Orman Üretiminde 'Standart Dışı'na Geçit Yok
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından, Bartın Orman İşletme Müdürlüğü Merkez Şefliği sorumluluk alanında yer alan Çaybükü Ormanları ile Akçamescit Orman Emvali Deposu'nda 'Üretim, Standardizasyon ve İş Güvenliği' eğitimleri başlatıldı.
Gerçekleştirilen eğitimlerde; ormanların bakımı, üretim ve istihsal faaliyetleri, kaliteli orman emvali üretimi, standardizasyonun önemi ile iş sağlığı ve güvenliği konularında katılımcılara kapsamlı bilgiler verildi.
Eğitimlerde konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Orman Genel Müdürlüğü'nün bölge ekonomisine önemli katkı sağlayan kurumların başında geldiğini vurgulayarak, geçen yıl yaşanan eksikliklerin değerlendirilip daha iyisinin hedeflendiğini söyledi. Daha kaliteli orman emvali üretmek amacıyla sahada olduklarını ifade eden Keskin, üretim süreçlerinde kalite ve standardizasyonun vazgeçilmez olduğunu belirtti.
'Önce Can Güvenliği'
Konuşmasında 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'na dikkat çeken Bölge Müdürü Keskin, kişisel koruyucu donanım kullanımının hayati önem taşıdığını belirterek, 'Her şeyden önce can güvenliği gelir. Bu nedenle personelimizi ve üretim işçilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli serveti korumak, çoğaltmak ve en verimli şekilde değerlendirmek bizim görevimizdir.' dedi.
Standardizasyondan Taviz Yok
Ormanlarda yürütülen bakım ve gençleştirme çalışmalarından elde edilen orman emvalinin, piyasa talepleri de dikkate alınarak TS 1214, TS 1350 ve TS 2378 standartlarına uygun şekilde ölçülüp istiflendiğini belirten Keskin, milli servet niteliğindeki orman ürünlerinin en uygun şekilde değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.
'Ormanların işletilmesi biz ormancıların namusuna emanet edilmiştir. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz.' ifadelerini kullandı.
Bölge Müdürü Hasan Keskin'in riyasetinde, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Pınar koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde ayrıca barkod kullanımı, üretilen emvallerin piyasaya sunumu ve tüm süreçlerin ORBİS sistemine işlenmesi konuları detaylı şekilde anlatıldı.
Eğitime; İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Eyup Ünaldı, Bartın Orman İşletme Müdürü Temel Nadir, Bartın ve Ulus Orman İşletme Şefleri, muhafaza memurları, kooperatif çalışanları ve teknik personel katıldı.
Haber Merkezi