Zabıta 2016'nın bilançosunu açıkladı

Dilencilerin üzerinden çıkan para dudak uçuklatıyor!

Zabıta 2016'nın bilançosunu açıkladı

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2016 yılında şehir merkezinde tam 554 işyeri denetledi. Zabıta ayrıca dilencilik yapan 39 kişiye kabahatler kanuna göre 4 bin 95 lira cezai işlem yapıttı. Dilencilerin üzerinden çıkan para ise adeta dudak uçuklattı. Dilencilerden tam 18 bin 694 TL para çıkarken paraya zabıta tarafından el konuldu.

Bartın Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2016 yılında şehir merkezinde tam 554 işyeri denetledi. Bu denetmeler kapsamında gerekli görülen işyerlerine cezai işlem uygulandı. Gürültü kirliliği, kaldırım işgali, kapalı alanlarda tütün ve tütün mamulleri kullandıran işyerleri, dilenciler ve çevre kirliliği gibi olumsuz koşullar oluşturan kişiler ve kuruluşlar denetlenerek gerekli işlemler yapıldı. Zabıta ayrıca dilencilik yapan 39 kişiye kabahatler kanuna göre 4 bin 95 lira cezai işlem yapıttı. Dilencilerin üzerinden çıkan para ise adeta dudak uçuklattı. Dilencilerden tam 18 bin 694 TL para çıkarken paraya zabıta tarafından el konuldu.

KALDIRIM İŞGALİNE TOPLAM 3 BİN 622 LİRA CEZA

Belediye zabıta ekipleri tarafından ayrıca tütün ve tütün mamullerinin zararlarının önlenmesi ile ilgili kanun gereği resmi kurumlar, lokantalar, kahvehaneler, kafeteryalar, barlar, taksi ve otobüs durakları gibi halka açık tüm işyerlerinde denetleme yapıldı. Yapılan denetimler sonucu görüşen aksaklıklarla ilgili 177 esnafa tebliğ ve tebellüğ il muhaberi düzenlendi. Ölçü ve tartı aletlerini damgalatmak üzere 120 vatandaştan beyanname alınarak damgaları yapıldı. Yine kaldırım ve yol işgali yapan 35 esnafa kontroller sırasında 3 bin 622 lira 50 kuruş cezai işlem yapıldı.

ÇEVREYİ KİRLETENLERE CEZA

Çevreyi kirleten 4 vatandaşa kabahatler kanununa göre 323 lira para cezası uygulandı. Yine yapılan denetimlerde 1 vatandaşa sesli inşaat çalışması yapmaktan, 4 vatandaşa halkın huzurunu bozmaktan, 1 vatandaşa uygunsuz araç parkından, 2 şirkete belediye malına zarara vermekten, 1 inşaat firmasına çalışma saatleri dışında çalışmaktan, 1 şoföre belediyeye ait üst geçide zarar vermekten zabıt vakası tanzim edilip, her birine 219 liradan toplam 2 bin 190 lira cezai işlem uygulandı. İl merkezinde trafik komisyonu kararlarına istinaden trafik işaret ve yön tabelaları tamamlandı, eski olanlar yenilendi.

18 YAŞ ALTI ÇOCUKLARIN OYUN OYNAMASINA İZİN VEREN İŞLETMELERE CEZA

Bartın Belediyesine gelerek şahsi şikayetleri ile ilgili dilekçe ile müracaatta bulunan 140 vatandaşın talepleri değerlendirilerek şikayetleri giderildi, vatandaşlara da yazılı olarak yapılan işlemler hakkında bilgi verildi. Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’den gelen 71 başvuru değerlendirilerek konularla ilgili bilgilendirme yapıldı.  18 yaş altı çocukların oyun oynamasına izin veren 3 işletmeye 3 bin 454 lira cezai işlem uygulandı. Yine yapılan mıntıka kontrolleri sırasında belediyeye ait cadde ve sokak üzerinde kum, çakıl, demir gibi inşaat malzemeleri koyan bina sahibi ve müteahhitlere kaldırmaları için süre verildi. Verilen süre sonuna kadar kaldırıldığı tespit edildi. Ayrıca kaldırım işgalleri çalışmaları kapsamında tüm esnafların yaya geçişini engelleyen malları kaldırılarak gerekli düzen sağlandı.