Prematüre Bebekler İçin Farkındalık Günü

17 Kasım Dünya Prematüre Günü, Bartın Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Ek Yerleşkesi Yeni Doğan Bölümünde anlamlı bir etkinlikle kutlandı.

Etkinliğe, 37. haftadan önce dünyaya gelen prematüre bebekler ve anneleri de katılarak farkındalığın artmasına destek verdi.

Bartın İl Sağlık Müdürlüğü, prematüre bebeklerin yaşam mücadelesine dikkat çekmenin ve ailelerin yanında olduklarını hissettirmenin önemine değindi. Normal gebeliğin süresinin ortalama 40 hafta olduğunu hatırlatan yetkililer, 37 haftadan önce doğan bebeklerin prematüre olarak kabul edildiğini belirtti.

Prematüre doğumun yüksek riskli gebelikler, küçük veya ileri yaşta gebelik, sık doğum, kısa gebelik aralıkları, çoğul gebelikler, enfeksiyon, kronik hastalıklar, tütün ve madde kullanımı, yetersiz beslenme ve gebelik takibi gibi çeşitli nedenlerden kaynaklandığı vurgulandı. Yetkililer, doğum öncesi ve yenidoğan dönemindeki kaliteli bakımın prematüre bebeklerin hayatta kalma şansını artırdığını ifade etti.

Etkinlik, prematüre bebeklerin güçlü yolculuğuna ışık tutarken, toplumda farkındalık yaratmak ve ailelere destek olmayı amaçladı.

Haber: Muhammet Civan

Bakmadan Geçme