Vali Sinan Güner, 23 Nisan Kutladı

Bartın Valisi Sinan Güner  bir mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Vali Sinan Güner, 23 Nisan Kutladı

 Bartın Valilsi Sinan Güner  bir mesaj yayınlayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı. Güner mesajında, “Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde önemli bir görev üstlenen Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıldönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı milletçe kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı 23 Nisan 1920, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ettiğimiz tarihtir.

Bağımsızlığa giden yolun öncüsü olan ve en karanlık günlerde halkımıza güç, cesaret ve moral aşılayan Millet Meclisi’nin açıldığı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza bayram olarak armağan edilerek çocuklarımıza olan inancın bir sembolü olmuştur.

Sevgili Çocuklar: Ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzsunuz. Sizlere düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan ve başarılı fertler olmaktır. Başta, içine doğduğunuz aileniz olmak üzere, Türk Milletinin maddi ve manevi kültürel değerlerini öğrenen, yaşayıp yaşatan birer birey olabilmeniz de aynı değerde önemlidir. Bu görevi en güzel şekilde yapacağınıza ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacağınıza olan güvencimiz tamdır.

Bizlere düşen görev ise 23 Nisan 1920 ruhunu, bağımsızlık azmimizi ve kararlılığımızı, birlik ve beraberliğimize olan inancımızı gelecek nesillere aktarmak, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, milli mücadelemizin aziz şehitlerini ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, çocuklarımızın ve bütün vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum”dedi.