Yurtaçan'dan beklenen açıklama geldi

Bartınspor'da Ramazan Kallıoğlu ve Tolga Cengiz kadro dışı bırakılmasıyla ilgili sosyale medya hesabında taraftarların yaptıkları yorumlara cevap veren Bartınspor Kulübü Başkanı Serkan Yurtaçan, 'Taşköprüspor maçından sonra bütün oyuncularımıza teklif gelmeye başladı' dedi.

Yurtaçan'dan beklenen açıklama geldi

İlimizi Bölgesel Amatör Ligde temsil eden Bartınspor’da Ramazan Kallıoğlu ve Tolga Cengiz süresiz kadro dışı bırakıldı. 10 Şubat Perşembe günü idmanda futbolcular arasında gerginlik boğaz tesislerine yansıdı. Boğaz tesislerinde 2 oyuncu ile yapılan görüşme olumsuzlukla sonuçlandı ve Ramazan Kallıoğlu ile Tolga Cengiz yönetim kurulu tarafından süresiz kadro dışı bırakıldı. 10 Şubat Perşembe günü önce idmanda yaşanan gerginlik, akşam boğaz tesislerinde yönetimin 2 oyuncu ile görüşmesi ile son buldu. Yapılan görüşmelerin ardından savunma oyuncusu Ramazan Kallıoğlu ve orta saha oyuncusu Tolga Cengiz’in süresiz kadro dışı bırakıldığı belirtildi. Ardından gece geç saatlerde Bartınspor yönetimi yaşanan olaylarla ilgili kamuoyuna açıklamada bulundu:

Bartınspor Yönetiminden ilk açıklama geldi

“Spor kamuoyuna duyurulur,

Kadromuz oyuncularından Ramazan Kallıoğlu ve Tolga Cengiz Disiplinsiz davranışlarından dolayı süresiz kadro bırakılmış olup ,Hiçbir oyuncu, 87 yıllık Bartınspor camiasından daha büyük değildir, yaklaşık 1,5 aydır süregelen takımdan kendilerini bağımsız tutma, başka takımlarla görüşüp takımdan ayrılmak istemeleri, isteklerinin onaylanmaması bunun neticesinde takım arkadaşlarını da gitmeyi düşündükleri takıma ayarlamaya çalışmaları gibi olaylar sürecin gidişatına böyle bir kararın alınmasını mecburi kılmıştır.

Saygılarımızla Bartınspor Yönetim Kurulu”

Kulüp başkanı Serkan Yurtaçan yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Ramazan Kallıoğlu ev Tolga Cengiz’in takımdan ayrılması ile ilgili sosyale medya hesabından yapılan yorumlara açıklık getiren Bartınspor Kulüp başkanı Serkan Yurtaçan, 3.lig kulüpleri dahil bir çok takımın oyunculara transfer teklifi yaptığını ifade etti. Kırmızı-Siyahlı ekibin kulüp başkanı Serkan Yurtaçan sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı:

Sevgili Bartınspor sevdalıları,

“Bu süreç yaklaşık 1,5 aydır var, ilk yarının son maçı olan Taşköprü maçından sonra takım 1 haftalık izine çıktı, tabii lider bir takımın oyuncuları olarak bütün oyuncularımıza teklifler gelmeye başladı, ancak bizim camia olarak hedefimiz paradan daha önemli ve hiç bir oyuncumuzu paraya değişerek göndermedik, hedefimizi, taraftarımızın umutlarını, camiamızın beklentilerini satmadık, dedik ki bu kadro aynen korunacak, aksine üstüne takviye yapılacak, hep bu doğrultuda gittik. Başta bal ligi kafa Takımları olmak üzere 3.lig kulüpleri dahil bir çok kulüp oyuncularımıza baskı yapmaya başladı.

Özellikle dik duruşlarından dolayı bu iki şahıs hariç diğer oyuncularımızın tamamına teşekkürlerimizi sunduk. Hedefi paraya değişmediler, bu ikisi hariç, bu iki şahıs kendileri harici başka takım arkadaşlarını da ayartmaya çalıştılar, her hafta aynı kişi takım arkadaşlarıyla sürekli tartışır mı? Amaç belli gitmek, kulüp yöneticisine saygısız davranışlar, takım arkadaşlarına rencide edici sözler, kavgaya varan durumlar...

Yapılan yorumlara bakıyorum herkes baya kabullenmeli bu ikisini ancak bu ikisi koskoca camiayı hiçe sayarsa sürekli takım içinde takıma içinde huzursuzluk çıkarırsa böyle bir karar kaçınılmaz olur, sizin onları sevdiğiniz kadar onlar sizi sevmemiş. Bu takım çıkacak gerekeni yapacak.”