Erdoğan: '31 Mart, son 20 yılın en düşük katılımlı yerel seçimi'

31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı sonrası ilk grup toplantısını yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Bu seçimlerin ilk göze çarpan özelliği katılım seviyesinin maalesef düşüklüğüdür. Yüzde 78 katılım oranıyla 31 Mart seçimleri, son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir. Bunun sebepleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve duracağız. 2019 yerel seçimlerine kıyasla yaklaşık 7 puanlık gerilemenin üzerinde diğer siyasi partilerin de durması gerektiğine inanıyoruz' dedi. Toplantıya seçimlerde görevi Eski Başkan İsmail Can'dan devralan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt'ta AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ile birlikte katılırken Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da toplantıda yerini aldı.

Erdoğan: '31 Mart, son 20 yılın en düşük katılımlı yerel seçimi'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı sonrası ilk grup toplantısını Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) yaptı. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz toplantıya seçimlerde görevi Eski Başkan İsmail Can’dan devralan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Bozkurt ile birlikte katıldı. Ankara’da bir dizi temaslarda bulunan Başkan Bozkurt, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri ve Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Hayri Baraçlı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Hasan Suver ve İller Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Karahan’ı makamlarında ziyaret ederek Kumluca Beldesinin talep ve sorunlarını aktardı.

Mustafa Bozkurt, bu ziyaret turunun ardından AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ı da Meclisteki makamında ziyaret etti. Bozkurt son olarak ise Milletvekili Aldatmaz’la Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki AK Parti Grup Toplantısına katıldı.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda, 31 Mart'taki Mahallî İdareler Genel Seçimleri'nin huzur ve sükûnet içinde icra edilmesinden memnuniyet duyduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bu seçimlerin ilk göze çarpan özelliği katılım seviyesinin maalesef düşüklüğüdür. Yüzde 78 katılım oranıyla 31 Mart seçimleri, son 20 yıldaki en düşük katılımlı yerel seçim olarak kayıtlara geçmiştir. Bunun sebepleri üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve duracağız. 2019 yerel seçimlerine kıyasla yaklaşık 7 puanlık gerilemenin üzerinde diğer siyasi partilerin de durması gerektiğine inanıyoruz. Geçersiz oylar da eklendiğinde yaklaşık 16 milyon seçmenin iradesi sandığa yansımamıştır. Katılım oranının düşüklüğü, partimizin oylarını da olumsuz etkilemiştir. Henüz 10 ay önce yapılan seçimlerde bize ve ittifakımıza büyük teveccüh gösteren, yüzde 52,2 ile bizlere güçlü destek veren insanlarımızın önemli bir kısmının sandığa gitmekten imtina ettiğini görüyoruz. Bunun altında yatan nedenleri de en ince detayına kadar analiz ediyoruz.”