Meclis Gündeminde Hayvan Bakımevleri ve İmar Planı Var

Bartın Belediye Meclisi, Ekim Ayı toplantısını 2 Ekim 2025 Perşembe günü saat 16.00'da Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirecek. Belediye Başkanı Muhammet Rıza Yalçınkaya başkanlığında yapılacak toplantıda 21 gündem maddesi görüşülecek.

Meclis Gündeminde Hayvan Bakımevleri ve İmar Planı Var

Toplantıda, kadro değişiklik ve ihdası, sahipsiz hayvan bakımevlerinin birleşmesine yönelik protokol, 2026 mali yılı gelir tarifeleri ve Bartın Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Yönetmeliği’nin yenilenmesi gibi önemli konular gündeme gelecek.

Ayrıca çeşitli mahallelerdeki parsellerin satış talepleri, mücavir alan sınırlarının yeniden düzenlenmesi, PTT’ye ait bazı taşınmazlarla belediyeye ait taşınmazların takası ve Ağdacı, Karaköy ve Kutlubeydemirci Mahallelerini kapsayan revizyon imar planı da görüşülecek.

Ekim ayı oturumunda yeni gündem maddelerinin yanı sıra Eylül ayı toplantısında komisyonlara havale edilen 11 madde de karara bağlanacak.

Bartın Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantı Gündemi;

  1. Kadro değişikliği talebinin görüşülmesi.
  2. Kadro ihdası talebinin görüşülmesi.
  3. Sahipsiz Hayvan Bakımevlerinin birleşmesi hakkında yapılacak protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi talebinin görüşülmesi.
  4. Belediyemizin 2026 Mali yılında uygulayacağı gelir tarifelerinin görüşülmesi.
  5. Yürürlükte olan Bartın Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin iptal edilerek yeniden hazırlanan yönetmeliğin kabulü talebinin görüşülmesi.
  6. Aladağ Mahallesi, tapuda 820 ada, 11 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a ve b” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  7. Kemerköprü Mahallesi, tapuda 727 ada, 204-205-206-207-208-250-254 nolu parsellerin bitişiğinde kalan ekli folyede "a” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  8. Kemerköprü Mahallesi, tapuda 518 ada, 14 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  9. Cumhuriyet Mahallesi, tapuda 1108 ada, 8 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "A1” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  10. Güzelcehisar Köyü, tapuda 128 ada, 4 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a ve b” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  11. Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce 2025 yılı ikinci altı ayında uygulamak üzere yapı ruhsatında yapı denetim firması ve denetçi isim değişikliği ücretinin belirlenerek gelir tarifesine eklenmesi talebinin görüşülmesi.
  12. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Karasu Köyü, tapuda 121 ada, 1 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a" ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  13. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Karasu Köyü, tapuda 125 ada, 5 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a" ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  14. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Kemerköprü Mahallesi, tapuda 383 ada, 315 parsel nolu taşınmazın bitişiğinde kalan ekli folyede "a" ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  15. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 706 ada, 1 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a" ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  16. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 372 ada, 87 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "A1-A2” ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  17. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti Belediyemize ait olan parselasyon sonrası oluşan Orduyeri Mahallesi, tapuda 1454 ada, 17 parsel numaralı taşınmazın satış talebinin görüşülmesi.
  18. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Küçüksazye Köyü, Akpınar Köyü, Kabagöz Köyü, Kaman Köyü, Kaşbaşı Köyü, Kazpınarı Köyü, Okçular Köyü, Saraylı Köyü, Şahne Köyü, Uğurlar Köyü ve Yeşilkaya Köyünün Belediyemiz mücavir alan sınırları dışına çıkarılması talebinin görüşülmesi.
  19. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Tuna Mahallesi, tapuda 1944 ada, 1 nolu parselin bitişiğinde kalan ekli folyede "a" ile gösterilen yoldan ihdas kısmının satış talebinin görüşülmesi.
  20. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Mülkiyeti T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketine ait olan Karasu Köyü, İnkum Mevki, tapuda 136 ada, 2 nolu parsel ile mülkiyeti Bartın Belediyesine ait Aladağ Mahallesi, tapuda 1409 ada, 1 nolu parsel, Aladağ Mahallesi, tapuda 1582 ada, 1 nolu parsel ve Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1205 ada, 19 ve 20 nolu parsellerle trampa (takas) talebinin görüşülmesi.
  21. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilen, Ağdacı, Karaköy ve Kutlubeydemirci Mahallelerinin bir kısmını kapsayan alanda hazırlanan revizyon imar planının görüşülmesi.

Haber: Soner Boyacı