0850'li numaralara dikkat!

Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce dolandırıcılık ve bilişim suçlarının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarda dolandırıcıların vatandaşlardan kredi ve banka kartlarının tek kartta birleştirileceği bahanesiyle kendilerine ait kredi veya bankamatik kartlarının son 4 hane bilgisini istediği görüldü. Bartın'daki vatandaşların özellikle 0850'li şeklindeki numaralarla gelen aramalara dikkat etmesi gerekiyor.

0850'li numaralara dikkat!

Son yıllarda artış gösteren dolandırılma vakalarına karşı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının mücadelesi sürüyor. Bu kapsamda Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda dolandırıcıların vatandaşlardan kredi ve banka kartlarının tek kartta birleştirileceği bahanesiyle kendilerine ait kredi veya bankamatik kartlarının son 4 hane bilgisini istediği görüldü. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce vatandaşlara tuşlama yöntemi ile şifre veya onay gerektiren işlemlerde, şüpheli aramaları kontrol ve teyit etmeden kişisel bilgi ve verilerini paylaşmaması yönünde sık sık uyarılarda bulunuyor.

0850’li numaralara dikkat

Öte yandan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce bir başka dolandırıcılık yöntemine karşı da vatandaşlara uyarılar devam ediyor. Dolandırıcıların önceden elde etmiş oldukları kart ve kimlik bilgileri ile 0850’li numaralardan vatandaşları arayarak kendilerini banka personeli, polis, asker veya savcı olarak tanıtarak vatandaşlarımıza kredi çekme, havale ve EFT gibi işlem yaptırmak suretiyle elde etmiş oldukları paraları kendi hesaplarına havale ettikleri görülüyor. 0850 gibi hatlar üzerinden gelen aramalarda, vatandaşların numaraların ve anlatılanların doğruluğunu kontrol ve teyit etmeden herhangi kişisel bilgi veya verisini paylaşmaması gerektiği konusunda uyarılara devam ediliyor.