Dursun'dan veda sözleri: 'Kubbede hoş bir seda bırakmak istedik'

Partilerin adaylık listelerine bakarak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük bir kısmının değişeceği İl Genel Meclisi, seçim öncesinde mevcut kadrosuyla İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında son gündem toplantılarına başladı. Cumhur İttifakından Bartın Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Başkan Dursun, kendisi için son olan gündemin ilk toplantısında bir anlamda Meclise veda ederek ' Meclisin yoğun çalışması nedeniyle 60 aylık süre çok hızlı geçti ve bize emanet edilen bu süreyi de verimli bir şekilde değerlendirme çabası içerisinde geçirdik. Zamanı israf etmeden Meclisimizin belirlemiş olduğu 5 yıllık stratejik hedefleri gerçekleştirerek bir önceki dönemde almış olduğumuz hizmet çıtasını çok daha yukarıya taşıyarak tüm halkımızı kucaklayan projelerle kubbede hoş bir seda bırakmak istedik' dedi.

Dursun'dan veda sözleri:  'Kubbede hoş bir seda bırakmak istedik'

Partilerin adaylık listelerine bakarak 31 Mart yerel seçimlerinden sonra büyük bir kısmının değişeceği İl Genel Meclisi, seçim öncesinde mevcut kadrosuyla İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında son gündem toplantılarına başladı. Cumhur İttifakından Bartın Belediye Meclis Üyesi Adayı olan Başkan Dursun aynı zamanda Meclisteki son gündemini de gerçekleştirmiş oldu.  7. Dönem Meclisinin 60 aylık süreyi doldurmuş olmanın heyecanı içerisinde olduklarını ifade eden Dursun şöyle konuştu:

“Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için birçok ilki gerçekleştirerek önemli kararlara imza attık. Meclisin yoğun çalışması nedeniyle 60 aylık süre çok hızlı geçti ve bize emanet edilen bu süreyi de verimli bir şekilde değerlendirme çabası içerisinde geçirdik. Ayrıca bu çalışmaları yaparken en değerli unsur zaman. Zamanı israf etmeden Meclisimizin belirlemiş olduğu 5 yıllık stratejik hedefleri gerçekleştirerek bir önceki dönemde almış olduğumuz hizmet çıtasını çok daha yukarıya taşıyarak tüm halkımızı kucaklayan projelerle  kubbede hoş bir seda bırakmak istedik.

“Önemli kararlara hep birlikte imza attık”

Yine bu süre içerisinde büyük bir gayret ile meclis çalışmalarına katkı sağlayan tüm meclis üyelerine teşekkür ederim. Önemli kararlara hep birlikte imza attık. Bu kapsamda alınan tüm kararların önceliği her zaman Bartın’ın büyümesi ve gelişmesi için oldu.  5302 sayılı özel idare kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda özel idarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemler var.  Ocak ayında Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Mart ayında bir önceki yıl faaliyet raporu meclise sunuldu. Nisan ayında meclis üyeleri arasından gizli oyla organ seçimleri yapıldı. Mayıs ayında da bir önceki yıla ait kesin hesabın mecliste görüşülerek karara bağlandı. Kasım ayının ise diğer aylardan farklı olarak toplantılar 20 gün sürdü ve bu süre içerisinde meclis çalışmalarıyla bir sonraki yılın çalışma ve yatırım programı ile bütçenin ortaya çıkarıldı.

Mali Yılı Denetim Raporu Nisanda ele alınacak

Bu kapsamda öncelikle 26 gün süren denetim komisyon çalışmalarında özveri ve gayretle çalışan tüm komisyon üyelerimize ve bu çalışmalara önemli ölçüde katkı sağlayan tüm daire müdürlerimize de şahsım ve komisyonumuz adına teşekkür ediyorum Meclis Başkanlığına ulaştırılacak olan 2023 Mali Yılı Denetim Raporunun yasa gereği Nisan ayı toplantılarında meclisin bilgisine sunulacak. Bu kapsamda kamuoyu da bilgilendirilecek.

2023 bütçesi toplam 250 milyon 500 bin  TL

Mart ayı toplantılarında önemli gündem maddesi olarak yer alan 2023 Yılı Faaliyet Raporu Meclisin ilerleyen günlerdeki birleşimde mevzuat doğrultusunda gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Meclisimizin 2023 yılı bütçesi  195 milyon  TL öngörülmüş ise de yıl içerisinde 55 milyon 500 bin TL ek bütçe yapılarak 250 milyon 500 bin  TL olarak gerçekleşerek yüzde  128’e ulaşmıştır. Öz kaynak giderin gerçekleşmesi ise yüzde 98 ile 246 milyon 87 bin 370,08 TL olduğu görülmektedir. Dış kaynak gider gerçekleşmesi 404 milyon 483 bin 853,73 TL ve toplamda   661 milyon 18 bin 177,05 TL olarak gerçekleşmiştir.”

Kenan Dursun’un konuşmasının ardından gündemde yer alan Akçamescit Köyü Hayvan Pazarı Bağlantı Yolu ile ilgili dosyayı  ve İçme Suyu, Su Tankeri, Kanal Açma Makinesi ve Vidanjör Bedelleri ile ilgili Komisyon Raporunu değerlendiren Meclis Üyeleri her iki dosyayı  da kabul etti.