BİLSEM Öğrencisi Singapur'daki Final Olimpiyatlarına Hak Kazandı

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM), uluslararası bilimsel platformlarda elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekleyerek Bartın'ın adını bir kez daha gururla duyurdu.

Kurumun BYF (Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme) programı öğrencisi Coşkun Ediz Taş, dünyanın en prestijli matematik yarışmalarından biri olan Amerikan Matematik Olimpiyatları'nda (AMO) gösterdiği üstün performansla Bronz Madalya kazandı.

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzlerce yetenekli rakiple yarışan Taş, matematiksel sezgisini, analitik becerisini ve problem çözme yeteneğini en üst düzeyde ortaya koyarak madalyaya uzandı. Bu başarı, genç öğrencinin uluslararası arenadaki yolculuğunu da bir üst seviyeye taşıdı. Coşkun Ediz Taş, elde ettiği dereceyle hem STEAM AHEAD–2026 Final Olimpiyatları'na hem de 2026 Temmuz ayında Singapur'da düzenlenecek Final Matematik Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı. Genç yetenek, Singapur'daki dev organizasyonda hem Türkiye'yi hem de Bartın'ı temsil edecek.

Bu büyük başarının arkasında disiplinli bir hazırlık süreci ve güçlü bir rehberlik desteği bulunuyor. BYF programı öğrencisinin danışmanı ve süreç boyunca akademik rehberliğini yürüten Sınıf Öğretmeni Alev Yılmaz, öğrencinin potansiyelini ortaya çıkaran en önemli isimlerden biri oldu.

Bartın Bilim ve Sanat Merkezi tarafından yapılan açıklamada, “Öğrencimiz Coşkun Ediz'in bu başarısı tüm Bartın'ı gururlandırmıştır. Bu zorlu süreçte öğrencimize ışık tutan danışman öğretmenimiz Sayın Alev Yılmaz'a kurumumuz ve velilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Öğretmenimizin özverili rehberliği, bu başarının en önemli anahtarıdır” denildi.

Bartın BİLSEM Müdürü Ferhat Erenler ise yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: “Coşkun Ediz Taş'ın uluslararası bir organizasyonda elde ettiği bu derece, yalnızca öğrencimizin değil, Bartın'ın eğitim alanındaki yükselişinin de göstergesidir. BİLSEM olarak özel yetenekli öğrencilerin potansiyellerini en üst seviyeye taşımak için büyük bir emek veriyoruz. Öğrencimizin başarı yolculuğuna destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, Coşkun Ediz'i Singapur'da düzenlenecek final öncesi yürekten tebrik ediyorum.”

Haber: Haluk Türkoğlu

Bakmadan Geçme