Tahsin ÖTGÜÇ

VATAN SAVUNMASI VE ŞEHİTLİK    

Tahsin ÖTGÜÇ

VATAN SAVUNMASI VE ŞEHİTLİK    
Üzerinde yaşadığımız ülke, 870 bin km şehidin kanıyla sulanmış ecdadımızdan bizlere emanet olarak bırakılmıştır. Yedi iklime sahip dünyanın ender ülkelerinden biri olan Türkiye'nin bu özelliğinden dolayıdır ki, 1914 yılnda başlayan birinci dünya savaşından itibaren belirli aralıklarla düşmanlar tarafından parsellenmek istenmiştir. Savaş meydanlarında arzu ettikleri neticeyi bulamayan dış güçler, Müslüman Türk milletini içten parçalayıp çökertmeye çalışmışlardır. Her defasında hevesleri kursaklarında kalmış, kendilerine yardımcı olanlar da Türk Milletinin gözü önünde rezil olmuş, hüsrana uğramışlardır. Hüsrana uğramaya devam edeceklerdir.
……………….
    Bedir ve Uhut muharebelerinde Müslümanlar Allah'ın yardımıyla müşriklere karşı galip gelmişlerse, Sakarya, Dumlupınar, Çanakkale savaşlarında ve en son 15 Temmuz darbe teşebbüsünde Allahın yardımı gelmiştir. Hepsinde ülkemizin bölünmez bütünlüğü var, çökertilip parsellenmesi var. Amaç ve gaye aynıdır. Dış güçler kurdukları Şeytani tuzaklarında büyük bir hayal kırıklığına uğramışlardır. Uhut ve Bedir muharebelerinde sayıları üç bini bulan melek ordusu görev yapmıştır. Allah kuranı kerimde "   Ey müminler eğer siz Allah'ın dinine yardım ederseniz Allah size yardım eder. Sizi yeryüzünde sabit kılar. ( düşmana karşı güçlü olursunuz) buyurmuştur. Muhammet, 7. Allahın Müslümanlara yardımı daimdir. Zira Müslümanlar Allahın gönderdiği evrensel din olan İslam dinine göre yaşamakta ve gücü nispetinde tebliğ etmektedir. Amaç İslam dinine yardım, kurana hizmetse Allahın yardımının gelmesi doğaldır. Aynı zamanda vatanı ve üzerinde yaşayan insanların can, mal ve namusunu korumak için çalışmak Allanın rızasına uygun önemli bir davranıştır.
………………….
    Türk milletinin hiçbir ülkenin bir karış toprağında gözü olmadığı gibi, etrafındaki komşularıyla iyi iletişim kuran, komşularının hukukuna saygı gösteren, onlara zamanı gelince maddi ve manevi yönden yardım eden, onların dertlerine ortak olan dünya üzerinde tek ülkedir. Bu gün İslam ülkeleri ve diğerleri bu gerçeği görmekte olup takdir etmekteler. Türk milletinin özünde yardımseverlik ve cömertlik vardır. Bağımsızlık ve hürriyet olgusu vardır. Silahlı kuvvetleriyle ve polisiyle ülkemizin bölünmez bütünlüğü korunmakta, dıştan ve içten gelebilecek saldırıya karşı anında cevap verme gücüne sahiptirler. Ülkemizdeki halkın can, mal ve namuslarını koruma adına canlarını siper ederek canla başla görev yapan asker ve polisimiz var. Allah onlara güç ve kuvvet versin, yardımını daim eylesin. Bunlardaki görev aşkı kalplerindeki imandan kaynaklanmaktadır. Çünkü onlar biliyorlar ki, bu uğurda öldürürlerse şehit, yaralanırlarsa, gazi unvanına kavuşacaklar, Şehitlik peygamberlikten sonra gelen en değerli mertebedir. Allah yolunda öldürülen Müslüman bir kimseye şehit denir.
……………………….
     Allah kuranında " Allah yolunda öldürülenleri ölüler demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz anlayamazsınız" buyurmuştur. Bakara, 154. Bir başka ayette ise " Allah yolunda öldürülenleri sakın ölüler sanma, bilakis onlar diridirler. Rableri yanında rızıklanmaktadırlar"  buyurmuştur. Ali İmran,169. Şehidin kul hakkı dışında tüm günahları bağışlanmıştır. Şehidin yeri cennettir. Şehitlik Allahın Müslüman kuluna verdiği büyük bir nimettir. Said İbni Zeyd  (r,a) anlatıyor. Allah'ın elçisinden dinledim, şöyle buyurdular." Malını müdafaa ederken öldürülen şehittir. Nefsini müdafaa ederken öldürülen şehittir. Dinini müdafaa ederken öldürülen şehittir. Ehlini müdafaa ederken öldürülen şehittir" Kütübi sitte, 1152. 15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen darbe teşebbüsünde vatanımızın bölünmez bütünlüğünü koruma, Müslümanların can, mal ve namuslarını kollama adına mücadele ederken öldürülenler şehittirler.          15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsü ülkemizi çökertmek için dış güçler tarafından içteki FETÖ terör örgütünü kullanarak yapmıştır. Allah'ın yardımıyla iki binin üzerinde gazi, 250 şehit vererek ülkemizin bölünmez bütünlüğü korunmuştur. Bu menfur teşebbüsün seneyi devriyesinde vatanımızı kahramanca savunan asker ve polislerimize sağlık sıhhat ve uzun ömürler diler, gazilerimize acil şifalar temenni eder, şehitlerimize Yüce Mevladan rahmet, kederli ailelerine sabrı cemil niyaz ederim.

    Tahsin ÖTGÜÇ
    İl Müftü Yardımcısı
 

Yazarın Diğer Yazıları