'Geçmiş olsun Armutçuk'

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesinde yaşanan ve 43 madencinin şehit olduğu maden kazasının senesi dolmadan bir üzücü haberde TTK'nın Armutçuk Müessesinden geldi. Armutçuk işletmesine ait maden ocağında eksi 452 kodunda göçük yaşandı. Maden ocağında bulunan 280 kişinin sağ olarak yer üstüne çıkarılırken göçükte 6 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan madencilerden 5'i yaralı olarak kurtarıldı ancak 25 yıldır madenci olan Ramazan Yıldırım tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Armutçuk'tan gelen acı haber Bartın'ı da üzdü.

'Geçmiş olsun Armutçuk'

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesinde yaşanan ve 43 madencinin şehit olduğu maden kazasının senesi dolmadan bir üzücü haberde TTK’nın Armutçuk Müessesinden geldi. Armutçuk işletmesine ait maden ocağında eksi 452 kodunda göçük yaşandı. Göçük ihbarı sonrası AFAD, UMKE, sağlık, polis ve TTK tahlisiye ekipleri de bölgeye sevk edildi. Maden ocağında bulunan 280 kişinin sağ olarak yer üstüne çıkarılırken göçükte 6 kişi mahsur kaldı. Mahsur kalan madencilerden 5’i yaralı olarak kurtarıldı. Yaralı madencilere ilk müdahaleleri olay yerinde yapılarak yaralılar Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Göcük altında kalan 5 yıllık madenci Ramazan Yıldırım ise  tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, maden ocağına giderek olay hakkında bilgi aldı ve kurtarma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Göçüğün, maden ocağının küçük bir bölümünde tavanın çökmesi sonucu meydana geldiğini belirtti ve diğer işçileri etkilemediğini vurguladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kazayı araştırmak üzere uzman müfettişlerin görevlendirildiğini açıkladı.

Haber Bartın’ı da üzdü

Armutçuk’tan gelen acı haber Bartın’ı da üzdü. Bartın Valiliği “Zonguldak’ın Ereğli İlçesindeki Armutçuk Müessesine ait maden ocağında meydana gelen kazada hayatını kaybeden maden işçimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanan maden işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” sözleriyle baş sağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Fırıncıoğlu da mesaj yayımladı

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Zonguldak'taki maden ocağında meydana gelen göçük nedeniyle hayatını kaybeden maden işçisine Allah’tan rahmet, yaralanan madencilere de geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Fırıncıoğlu, mesajında; “Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesi Kandilli Beldesinde faaliyet gösteren Türkiye Taş Kömürü Kurumu'na bağlı Armutçuk Şubesi'ne bağlı maden ocağında medyana gelen göçükte hayatını kaybeden madencimize Allah’tan rahmet, göçükten etkilenen madencilerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç’tan Zonguldak için mesaj

Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da sosyal medyadan bir mesaj paylaştı. Bakan Tunç, “Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve yaralı madencilerimize acil şifalar diliyorum. Göçükten etkilenen kardeşlerimize ve ailelerine geçmiş olsun” şeklinde konuştu.

Aldatmaz’dan geçmiş olsun mesajı

Bir geçmiş olsun ve baş salığı yayımlayan isim de AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz oldu. Milletvekili Aldatmaz sosyal medya paylaşımında “Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madencimize Allah’tan rahmet yakınlarına baş salığı diliyorum. Yaralı olarak kurtarılan madencilerimizin tedavileri ivedilikle devam etmektedir. Hepsine acil şifalar diliyorum” dedi.

Bankoğlu da geçmiş olsun diledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu da Zonguldak’a ve Armutçuk’a geçmiş olsun dileyen bir başka Bartınlı siyasetçi oldu. Genel Başkan Yardımcısı Bankoğlu “TTK Armutçuk Müessesinde meydana gelen göçükte tahlisiye çalışmaları son buldu. Ne yazık ki, madencimiz Ramazan Yıldız hayatını kaybetti. Ramazan Yıldız'a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm madencilerimize sabır diliyorum. Kurtarma sonrası tedavi altına alınan madencilerimizden iyi haberler bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.