43 Maden Şehidimiz Dualarla Anıldı
Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesi'ne ait maden ocağında 14 Ekim 2022 tarihinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 43 maden işçisi, facianın üçüncü yıl dönümünde düzenlenen anma programıyla yad edildi. Anma programında konuşan Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, '14 Ekim 2022 tarihinde yaşadığımız elim kaza, iş güvenliği tedbirlerini en üst düzeyde almamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. Sizlerin de madene inerken can güvenliğinizi ön planda tutmanız büyük önem taşıyor. Allah yar ve yardımcınız olsun'derken, GMİS Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, 'Madenci kardeşlerimizi bu hüzünlü günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Maden şehitlerimizin mekanı Cennet olsun' ifadelerini kullandı.
Maden Şehitleri Anıtı önünde gerçekleştirilen törende, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Türkiye Taşkömürü Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Muharrem Kiraz, Amasra Kaymakamı Muhammed Çetin, Bartın İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Baykal, Bartın İl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, TTK Genel Müdür Yardımcısı Fazlı Uncu, TTK Amasra Müessese Müdürü Rıdvan Kapuağası, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, GMİS’e bağlı Amasra, Karadon, Armutçuk, Kozlu, Üzülmez, Merkez Servisleri şubelerinin başkan ve yöneticileri, Maden Şehitleri Aileleri Derneği Başkanı Rıza Kılıçarslan, Bartın ve Amasra protokolü, siyasi partiler ile STK’ların temsilcileri, maden işçileri ve şehitlerin aileleri katıldı.
“Allah yar ve yardımcınız olsun”
Vali Arslan törende yaptığı konuşmada, “14 Ekim 2022 tarihinde yaşadığımız elim kaza, iş güvenliği tedbirlerini en üst düzeyde almamız gerektiğini bir kez daha gösterdi. Sizlerin de madene inerken can güvenliğinizi ön planda tutmanız büyük önem taşıyor. Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu vesileyle 43 maden şehidimizi rahmetle anıyor, ailelerine sabırlar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Başımız sağ olsun” dedi.
“Maden şehitlerimizin mekanı Cennet olsun”
Törende, GMİS Amasra Şube Başkanı Ümit Çınar, şehitleri anmak için bir araya geldiklerini belirterek, “Madenci kardeşlerimizi bu hüzünlü günde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Maden şehitlerimizin mekanı Cennet olsun” ifadelerini kullandı.
Program kapsamında Amasra Maden Şehitleri Anıtı önüne 43 madenci bareti bırakılırken protokol üyeleri karanfillerle anma gerçekleştirdi. İl Müftüsü Ömer Keskin ve imamların Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam eden törende dualar okunduktan sonra program sona erdi.
Haber: Soner Boyacı












