Karadeniz Memleket Günleri İçin Geri Sayım Başladı
Bartın Dernekler Federasyonu Başkanı Sabri Avcı, 29 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında dört gün boyunca gerçekleştirilecek olan Karadeniz Memleket Günleri öncesinde açıklamalarda bulundu.
Avcı, yaptığı duyuruda Karadeniz kültürünü ve değerlerini bir araya getirecek büyük organizasyonda, Karadeniz’in birbirinden kıymetli sanatçılarının sahne alacağını, siyasetçiler, yerel yöneticiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetlinin etkinlikte yer alacağını belirtti.
Etkinlik kapsamında yerel tatlar, ekolojik ürünler, doğa ve kültürel değerlerin sergileneceğini ifade eden Avcı, 24 Karadeniz ilinin tamamının bu büyük buluşmada temsil edileceğini vurguladı. Bartın’ın her zaman olduğu gibi bu organizasyonda da öncü bir rol üstleneceğini dile getiren Avcı, KASTOB çatısı altında birlik ve beraberliğin en güçlü şekilde hissedileceğini söyledi.
Sabri Avcı ayrıca, etkinlik alanında satış yapacak esnaflara ihtiyaç duyulduğunu belirterek; sucuk, şekerleme, gıda ürünleri, restoran ve yöresel lezzetler alanlarında faaliyet gösteren ve aynı zamanda kendi tanıtımını yapmak isteyen firmaların organizasyonda yer alabileceğini açıkladı. Güvenilir firmaların federasyona yönlendirilmesi çağrısında bulundu.
Karadeniz Memleket Günleri öncesinde, dernek başkanları ve federasyon yönetiminin katılımıyla bir istişare toplantısı gerçekleştirileceğini kaydeden Avcı, bu toplantıda organizasyonun daha güçlü ve katılımcı hale getirilmesi için değerlendirmeler yapılacağını ifade etti.
Bartın’a değer katan tüm kesimlerin programa davetli olduğunu belirten Avcı, Adalet Bakanı, milletvekilleri, vali, belediye başkanları, iş insanları, STK ve dernek başkanlarının katılımıyla son derece kıymetli bir organizasyon icra edileceğini söyledi.
Sabri Avcı, açıklamasının sonunda tüm Bartınlılardan destek, katılım ve etkinliğin sosyal medya üzerinden paylaşılması konusunda duyarlılık beklediklerini belirterek, şimdiden teşekkür etti.
Haber: Haluk Türkoğlu