Aldatmaz: 'Bartın'ı Sellerden Eser ve Hizmetle Koruyoruz'
AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın'da taşkın riskine karşı hayata geçirilen yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Aldatmaz, AK Parti olarak Bartın'ı sellerden korumak için verdikleri sözleri yerine getirdiklerini ve çalışmaların aralıksız devam ettiğini ifade etti.
Bartın genelinde 3 baraj ile birlikte 100'ün üzerinde taşkın koruma tesisinin hayata geçirildiğini belirten Aldatmaz, son yağışların ardından barajlardaki doluluk oranlarının yüzde 100'e ulaştığını kaydetti. Aldatmaz, barajlarda dolu savaklardan kontrollü su tahliyelerinin başladığını da açıkladı.
Bu sürecin, yapılan yatırımların ne kadar hayati ve doğru olduğunu açıkça ortaya koyduğunu vurgulayan Aldatmaz, söz konusu projelerin hayata geçirilmemesi halinde Bartın Irmağı çevresinde ciddi taşkın risklerinin yaşanabileceğini ifade etti. Aldatmaz, 'Eğer bu yatırımlar yapılmamış olsaydı, bugün Bartınlı hemşehrilerimiz Bartın Irmağı kenarında taşkın nöbeti tutmak zorunda kalacaktı' dedi.
AK Parti'nin hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla hareket ettiğini belirten Aldatmaz, Bartın için çalışmaya kararlılıkla devam edeceklerini söyledi. Aldatmaz, kentin güvenliği ve vatandaşların huzuru için altyapı yatırımlarının sürdürüleceğini sözlerine ekledi.
Haber: Haluk Türkoğlu