Vali Arslan'dan 6 Şubat Mesajı

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin 3. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı.

'Acıyı Paylaştık, Yaraları Birlikte Sardık'

Vali Arslan mesajında, 6 Şubat'ın yalnızca bir felaketin değil, milletin hafızasında derin izler bırakan tarifsiz acıların tarihi olduğunu vurguladı. Depremin ilk anlarından itibaren enkaz başlarında yaşanan umut, sevinç ve acının milletçe unutulmaz anlara dönüştüğünü ifade eden Arslan, bu büyük afetin aynı zamanda 'yalnız değiliz' duygusunu en güçlü şekilde hissettirdiğini belirtti.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yardımlar ve gösterilen dayanışmanın, milletin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiğini kaydeden Vali Arslan, arama kurtarma ekipleri, güvenlik güçleri, sağlık çalışanları, gönüllüler ve isimsiz kahramanların büyük bir fedakrlık örneği sergilediğini dile getirdi.

Deprem sonrası yeniden inşa sürecine de değinen Arslan, şehirlerin altyapı, sosyal donatı ve kamu hizmetleriyle birlikte kararlılıkla ayağa kaldırıldığını belirterek, 'Her atılan temel, her yükselen bina sadece beton değil, geleceğe duyulan inancın ifadesidir' dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında deprem bölgesinde yapımı tamamlanan 455 bin konut ve iş yerinin hak sahiplerine teslim edildiğini hatırlattı.

Vali Arslan, hiçbir çalışmanın kaybedilen canları geri getiremeyeceğini ancak hayatta kalan vatandaşların güvenli, huzurlu ve onurlu bir yaşam sürebilmesi adına atılan bu adımların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Mesajının sonunda, bir daha aynı acıların yaşanmaması için insan hayatını her şeyin üzerinde tutmanın, daha dirençli ve güvenli şehirler kurmanın ve afetlere daima hazırlıklı olmanın en büyük sorumluluk olduğunu ifade eden Arslan, asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. Arslan ayrıca, deprem sürecinde gösterdikleri yardımseverlik ve fedakrlık dolayısıyla Bartınlılara teşekkür etti.

Haber: Nevin Özbakan

Bakmadan Geçme