Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'

31 Mart yerel seçimleri için artık geri sayım başlarken CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezinde mahalle mahalle vatandaşlarla ve esnafla buluşan Yalçınkaya, Bartın halkının desteğiyle büyük bir değişim başlatmayı hedeflediğini dile getirerek şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışıyla Bartın'ı hak ettiği yere taşıyacaklarını ve geleceği birlikte inşa edeceklerini söyledi. 'Bilgi, tecrübe ve Bartın sevdamızla halkımıza hizmet etmek için geliyoruz' diyen Yalçınkaya Bartın'daki su kesintilerine dikkat çekerek su ve iklim değişikliğinin getirdiği sorunlara karşı hazırladığı projeleri de tek tek anlattı.

Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'

31 Mart yerel seçimleri için artık geri sayım başlarken CHP Bartın Belediye Başkan Adayı Rıza Yalçınkaya, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şehir merkezinde mahalle mahalle vatandaşlarla ve esnafla buluşan Yalçınkaya, vatandaşların sorunlarını ve taleplerini de dinledi. Yalçınkaya, yaptığı ziyaretlerde halka yönelik hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışıyla hareket edeceğini vurgularken, kimseyi ötekileştirmeden, eşitlik ve adalet temelinde hizmet sunacaklarını ifade etti.

Rıza Yalçınkaya 31 Mart'ta Bartın halkının desteğiyle büyük bir değişim başlatmayı hedeflediğini dile getirerek şeffaf ve adil bir belediyecilik anlayışıyla, kenti ortak akıl ve katılımcılık ilkesiyle yönetmeyi planladığını kaydetti.  Bartın'ı hak ettiği yere taşıyacaklarını ve geleceği birlikte inşa edeceklerini vurgulayan Yalçınkaya bir taraftan da projelerini anlattı.

“Su kesintileri son bulacak”

“Bilgi, tecrübe ve Bartın sevdamızla halkımıza hizmet etmek için geliyoruz” diyen Yalçınkaya Bartın’daki su kesintilerine dikkat çekerek su ve iklim değişikliğinin getirdiği sorunlara karşı hazırladığı projeleri şöyle anlattı:

“Ulupınar’dan Bartın’a su sağlayan boru hattındaki deformasyonlar ve su kaçakları nedeniyle oluşan su kesintilerinin önüne geçmek amacıyla, su ishale hattı yeni teknolojiye uygun ve güvenli malzemelerle değiştirilecektir.

Alternatif su kaynakları oluşturularak, her eve sağlıklı ve güvenilir suyun sorunsuz bir şekilde ulaşmasını sağlayacağız.

Ayrıca, mevcut su arıtma tesisleri iyileştirilecek ve kapasitesi artırılarak bu sayede Bartın genelinde musluklardan bulanık su akmasına son verilerek, temiz ve sağlıklı su temini sağlanacaktır.

“Su taşkınlarına karşı güçlü alt yapıyı kuracağız”

Bartın’ı etkileyen su taşkınları ile mücadelede kararlı adımlar atacağız. Sellerin neden olduğu sorunlara odaklanacak ve altyapı iyileştirmeleriyle bu sorunları çözeceğiz.

Risk analizi ve haritalama çalışmaları sayesinde yaka sellerinin olası etkilerini önceden belirleyerek önlem alacağız. Bu sayede, yağışların yoğun olduğu dönemlerde meydana gelen sellerin neden olduğu sorunları azaltmayı ve bu tür afetlerin Bartın için oluşturduğu riskleri minimize etmeyi amaçlıyoruz.

“Güneş enerjisine geçeğiz”

Bartın’ın geleceği için iklim değişikliğiyle mücadelede kararlı adımlar atacağız. Tüm belediye binalarımızda Güneş Enerjisi ’ne geçerek enerji verimliliğini arttıracağız ve sürdürülebilirlik     sağlayacağız. Belediye Başkanları Küresel İklim ve Enerji Sözleşmesine katılarak iklim değişikliğiyle mücadelede aktif rol alacağız.

“Modern hayvan barınağı da kuracağız”

Sadece bu konularla ilgili değil. Aynı zamanda Bartın’da dolaşan dostlarımız için korunaklı ve sağlıklı bir barınak inşa ederek sokaklarımızı daha güvenli ve sağlıklı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Modern bir hayvan barınağı projesiyle kentteki sokak hayvanlarına daha iyi bir yaşam sunmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda sokak hayvanlarının düzenli veteriner hizmetlerini almalarının önünü açacağız. Şehrimizin belirli bölgelerine kedi evleri    koyacağız. Böylelikle olumsuz hava koşullarından dostlarımızı koruyacağız.

“Mahallerimizde camiler ve çevrelerini düzenleyeceğiz”

Mahallerimizde camiler ve çevreleri düzenlenecek ve mevsimine uygun olarak çiçeklendirilecektir. Cami çevreleri sosyal yaşam alanı haline getirilecek. Uygun alanlarda çay evleri oluşturulacaktır. Camilerin ve çevrelerinin aylık olarak düzenli bakımı yapılacaktır. Camilerin hijyen ve temizlik hizmetleri periyodik hale gelecektir. Camilerimiz güneş enerjisiyle sıcak su imkanına kavuşacaktır.

“Önemli noktalarda ücretsiz internet imkanı sunacağız”

Dijital döneme uyum sağlayan bir belediyecilik anlayışıyla, Bartın’ın önemli noktalarında ücretsiz internet imkanı sunacağız. Kentimizin ana caddeleri ve meydanlarında ücretsiz internet erişimi sağlayarak, herkesin ortak alanlarda interneti özgürce kullanmasını amaçlıyoruz.

“Bartınspor’u kaderine terk etmeyeceğiz”

Bartınspor’un geleceğini güçlendirmek ve geliştirmek için önemli bir adım atacağız. Kuracağımız tesislerde, Bartın’ın gençlerine spor ve eğitim alanlarında destek olacağız. Tesislerde hem A takımın hem de genç takımların bir arada kamp yapabileceği sosyal alanlar yapılacak ve başarılı futbol hocalarımızın yetiştireceği gençlerimiz ile Bartın Spor alt yapısı oluşturularak Bartın Spor hak ettiği yere gelecektir.

Antrenman sahaları, fitness alanları, eğitim birimleri ve kafeterya gibi olanaklarla donatılmış bu merkez sporcularımızın ve halkımızın kullanımına açık olacaktır.

Bu merkez sadece Bartınspor’un gelişimi için değil, aynı zamanda şehrimizin spor kültürünü ve toplumun sağlığını desteklemek adına da büyük bir önem taşıyor. Bu proje, hem sporcularımıza hem de halkımıza fayda sağlayacak ve şehrimizin spor alanındaki potansiyelini artıracak önemli bir adımı temsil edecektir.”

 

 

 

 

 

 

 

Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'
Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'
Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'
Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'
Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'
Yalçınkaya: 'Su kesintileri teknolojik yeni ishale hattıyla sone erecek'