Yanaz ve Celilbeyoğlu suya kavuşacak

İl Özel İdaresince Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) 2020 projeleri kapsamında Yanaz Köyü'nde yürütülen içme suyu çalışmalarında sona gelindi. Projenin yüzde 75'inin tamamlandığını ifade eden Valilik, Celilbeyoğlu Köyündeki içme suyu çalışmalarının ise tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.

Yanaz ve Celilbeyoğlu suya kavuşacak

Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDES) 2020 projeleri kapsamında Bartın’daki köylerde yapılan içme suyu çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Köylerde bir taraftan yol çalışmalarına ara vermeden devam eden İl Özel İdaresi Yanaz Köyü’nde yürütülen içme suyu çalışmalarında sona yaklaştı. Projenin yüzde 75’i tamamlanırken yine Özel İdarece Celilbeyoğlu Köyünde yürütülen içme suyu çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.  2020 yatırım programı kapsamında Bartın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 49 içme suyu projesi alındığını ifade eden Bartın Valisi Sinan Güner projelerle ilgili “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile 2005 yılından bu yana ülke genelinde uygulanan Köylerin Altyapısının Desteklenmesi Projesi (KÖYDEŞ) kapsamında 2020 Yılı yatırım programına Bartın Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından alınan 49 içme suyu projesinden biri olan Yanaz Köyü’ndeki proje için 130 bin TL ödenek tahsis edilerek ihalesi 14 Temmuz tarihinde yapılmıştı. Projemizin yüzde 75’i tamamlanmış bulunmaktadır. Ayrıca Celilbeyoğlu Köyündeki projemiz de tüm hızıyla devam etmektedir. Bu proje için 35 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. İhalesi ise 16 Haziran tarihinde yapılmıştı. Bu projemizin de yüzde 95’i tamamlanmış bulunmaktadır. Her iki köydeki içme suyu çalışmalarımız tamamlandığında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır” açıklamasında bulundu.

Sinan Güner ayrıca 18 yıldan beri kırsal alanların kalkınması ve altyapı sorunlarının giderilmesi için her türlü desteği esirgemeyen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, bu yatırımın Bartın’a kazandırılmasında emeği geçen TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bartın Milletvekili YılmazTunç'a, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyelerine, Birlik personeline ve İl Özel İdaresine teşekkür de etti.