Valilikten uyarı: Siren seslerine hazırlıklı olun!

Bartın Valiliği'nden uyarı yapıldı. 11-12 Haziran tarihlerinde il genelindeki tüm sirenler test amacıyla yüksek ses seviyesinde çalınacak. Vatandaşların panik yapmaması istendi.

Bartın’da kurulum çalışmaları başarıyla tamamlanan yeni İkaz ve Alarm Sistemi, devreye alma, test ve muayene kabul işlemleri kapsamında geniş çaplı bir denemeden geçiriliyor. Bartın Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilecek test yayınları nedeniyle şehir genelinde yüksek sesli alarm hareketliliği yaşanacak.

Valilikten yapılan resmi duyuruya göre; 11-12 Haziran 2026 tarihlerinde il genelinde bulunan tüm siren sistemleri aktif edilecek. Test çalışmalarına Belediye Anons Sistemi ile İl Müftülüğü Merkezi Ezan Sistemi de dahil edilecek. Belirtilen tarihlerde test amacıyla yüksek ses seviyesinde "Test Kırmızı Alarmı" çaldırılacak. Gerçekleştirilecek test yayınlarının detaylarında hoparlörlerden öncelikle, "Dikkat Dikkat, İlimizde Kurulan İkaz ve Alarm Sisteminin Test Yayınıdır, Lütfen Panik Yapmayınız" anonsu yükselecek. Bu uyarının hemen ardından ise 30 saniye süreyle dalgalı siren sesi (kırmızı alarm) verilecek.

HABER: Muhammet Civan