BANKOĞLU: 'ULUS'UN KADERİ DEĞİŞSİN İSTEYENLER SABRİ AKTAŞ DİYOR!'

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu ve CHP örgütü yerel seçim yarışındaki her dakikayı yurttaşlarla geçirmeye devam ediyor. CHP Ulus Belediye Başkan Adayı Sabri Aktaş, CHP Ulus İlçe Başkanı Nazime Bayraktar ve ilçe örgütünün tüm üyeleri yerel seçim öncesinde Ulus'ta bir halk buluşması gerçekleştirdi.

BANKOĞLU: 'ULUS'UN KADERİ DEĞİŞSİN İSTEYENLER SABRİ AKTAŞ DİYOR!'

Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Milletvekili Av.Aysu Bankoğlu ve CHP örgütü yerel seçim yarışındaki her dakikayı yurttaşlarla geçirmeye devam ediyor. CHP Ulus Belediye Başkan Adayı Sabri Aktaş, CHP Ulus İlçe Başkanı Nazime Bayraktar ve ilçe örgütünün tüm üyeleri yerel seçim öncesinde Ulus’ta bir halk buluşması gerçekleştirdi.

Bankoğlu buluşma öncesinde Ulus’a ilişkin olarak Bartın merkezin 40 kilometre ötesinde 80 yıllık bir ilçe olduğunu, 2 beldesi, 13 mahallesi ve 63 köyü olduğunu söyleyerek 22 bin yurttaşın gerçek belediyeciliğe ihtiyacı olduğunu vurguladı. Halk buluşmasında yaptığı konuşmada “Ulus gizli kalmış bir hazinedir. 80 yıllık bir ilçe burası. Ulus ilçe sınırları içinde hizmet bekleyen 22 bin hemşehrim var. Belediyecilik icraat işidir, ufuk işidir, ileriyi görme, proje üretme ve hayata geçirme kabiliyetidir. Halkın ihtiyaçlarını kısa ve uzun vadede karşılamak, bunları yaparken de uzun ömürlü ve ekonomik çözümler bulma işidir. Küre dağları gibi şelaleleri, yaylası, mağaralarıyla bir cennetin eteklerinde, toprağından, suyundan bereket fışkıran, sadece Türkiye’de değil dünya çapında kaliteye sahip kestanelerin yetiştiği bu güzel ilçemizde geçim sıkıntısı, işsizlik, göç gibi büyük sıkıntılar var. Ulus’ta yaşamanın keyif, kolaylık, rahatlık olması gerekirken hemşehrilerimiz her bakımdan zor koşullarda yaşıyor. Bu olanaklara sahip bir yerde halkına geçim sıkıntısına sokmak gerçekten mucize. En yakınınızdan örnek vereyim; Amasra’ya bakın. Evet Amasra’nın denizi var ama Ulus’un da Küre dağları gibi müthiş bir ayrıcalığı var. Tarıma ve hayvancılığa uygun bereketli toprakları var. Ulus’ta doğa ve kültür turizmini, tarımsal ürünleri hak ettiği değere kavuşturmak hem ilçenin hem yaşayanların gücü demek, refahı demek. Yani iyi yaşamak, güzel yaşamak, iki lokma bir hırkaya razı olmamak demek. Gençlerin gitmemesi, evlatlarınızın gurbette aş peşinde koşmaması, yaşlılarımızın iyi, çocukların mutlu olması demek. Nasıl Amasra’da Recai Başkan şehrin mesire yerlerini iyileştirdi, parklar, yürüyüş yolları yaptı. Amasra limanının üst yapısını bitirip, uzun görüşmeler ardından turist gemilerinin limana yanaşması için anlaşmalar yaptı. İlk gelişinde gemiden 9 bin kişi Amasra’ya indi. Çay içti, balık yedi, şalvar aldı, lokum aldı yani para bıraktı, ilçenin ekonomisi gelişti. Belediyecilik nasıl yapılır, CHP belediyeciliğinin farkı ne, en yakın örnek işte yanımızda!” dedi.

Bankoğlu çalışanın da emeklinin de hakkını alamadığını, yarı aç yarı tok halde yaşadıklarını, gençlerin umutsuz olduğunu söyleyerek Uluslulardan gelişen, kendine yeten, göç vermeyen bir ilçede yaşamak istiyorlarsa CHP’nin adayı Sabri Aktaş’a oy vermelerini istedi. Bunun nedenlerini açıklarken “Halkımız kendisine hizmet ederken hesap veren, önce halk diyen, hayatlarına katkı sağlayacak projeler ve uygulamalarla gelen bir başkan istiyorsa Sabri Aktaş’a oyunu verecektir. Ulus’un sadece çehresi değil kaderi de değişsin istiyorsanız, işi gücü Ulus olan adayımıza görev verin, ranta değil halktan yana olan adaya destek verin.” dedi.