdi. Hiçbir mazeret gerçekleştirmeden hızlı bir şekilde çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Bartın en büyük sanayi kuruluşlarından birini yaşıyor, Karadeniz doğalgazının Filyos’ta işlenmesi Bartın’ımızı etkileyecek. Organize Sanayi Bölgemizi büyüttük. Bartın’ımız hem tarım hem turizmde hem de sanayi olarak büyüyor. Şu anda 2. Organize Sanayi Bölgemiz diyebileceğimiz bölgemizde fabrika inşaatları başladı. Bin 200 kişi çalışacak başlangıçta. 400 milyon liralık büyük bir yatırım’’dedi.

TUNÇ “BARTIN EKONOMİSİ KAZANACAK’’

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, konuşmasında ‘’Şirketin Avukatı İsrafil Kahraman benim sınıf arkadaşımdı ve MNK Mobilya için fabrika yerleri aradığını iletip benim de ona yardım etmemle başladı. Organizenin karşısında olan bir tarım arazisiydi, Çevre ve Şehircilik Bakanımız da oranın tahsisini gerçekleştirdi. Planlar da 1/100 binlik planlarla değiştirildi. Bugün de yani 21 Ocak 2022 ön izinle ilgili son imzalar atılacak. Sonrasında da alt izinlerle inşaata geçilecek. 200 bin dönüme 100 bin metre karelik kapalı olan bir sanayi kuruluşu olacak. Sanayi Bölgemizde büyük bir yatırım olan bu yatırımda başlangıçta bin 200 kişinin çalışması bunun yan sanayileri ile birlikte büyük bir ekonominin oluşmasına sebeptir. Burada hem yatırımcımız hem de Bartın ekonomisi kazanacak’ dedi.

BAŞKAN AKIN, “5 YIL İSTİSTAM GARANTİSİ SAĞLAYACAK ’’

İmza töreni sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “İlimizin en büyük yatırımı için “Ön İzin Sözleşmesi” imzalandı. 1200 kişiye en az 5 yıl boyunca istihdam sağlayacak yaklaşık 400 milyon TL yatırım tutarlı “Mobilya İmalatı Yatırımı” amaçlı tesisler kurulması amacıyla MNK Mobilyaları İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (Kayseri Melikgazi) ile ön izin sözleşmesi için düzenlenen törende ilimizde gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de değerlendirmelerde bulunduk.  İlimiz ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayacak ve ormanlarımız için de çok büyük bir önem arz ediyor bu yatırım sözleşmesinin Bartın’ımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

ŞİRKET AVUKATI  İSRAFİL KAHRAMAN, “HAYALİMDEKİ MOBİLYAYI BARTIN’DA ÜRETMEK İSTYORUZ’’

Şirket Avukatı İsrafil Kahraman, konuşmasında “45 yıldır Dubai’de mobilya işi yapıyorum. Dubai’de fabrikam var. 50’de fazla ülkeye ihracat yapıyorum. Artık geleceğim ve hayalim mobilyayı Bartın’da üretmek. Biliyorsunuz herkes bana yardım ediyor bundan sonra da böyle olacak. Buradaki yatırım herkes için çok iyi olacak. Öncelikle bu vizyonu ortaya koyan Sayın  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim. Bartın halkı Sayın vekilimiz Yılmaz Tunç’dan dolayı çok şanslı. 26 yıllık avukatlık dönemimde onlar kadar hızlı davranan görmedim. Sayın Valime ve bürokratlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Ben gerçekten Bartın’da güzel bir birlikteliğin olduğunu görüyorum ve buraya bereket getirdiğini düşünüyorum. Dubai’de devasa büyük arazilerimiz var, orada üretime devam edebilirdik ama Bartın’da yapmayı tercih ettik çünkü  Türkiye’yi çok seviyoruz. Bizim sizlerin desteklerine ihtiyacımız var. Elektriğe, suya, doğalgaza ihtiyacımız var. Bunun için yardım istiyoruz. Projeyi çizdiğimizde göreceksiniz ki Bartın’ın yüzü olacak.’

 

1200 kişiye iş umudu
1200 kişiye iş umudu
1200 kişiye iş umudu
1200 kişiye iş umudu