TUNÇ, TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLERİNİ AÇIKLADI
'Çiftçimize 115,4 milyon TL destek sağladık'
Haber merkezi
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da AK Parti iktidarları döneminde tarım ve hayvancılığa önemli destekler verdiklerini ve bu destekler sayesinde tarımsal üretimin arttığını söyledi. Tunç, 2002'de 124 milyon lira olan tarımsal üretim değerinin 2016 yılında 528 milyon liraya yükselerek yüzde 325 arttığını belirtti.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da AK Parti iktidarları döneminde tarım ve hayvancılığa önemli destekler verdiklerini ve bu destekler sayesinde tarımsal üretimin arttığını söyledi. Bartın'da 2002 yılında 67 bin dolar olan tarımsal ihracatın 2016 yılında 464 bin dolara yükselerek 7 kart arttığını belirten Tunç, Bartın'da şu anda 449 bin dekar tarım alanının işlendiğini, Kirazlıköprü ve Kozcağız Barajları bittiğinde 55 bin dekar arazinin de sulamaya açılarak, işlenen tarım alanın da önümüzdeki yıllarda artacağını söyledi. Bartın'da 2002 yılında toplam tarımsal desteğin 1,2 milyon lira olduğunu hatırlatan Yılmaz Tunç, 2017 yılının ilk 8 ayında ise 13,2 milyon lira tarımsal destek verdiklerini, son 15 yılda toplam 115,4 milyon lira tarımsal destek sağladıklarını söyledi.
İLK 8 AYDA HAYVANCILIĞA 4,6 MİLYON LİRA DESTEK
2002 yılında hayvancılık desteğinin sadece 80 bin lira olduğunu belirten Tunç, 2017 yılının ilk 8 ayında 4,6 milyon lira hayvancılık desteği verdiklerini, son 15 yılda Bartın'da hayvancılığa 40 milyon lira destek sağladıklarını söyledi. Yılmaz Tunç, 15 proje ile 2811 dekar alanda Mera Islah Çalışması yaptıklarını belirtti. Bartın çiftçisine, 2006-2017 döneminde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 8,9 milyon lira hibe desteği verdiklerini dile getiren Tunç, Genç Çiftçileri destekleme projesi kapsamında da 2016 yılında 152 projeye 4,5 milyon lire destek verdiklerini bu desteklerin 2017 yılında da sürdüğünü kaydetti. Fındık üreticilerine de alan bazlı gelir desteği olarak son 8 yılda toplam 45,5 milyon lira destek sağladıklarını da vurgulayan Yılmaz Tunç, fındık üreticilerimizin il dışına gitmek zorunda kalmamaları için TMO fındık alım merkezinin Bartın'da açılmasını sağladıklarını da sözlerine ekledi.