Yılmaz Akdeniz güven tazeledi

Olağan genel kurulunu gerçekleştiren Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odasında (MESO), mevcut Başkan Yılmaz Akdeniz güven tazeledi. Akdeniz yeniden MESO Başkanlığına seçilirken genel kurulda konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Dallıca'da kurulması planlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde 170 bin metrekarelik bir alanın imarını gerçekleştireceklerini söyledi. TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ise AK Parti hükümeti olarak pandemi sürecinde esnafa 200 milyon TL'yi aşkın destek sağladıklarını kaydetti.

Yılmaz Akdeniz güven tazeledi

 

Bartın Madeni Eşya Sanatkârları Odasında (MESO), olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Kültür Merkezindeki genel kurula TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın MESO Başkanı Yılmaz Akdeniz başta olmak üzere, siyasi parti temsilcileri, esnaf odaları başkanları, üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Akın: “170 bin metrekarelik bir alanın imarlarını gerçekleştiriyoruz”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, genel kurulda yaptığı konuşmada , Dallıca’da kurulması planlanan Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesinde 170 bin metrekarelik bir alanın imarlarını gerçekleştireceklerini ifade ederek  “Bartın Belediyesi olarak odalarla birlik beraberlik içinde çalışıyoruz. Madeni Eşya ve Sanatkârlar Odamızla da bugüne kadar birçok çalışmayı birlikte yürüttük. Son olarak ta Sanayi Bölgesi’nde belediyemize ait bir binanın büro olarak düzenlemesi ile ilgili bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızdan daha önemli olan Bartın Belediyesi Küçük Sanayi Sitesi’nin geliştirilebilmesi ile ilgili 2018 yılında imarla ilgili bir çalışmaydı. Yapmış olduğumuz çalışma kapsamında Dallıca Bölgesi’nin Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi olması ile ilgili 500 metrekare-1000 metrekare-2 metrekare parselleri olan 170 bin metrekarelik bir alanın imarlarını gerçekleştiriyoruz. Aslında burada 5 yüz bin metrekarelik bir alan var. Ama ilk etapta 170 bin metrekarelik alanda çalışma gerçekleştirilecek. Küçük Sanayi Sitemiz Rahmetli Sayın Davut Fırıncıoğlu’nun Başkanlık döneminde yapıldı. Şuanda yeterli olmuyor. O yüzden bu projeyi çok önemsiyoruz. Allah nasip ederse bu hizmeti şehrimize kazandıracağız. Oda Başkanımız Yılmaz Akdeniz’e vermiş olduğu hizmetlerden, katkılardan ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Olağan Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını diliyor, göreve seçilecek olan Oda Başkanımıza ile yönetimine kolaylık ve başarı temenni ediyorum” dedi.

Tunç: “Bartın’a hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz”

Genel kurula katılan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç  da pandemi sürecinde esnafa 200 milyon TL’yi aşkın destek sağladıklarını kaydederek şöyle konuştu:

“Kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz ve ekibine başarılarının devamını diliyorum. Bartın’a esnafımıza, sektördeki esnaflarımıza en güzel hizmeti verme gayreti içerisinde olmak çok güzel bir şey tebrik ediyorum. İnşallah kongre sonrası tazelenen yönetimle çok daha güzel hizmetlere vesile olurlar. Bartın’a hep beraber hizmet etmeye devam edeceğiz. Tüm imkanlarımızla halkımıza hizmet için varız. Bu makamları bu hizmetlere vesile olarak kullanıyorsak ne mutlu.

“Esnafımıza 200 milyon TL’yi aşkın destek sağladık”

Bartın’ımızda da pandemi döneminin 2 yılını geride bıraktık. Pandemiden mağdur olan esnafımıza 200 milyon TL’yi aşkın destek sağladık. Hükümetimiz tam kapanma sürecinde esnafımız daha fazla mağdur olmasın diye her türlü fedakarlığı yaptı. Bundan sonra da her türlü sıkıntınızda yanınıza olmaya devam edeceğiz. Bartın’ımızın geleceği parlak. Filyos Projesinin en yakınında olan bir iliz. Filyos Projesi, Türkiye’nin en büyük endüstri kuruluşlarından bir tanesi. Doğalgaz ve tesisleri ile limanın da olmasıyla lojistik bölgesi olan bir yer. Ardındaki endüstri bölgesiyle de Bartın’ımıza büyük bir fayda sağlayacak.

“Küçük Sanayi Sitesinde kamulaştırmaları biran önce yapmak gerekiyor”

Bu nedenle Filyos Projesine en yakın il ve üniversite olarak Bartın Üniversitesinin sanayi ile işbirliğinin alt yapısını oluşturacak bir girişimde bulunduk. YÖK tarafından Bartın Üniversitemiz Filyos Projesiyle entegre olacak şekilde ihtisaslaşan üniversite seçildi. Bu anlamda da üniversitemize ek ödenekler alıyoruz. Diğer taraftan oradaki sanayinin uzantıları burada olacak. Yan sanayiyi bu tarafta çekmemiz gerekiyor. Bu nedenle Organize Sanayi Bölgesi dışında da Küçük Sanayi Sitesinde kamulaştırmaları biran önce yapmak gerekiyor.

“OSB’de 5 tane fabrikanın inşaatı devam ediyor”

Bartın Organize Sanayi Bölgesinde şuanda 5 tane fabrikanın inşaatı başladı ve devam ediyor.

Beklide bölgenin ve Türkiye’nin en büyük fabrikalarından biri olacak olan ve 1200 kişiyi çalıştıracak olan mobilya fabrikasını Bartın’a çektik. Dubaili bir yatırımcı ve 215 dönümlük araziyi yatırım teşvikten kendilerine tahsis ettik. İlk etapta da 1200 kişi çalıştıracak. Büyük bir çekim merkezi haline gelecek. Organize Sanayi Bölgesini daha da büyütmemiz gerekiyor ve bunun çabaları devam ediyor. İnşallah bu büyümenin yansıması esnafımıza da olacak. Diğer kamu yatırımlarımız da kesintisiz bir şekilde devam ediyor. 400 Yataklı Hastanemizin kaba inşaatı bitmek üzere. Yollarımız, tünellerimiz, barajlarımız devam ediyor. Tekrar kongrenin hayırlı olmasını diliyorum. Seçilen başkanlarımıza ve yönetimlerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Yılmaz Akdeniz yeniden başkan seçildi

Konuşmaların sonunda Bartın MESO Başkanı Yılmaz Akdeniz, odaya desteklerinden dolayı Yılmaz Tunç ve Cemal Akın’a teşekkür plaketi takdim etti. Genel kuruldaki seçimlerde ise Akdeniz güven tazeleyerek yeniden Bartın MESO Başkanlığına seçildi.

 

 

 

 

 

Yılmaz Akdeniz güven tazeledi
Yılmaz Akdeniz güven tazeledi
Yılmaz Akdeniz güven tazeledi
Yılmaz Akdeniz güven tazeledi
Yılmaz Akdeniz güven tazeledi