Validen motosiklet sürücülerine çağrı!

Bartın'da 'Karayolu Trafik Haftası' kutlama etkinlikleri kapsamında yaya geçidinde, yayaların güvenliği ve trafik kurallarına uyulması konusunda farkındalık oluşturulması hedeflenen amacıyla yaya geçidinde boyama etkinliği düzenlendi. Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, trafik kurallarının önemini ve trafik kurallarına hem yayalarca hem sürücülerce uyulması gerektiğini vurgulayarak motosiklet sürücülerine 'Motosiklet sürücülerimiz kendilerinin de bir ulaşım aracı olduğunu unutarak, yaya geçidini araç geçişi için kullanıyorlar. Bu konuda da motosiklet sürücülerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaya geçitleri ve kaldırımlarımız yayalarımızındır' çağrısını yaptı.

Validen motosiklet sürücülerine çağrı!

“Karayolu Trafik Haftası” etkinlikleri kapsamında Bartın’da kazaların en çok yaşandığı noktalardan biri olan 1. Nolu çevreyolunda bulunan 151. Cadde üzerindeki yaya geçidindi trafikte yaya önceliği konusuna dikkat çekmek amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Yaya geçidinde boyama etkinliği gerçekleştirilen programı etkinliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Ersin Aslan, il protokolü ve İstiklal İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

Öğrenciler ellerindeki “Sen dur yaşam durmasın”, “Hayatla yarışılmaz”, “İlk geçiş hakkı yayanın”, “Yayalar kırmızı çizgimizdir”, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın”, “Araçlar dursun, yayalar geçsin”, “Trafikte her yıl daha iyiye” yazılı pankartları taşıyarak yaya önceliğine dikkat çekti.

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, yaptığı konuşmada trafik kurallarının önemini ve trafik kurallarına hem yayalarca hem sürücülerce uyulması gerektiğini vurgulayarak yayaların güvenliği için herkesin sorumluluk sahibi olduğunu, etkinlik boyunca sürücüler ve yayalar üzerinde farkındalık oluşturulmasının ve trafik konusundaki bilinçlendirme çalışmalarının önemli olduğunu belirtti.

4-10 Mayıs tarihlerini kapsayan haftanın “Karayolu Trafik Haftası” olarak kutlandığını belirten Vali Arslan, önemli uyarılarda ve hatırlatmalarda bulunarak “4-10 Mayıs Karayolu Trafik Haftası olarak kutlanıyor. Biz de bu konuda duyarlılık oluşturmak, vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla, Bartın’da özellikle trafik kazalarının çok yaşandığı noktada program yapmak istedik. Çocuklarımızla birlikte yaya geçidini boyayacağız. ‘Öncelik yayanın, öncelik hayatın’ demek istiyoruz. Maalesef burada, bu yol üzerinde ölümlü kazalar yaşadık. Yayanın yola indiği anda önceliğin yayada olduğunu bilmemiz konusunda vatandaşlarımızı bir kez daha duyarlı olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Duyarlılık çağrısı yaptı!

Trafikteki motosiklet sayısının da her geçen gün arttığı Bartın’daki motosiklet sürücülerine de bir çağrıda bulunan Vali Arslan, “Motosiklet sürücülerimiz kendilerinin de bir ulaşım aracı olduğunu unutarak, yaya geçidini araç geçişi için kullanıyorlar. Bu konuda da motosiklet sürücülerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Yaya geçitleri ve kaldırımlarımız yayalarımızındır.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında öğrencilerle birlikte protokol katılanları tarafından 1. Nolu çevreyolu üzerinde bulunan 151. Cadde’deki yaya geçidinde boyama yapıldı.