Öğrenciler ve iş dünyası Geleneksel Kariyer Günlerinde buluştu
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde düzenlenen '11. İstihdam ve Kariyer Günleri'nin ilk günü yoğun bir katılımla tamamlandı. Bartın Üniversitesi öğrenci ve mezunları kariyer imkânlarının artırılmasının hedeflendiği '11. İstihdam ve Kariyer Günleri'nde sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bartın Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) iş birliğinde düzenlenen “11. İstihdam ve Kariyer Günleri”nin ilk günü yoğun bir katılımla tamamlandı.
İşveren, öğrenci ve mezunların bir araya gelerek kariyer imkânlarının artırılmasının hedeflendiği etkinlikte, sağlıktan tarıma, bilişimden sanayiye, mühendislikten girişimciliğe kadar birçok sektörden firma, stantları ve insan kaynakları yetkilileriyle yer aldı.
Kariyer planlama sürecinin önemine değinildi
Programın açılışında konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, öğrencilerin istihdamı açısından geleneksel hale getirilen etkinliğin önemine değinerek “Kariyer planlaması sadece mezuniyet sonrası düşünülen bir süreç değildir. Öğrencilik yıllarının başından itibaren şekillenmesi gereken bir yolculuktur. Üniversitemiz ve İŞKUR İl Müdürlüğümüzün de öğrencilerimizle iş dünyasını buluşturan bu organizasyonu gençlerimizin yarınlara daha güçlü adımlarla yürümelerine katkı sağlayacaktır. Gençlerimize düşen görev bu fırsatları değerlendirmek ve kendilerini donanımlı bireyler olarak yetiştirmeleridir” dedi.
“Kariyer bir yolculuktur”
BARÜ’de geleneksel hale getirilen İstihdam ve Kariyer Günlerinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, “Kariyer bir yolculuktur ve bu yolculukta en önemli unsur; kendinizi tanımak, hedeflerinizi doğru belirlemek, azim ve kararlılıkla çalışmaktır. Burada atacağınız adımlar, geleceğinizi inşa etme sürecinde önemli birer kilometre taşı olacaktır. Unutmayın ki sizler bu ülkenin geleceğisiniz ve bizler sizlere güveniyoruz” diye belirtti.
“Gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkı sunuyoruz”
Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürü Ali Solak ise “Kurum olarak gençlerin istihdama katılımını artırmak, onları iş hayatına daha hazırlıklı bireyler haline getirmek ve rehberlik etmek bizim en temel önceliğimizdir. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz programlarla gençlerimizin becerilerini geliştirmeyi, potansiyelini açığa çıkarmayı ve aktif bireyler olarak iş dünyasına kazandırmayı hedefliyoruz. Üniversitemiz ile yürüttüğümüz iş birliği sayesinde gençlerimizin kariyer yolculuklarına katkı sunuyoruz” şeklinde konuştu.
Akademi, teknoloji ve yapay zekâ konuşuldu
Programın ilk oturumunda BARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Çelik, “Akademide Başarıya Giden Yol: Aile Desteği” konusunda ailenin rolü, bireyin kendi potansiyelini gerçekleştirmesinde aile dinamiklerinin etkisini ele aldı.
“Enerji Sektöründe Teknoloji ve Kariyer Planlama” başlıklı sunumunda Schlumberger İşe Alım Koordinatörü Umutcan Doğrucu ise sürdürülebilirliği ön planda tutarak yurt içi ve yurt dışı birçok sahada kariyer fırsatları sunduklarını belirterek işe alım süreçlerini aktardı.
İkinci oturumda ise BARÜ mezunlarından Erciyes Anadolu Holding Gümüşsuyu Halı İnsan Kaynakları Uzmanı Onur Çekiç, “Geleceğin İş Dünyası: Yapay Zekâya Karşı İnsanlar” adlı konuşmasında teknolojinin iş dünyasını nasıl dönüştürdüğü ve yapay zekânın sunduğu fırsatları anlattı.
Girişimcilik destekleri ve girişimcilerin kariyer yolculukları paylaşıldı
“Karanlıkta Yürümeyi Öğren!” temasıyla bir sunum yapan Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (Bartın TSO) Kariyer Platformu Proje Yürütücüsü Eyüp Sabri Kundak; dijital kariyer, girişimcilik ve kişisel motivasyon üzerine bilgiler verdi.
KOSGEB Bartın İl Müdürü Gökhan Akdağoğlu, kurum olarak yenilikçi fikirleri teşvik ettiklerini belirterek girişimcilere sunulan destek çalışmalarından bahsetti.
Teknoloji Girişimcisi Çağrı Pekdiker ise tekstil sektöründen örnekler vererek kariyer sürecinden yola çıkarak girişimciliğe adım atma serüvenini katılımcılarla paylaştı.
Kariyer planlamasında yeni perspektifler ele alındı
“Geleceği Şekillendirmek: Kariyerin Çok Yönlü Haritası” panelinde staj.com.tr Kurucusu Buğra Balaban çevrim içi katılarak yurt dışında staj, kariyer fırsatları ile dil eğitimi desteklerinden bahsetti. Pazarlama Direktörü Neslihan Acar ise öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.
Yeşilay Danışmanlık Merkezi Sosyal Hizmet Uzmanı Kadriye Bulut ise bağımlılıkla mücadeleye yönelik sunulan hizmetleri aktardı.
Son olarak Ankara Medipol Üniversitesi Kariyer Merkezi Dr. Öğr. Üyesi Cevat Özarpa ise kişisel hayat planı ve kariyer planlamanın birlikteliği başlığında bilgilendirme bulundu.
“Engelsiz Kariyer” oturumunda ise BARÜ’den Öğr. Gör. Nihal Özdemir ve Bartın Belediyesi Müzik Eğitmeni Şamil Karakaş özel gereksinimli bireylerin öğrenme ve kariyer süreçlerine değindi.
Yoğun bir ilgiyle takip edilen Geleneksel Kariyer Günleri Bartın Belediyesi Kültür Müdürlüğü Engelli Çocuklar Korosunun verdiği müzik dinletisiyle sona erdi.
Haber Merkezi





