1 ayda bin 609 sürücüyle 2 milyona yakın ceza!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce Temmuz ayında yapılan denetimlerde Park yasağını ihlal etmek, alkollü veya uyuşturucu, uyarıcı madde alarak araç kullanmak, modifiye veya basık türü araçları kullanmak, modifiye veya basık türü araçları kullanmak, ışık donanımı bozuk olan araçları kullanmak, abart egzoz ve yüksek müzik dinleyen araçları kullanmak, araçların hız kurallarına uymaması radarla tespiti ve motosiklet ve motorlu bisikletlerde kask kullanmamak gibi trafik ihlallerinden bin 609 sürücüyle toplam 1 milyon 848 bin 536 TL idari para cezası kesildi.

1 ayda bin 609 sürücüyle 2 milyona yakın ceza!

Bartın İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan trafik denetimleri ara vermeden devam ediyor. Trafik düzeninin sağlanması ve vatandaşların can ve mal güvenliği için tüm personelin gayret gösterirken ceza uygulamak amacıyla değil, sürücülere kurallara uyma alışkanlığını kazandırmak, hissedilen yakalanma duygusunu artırarak kurallara uyumu sağlamak amacıyla 1-31 Temmuz tarihleri arasında birçok denetim gerçekleştirildi.

Bin 609 sürücüye para cezası!

Bu denetimler sonunda ise; Karayolu Trafik Kanunu'nu ilgili maddelerinden 616 sürücüye park yasağını ihlal etmekten, 72 sürücüye alkollü veya uyuşturucu, uyarıcı madde alarak araç kullanmaktan, 103 sürücüye modifiye veya basık türü araçları kullanmaktan 489 sürücüye emniyet kemeri takmadan araç kullanmaktan, 27 sürücüye ışık donanımı bozuk olan araçları kullanmaktan, 42 sürücüye abart egzoz ve yüksek müzik dinleyen araçları kullanmaktan 171 sürücüye araçların hız kurallarına uymaması radarla tespitinden, 89 sürücüye motosiklet ve motorlu bisikletlerde kask kullanmaktan  bin 609 sürücüye toplam 1 milyon 848 bin 536 TL  idari para cezası verildi.

Atık bırakan gemiye 3 milyon 843 bin TL ceza!

Ayrıca Emniyet  1 mısır ve 8 Suriye uyruklu personeliyle Bartın Limanına demirleyen Sierra Leone Bayraklı DANDUN isimli geminin yük alma işlemi sırasında paslı ve ambar atığı pis suyu denize boşalttığı tespit etti.  Durumun fark edilmesiyle birlikte uyarılan gemi mürettebatı atık bırakma işini sonlandırdı. Atık boşaltımını yapan gemi evrakları, atık boşaltım anının görüntüleri ve geminin fotoğraflaması yapılarak tutanak tanzim edildi. Gemiye Çevre Kanununun ilgili maddesi gereğince 3 milyon 843 bin TL cezai işlem uygulandığı öğrenildi.