Yalçınkaya, 'Aynı kararlılıkla yan yana mücadele edeceğiz'

Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanları, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında Ankara'da, parti genel merkezinde bir araya geldi. Toplantıya Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya da katıldı.

 Yalçınkaya, 'Aynı kararlılıkla yan yana mücadele edeceğiz'

Bartın Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanları olarak Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel başkanlığında Ankara'da toplandık. Liderimizin öncülüğünde birlik ve beraberlik içinde, sonuna kadar mücadele etme konusunda hemfikiriz. Aynı hedefte, aynı inançla, aynı kararlılıkla yan yanayız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Türkiye’nin kritik bir yol ayrımında olduğunu vurgulayarak, 19 Mart’ta yaşandığını belirttiği “siyasi darbenin” demokrasiye büyük zarar verdiğini söyledi. Özel, iktidarın yürüttüğü siyasi yargı operasyonlarıyla muhalefeti ve halk iradesini hedef aldığını ifade etti.

“Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”

Özel, 19 Mart’tan bu yana gelişen süreçte milyonlarca yurttaşın demokrasi ve adalet için iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “Bu tavır 23 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na verilen 15,5 milyon oyda, 20 milyondan fazla imzada ve yurt çapındaki 31 büyük mitingde açıkça görülmüştür.” dedi.

Özgür Özel, partililere yönelik gözaltı ve tutuklamaları hatırlatarak, “Cumhurbaşkanı Adayımız, belediye başkanlarımız, il başkanımız ve çalışma arkadaşlarımız hukuksuzca hapsedilmiştir. Parti Meclisi üyemiz Baki Aydöner’in tutuklanması, 12 Eylül 1980 askeri darbesinden bu yana bir ilk olmuştur.” şeklinde konuştu.

“Erken seçim bir zorunluluktur”

Konuşmasında erken seçim çağrısı yapan Özel, “Milletin iradesine, seçtiklerine ve ülkemizin geleceğine yönelik bu saldırılara karşı yapılması gereken bellidir: Milletin önüne derhal bir seçim sandığı konulmalıdır. 2 Kasım’da yapılacak bir erken seçim, ülkenin içinde bulunduğu krizlerin çözümünde önemli bir başlangıç olacaktır.” dedi.

“Cumhuriyet Halk Partisi geri adım atmayacak”

CHP’nin birinci parti konumunu koruduğunu vurgulayan Özel, “İktidar milletin gözünden düşmüştür, bu yüzden milletin seçtiklerine saldırmaktadır. Ancak biz, milletimizle birlikte sürdürdüğümüz bu mücadeleden bir adım dahi geri atmayacağız.” dedi.

CHP lideri, partinin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ten devralınan sorumluluğu ve halkın verdiği birinci parti olma yetkisini sonuna kadar taşıyacaklarını belirterek, adaletin ve demokrasinin yeniden inşası için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.

Haber: Erkan Hızoğlu