Valilikten basın mensuplarına özel kahvaltı
Bartın Valiliği, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı sebebiyle gazeteciler ve basın mensuplarına özel kahvaltı programı düzenledi. İl Özel İdaresi İnkumu Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programda basın emekçileri ile bir araya gelen Vali Dr. Nurtaç Arslan, basın mensuplarının şehrimiz ve gelecek nesillerin geçmişi tanımasında büyük önem arz ettiğini ifade etti.
Program, Vali Nurtaç Arslan ve Vali Yardımcısı Muhittin Gürel’in davetli basın mensupları ile selamlaşması ile başladı. Ardından kahvaltıya geçildi. Basın mensuplarını aynı masada buluşturan kahvaltı programının ardından, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan basın açıklaması yaparak, ilde görev yapan basın mensuplarının gününü kutladı.
Vali Arslan’dan gazetecilik mesleğine övgü
Günün anlamına ilişkin değerlendirme yapan Vali Nurtaç Arslan, haber yazmanın ve bunu kamuoyu ile paylaşmanın büyük önem taşıdığını ifade ederek, “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir aradayız. Öncelikle davetimize icabet edip geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum hepinize. Bugün burada basın bayramı kutlamanın ötesinde aynı şehrin Bartınımızın hikâyesini birlikte yazan ama farklı cümlelerle anlatan insanlar olarak bir araya geldik” diye konuştu. Vali Arslan basın açıklamasında, farklı fikirlere sahip olunsa da herkesin otak paydasının Bartın’ın menfaati olduğunu belirterek, “Sizler haber yapıyorsunuz biz de kamu hizmeti üretmeye çalışıyoruz hepimizin ortak sorumluluğu ise Bartınımızın hafızasını oluşturmak. Bir şehir sadece yapılan yollar, açılan tesislerle, dikilen binalarla büyümüyor. Bir şehir yapılan haberlerle, kayda geçirilen anlarla, gelecek nesillere bırakılan tanıklıklarla da büyüyor ve yıllar sonraki gelecek nesillerimiz aslında basınımızın, gazetecilerimizin yaptığı tanıklıklar vesilesiyle şehri tanıma fırsatı buluyor. Bu anlamda size büyük sorumluluklar düşüyor. Gazetecilik günü anlatan değil, bu manada aslında zamanı kayda geçiren güçlü bir hafıza bizim gözümüzde. Bizler farklı fikirlerde olabiliriz, olaylara farklı pencerelerden bakabiliriz ama önemli olan bu il için hepimizin niyetinin ortak olması. Bartın’ın daha güçlü daha huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olması da hepimizin ortak niyeti ve sorumluluğu” dedi.
“Gazeteciliğin topluma güven vermesi gerekiyor”
Vali Arslan aynı zamanda yanılgı ve şüphe içerikli haber paylaşımlarını eleştirdi. Teknoloji çağında hızlı habercilik anlayışı ile doğruluğu teyit edilmeyen veya yanlış bilgiler içeren haber veya sosyal medya içerikleri konusunda daha titiz davranılması gerektiğini söyleyen Vali Arslan, haberciliğin her zaman şeffaf ve kamuoyuna doğru bilgiler sunulması gereken ciddi sorumluluk isteyen bir meslek olduğunu ifade etti. Açıklamasının devamında, “Teknoloji çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Bilgiye ulaşmak bir o kadar kolay ve hızlı. Ama her bilgi doğru mu? ‘değil’ onu hepimiz biliyoruz. Bu noktada bilgiye hızlı ulaşma aynı zamanda da doğru bilgiye ulaşmada sizlerin rolü çok büyük. Bu noktada da doğru bilgiye hızlı ulaşmak için sizlerin rolü çok büyük. Bu manada ilkeli, doğru ve tarafsız gazetecilik yapmak bizim için büyük önem arz ediyor. Hız eğer doğruluğun önüne geçerse zaten toplum da kaybeder ve bu bir anlam da ifade etmez. Gelecek nesillere de sağlıklı bilgiler verememiş oluruz. Bu konuda hep birlikte hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Sizler kamuoyu ve vatandaş arasında ciddi bir köprü oluşturuyorsunuz. Gazeteciliğin topluma güven vermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Bizler Valilik olarak her zaman şeffaflıktan yana olduk. Ulaşılabilir ve sizlerle sağlıklı iletişim kurmaktan yana olduk. Benim her zaman telefonum da kapım da basın mensuplarına açık oldu. Bu noktada da ulaşılabilir olma anlamındaki tutumumuza devam ediyoruz. Bu vesile ile tüm gazetecilerimizin, basın mensuplarımızın basın bayramını kutluyorum. Hayatını kaybetmiş, ebediyete intikal etmiş tüm gazetecilerimizi ve basın şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.
Basın açıklamasının ardından basın mensuplarına Valilik tarafından hazırlanan hediyeler takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
HABER: Eda Koç