Doğal Gaz Tüketim Desteği Ocak Ödemeleri Yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yürütülen Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteği kapsamında 2026 yılı ocak ayı ödemeleri gerçekleştirildi. Destek programı çerçevesinde, Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın'da da hak sahibi vatandaşlar ödemelerden yararlandı.

Bakanlık verilerine göre, 2026 yılı ocak döneminde toplam 485 bin 552 hak sahibine 288 milyon 547 bin lira doğal gaz tüketim desteği ödemesi yapıldı. 2023 yılında düzenli sosyal yardımlar kapsamına alınan destek programı, dar gelirli hanelerin kış aylarında artan enerji giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Düzenli Doğal Gaz Tüketim Desteğinden yararlanabilmek için başvuru sahibinin Türk vatandaşı olması, e-Devlet üzerinden başvuru yapması, doğal gaz arzı bulunan il veya ilçede ikamet etmesi ve ikamet edilen adreste mesken türü doğal gaz aboneliği bulunması gerekiyor. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hak sahipliği kararı verilmesi şartı aranıyor.

Hak sahibi vatandaşlar, her ödeme döneminde yeniden başvuru yapmadan, ikamet ettikleri konuta ait doğal gaz faturalarını ödeme birimlerine ibraz ederek destekten düzenli olarak faydalanabiliyor. Ödeme tutarları ise illerin iklim koşulları ve sıcaklık farkları dikkate alınarak değişkenlik gösteriyor.

Program kapsamında 2025 yılında aylık destek tutarları 188 lira ile 438 lira arasında uygulanırken, ödemeler ekim–mayıs aylarını kapsayan 8 aylık dönemde, iki ayda bir yapıldı. 2025 yılı boyunca 721 bin 7 hak sahibine toplam 1 milyar 320 milyon lira destek sağlandı. 2026 yılı ocak ödemeleriyle birlikte program kapsamında bugüne kadar yapılan toplam destek miktarı 1,6 milyar liraya ulaştı.

Bartın'da da çok sayıda hanenin faydalandığı destek programının, kış aylarında vatandaşların doğal gaz giderlerine önemli katkı sunduğu belirtildi.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme